Weekend 02/04/2022

NATIONALE 3 DAMES A

VC WIVO WINGENE VZW A – KRUIKENBURG TERNAT A: 0 – 3 (20/25, 17/25, 13/25)

reserven: 1 – 2 (16/25, 25/19, 14/16)

Het einde van het seizoen is bijna in zicht. Toch stonden er nog 2 matchen tegen ploegen uit de top 4 op de planning. De eerste afgelopen weekend tegen Ternat. Daar ging we 2-3 winnen dus het beloofde geen gemakkelijke match te worden.

We startten gelijk opgaand aan de match. Toch werd al snel duidelijk dat Ternat heel goed afwisselde in aanval en heel veel nam in verdediging. Iets waar we als Wivo niet direct een

gepast antwoord op hadden. Het was allemaal net niet en net niet goed genoeg. Zo verloren we de eerste set met 20-25. Ook in het vervolg van de match geraakten we niet in ons normale spel en vonden de geen antwoord om het spel van Ternat te breken. Zo werd het snel 0-3 en een deels onverwachte 0-3 verlies tegen Ternat.

Volgende week komt Vlamertinge op bezoek die virtueel op de  tweede plaats staan. Alsook direct onze laatste thuismatch van het seizoen. Dus alle supporters op post!

PROMO 3 Heren WVL Play Off A

VC Wivo Wingene VZW – VT Lendelede: 3 – 0 (25/23, 31/29, 25/18)

reserven: 3 – 0 (25/5, 25/10, 15/12)

Bij het wedstrijdbegin mogen we de mama van Ruben danken om de scheidsrechterlijke rol op zich te nemen. De mama van Wout mogen we danken om naar uitstekende gewoonte de tablet te betokkelen.

Tegen de youngsters van Lendelede neemt Team Osaka, in een vier twee opstelling, een ware blitz start. Zonder het gaspedaal echt heel diep te moeten induwen, maar met rustig, verstandig en efficiënt volleybal duwen we de tegenstrever tegen het canvas en bij 15-2 neemt de coach van Lendelede een late time-out. Zonder enig succes evenwel want slechts een handvol minuten later staat het 25-5 en kunnen we set één op onze rekening bijschrijven.

“BAM” zou ik zo zeggen, hoewel onze tegenstrever ècht wel niet veel tegenwerk heeft geboden.

In set twee gaan onze jongens door op eenzelfde elan en als bij 23-10 Lendelede alweer een bijzonder late time-out neemt, blijkt ook deze te laat te komen, want opnieuw maken we de set vol rond met 25-10 cijfers.

In set drie komen drie basis spelers van Lendelede het beloften team vervoegen. Even hebben wij dit niet echt door en voelen plots precies wat meer weerstand. Na een opstelling fout in eigen rangen en bij een 6-7 achterstand moeten we een time-out nemen. Die brengt wat hij moet brengen en in de herneming steken we Lendelede voorbij, om met 15-12 set drie en de wedstrijdwinst te pakken.

Verdiende overwinning tegen een weinig mondig Lendelede. We onthouden het gegeven dat onze jongens de focus goed hebben behouden en toch een eigen spelpeil hebben kunnen ontwikkelen, zonder te diep te gaan. We onthouden ook enkele bijzondere blokkerende-en aanvallende acties van onze setters van dienst. Schitterend ! Efficiëntie ten top, en dus proficiat !

Hoofdwedstrijd :

Hoewel de vorige wedstrijd op een vrij vlotte overwinning voor Team Osaka is uitgedraaid, blijkt deze wedstrijd zich op een andere manier aan te bieden. Bij ons ontbreekt Otto, bij de tegenstrever ook twee belangrijke spelers. De wedstrijd kondigt zich dan ook dan ook onder een ander gesternte aan.

Jan-Thomas, Lowie, Wim, Ruben, Wout, Lorenzo, Nicholas en Przemec tekenen present voor deze confrontatie.

Team Osaka begint vrij sterk aan de confrontatie en loopt tot 17-12 uit. Een aanvankelijk al bij al goede opbouw vanuit het achterveld laat onze setter toe snel en snedig te verdelen, een tempo dat onze tegenstrever aanvankelijk niet lijkt te kunnen volgen. Lendelede probeert ons tempo te drukken door een time-out net nemen, maar in de herneming laten onze jongens zich niet direct van de wijs brengen en duwen door. Als de tegenstrever vanop de opslaglijn iets meer druk begint te zetten, krijgen we het even moeilijk. De motor sputtert en bij 21-16 en na een mooie opslagreeks van Lendelede dienen we een time-out te nemen.

Desondanks blijven we in eenzelfde bedje ziek en kunnen slechts beetje bij beetje punten sprokkelen. Bij 22-20 nemen we de tweede time-out in een poging de flow bij Lendelede te breken. Mission accomplished en na een paar ècht indrukwekkende aanvalsacties trekt Team Osaka aan het langste eind en pakt set één met 25-23.

In set twee loopt het aanvankelijk vrij opgaand, mooie acties van beide teams, maar het zijn onze jongens die steeds de bovenhand houden. Goed dus en bij 14-10 vraagt de coach van Lendelede zijn eerste time-out. In de herneming kunnen we plots niet echt meer afstand nemen en bij 16-13 doen we een dubbele vervanging, ook om het receptieve compartiment wat te “ontstressen”. Dit lijkt te lukken tot Lendelede, in zoverre dat we Lendelede bij een 20-16 stand tot een tweede time-out dwingen. Deze breekt evenwel ons ritme en als de tegenstrever, opnieuw van op de service lijn, onze receptieve lijn teistert, lijken we te gaan buigen… en als zij vervaarlijk dichtbij komen (22-21) moeten we een eerste time-out nemen.

Het is dan al duidelijk dat het een spannende set finale zal worden.

Deze biedt mooi en wervelend volleybal langs beide zijden van het veld, dit mag gezegd, en het gaat op en af. Het wordt een ware zenuwslag, waarbij de minste fout wordt afgestraft. Alle middelen worden aan beide zijden van het net uit de kast gehaald om het tempo te breken en/of de tegenstrever te verwarren. Wij vervangen opnieuw goed en gebruiken ook onze laatste time-out. Uiteindelijk toont Team Osaka zich het meest koelbloedig en na een heuse thriller hangt set twee aan de gordel, met… 31-29 cijfers ! Nipt, slecht voor het hart, maar een mooie finale waarin onze jongens het hoofd koel hebben gehouden en door vechten en geloof in eigen kunnen de setwinst binnen halen. Mooi !

Set drie, traditioneel de moeilijkste na een 2-0 voorsprong, doet haar reputatie alle eer aan. We zijn steeds op achtervolgen aangewezen. Over 0-3 gaat het naar 1-5, waarbij ons receptief compartiment door de mand valt. Dit kan gebeuren, iedereen kan eens een off-day hebben. Team Osaka dient zijn time-outs vrij snel op te gebruiken (1-5 en 7-14), zonder soelaas evenwel. Een vervanging dringt zich op en het verse bloed geeft wat zuurstof. Wij nemen de service druk over, komen héél mooi en door geloof in eigen kunnen en een bijzondere vechtlust, terug tot 12-15.

De coach van Lendelede voelt te bui hangen en grijpt naar zijn eerste time-out.

In de herneming laat team Osaka zich echter niet van de wijs brengen en knabbelt verder aan de steeds kleiner wordende achterstand. Het vertrouwen krijgt een ware boost en halverwege de set nemen we de leiding en de regisseursrol vol in eigen handen. Als Lendelede zijn tweede time-out neemt (21-17) is het ècht wel te laat. Met een prima opbouw, snelle verdeling en spectaculaire aanvalsacties komen we op set-en wedstrijdwinst. Een cruciale misser bij de tegenstrever ontneemt hen de ultieme kans om nog iets in de pap te brokkelen en team Osaka klokt af op 25-18 en pakt de volle buit, 3-0 wedstrijdwinst. Mooi en verdienstelijk weerwerk ook van Lendelede.

Proficiat Team Osaka en alle aanwezige spelers voor de getoonde vechtlust en grinta ! Ik zou zeggen “No Pain, No Gain” !

Met deze overwinning staan we weer “tussen de mensen”.

Wacht ons nog twee confrontaties : de revanche-wedstrijd thuis tegen Izegem, volgende zaterdag om – opgelet – om 1500 uur reeds, en enkel de hoofdwedstrijd ! Daarna krijgt team Osaka een weekend welverdiende rust. Op zaterdagavond 23 april trekken we naar Oudenburg-Gistel voor de laatste wedstrijd van de Play-Offs. We kunnen voor beide wedstrijden rekenen op een voltallig Team Osaka. Dan valt het spreekwoordelijke doek over dit volleybalseizoen. Benieuwd wat de finale wedstrijden team Osaka zullen brengen ? Kom onze jongens steunen ! Spektakel verzekerd 🙂

PROMO 2 Dames A WVL

JUMPERS MIDDELKERKE A – VC Wivo Wingene VZW B: 2 – 3 (25/9, 25/19, 20/25, 12/25, 8/15)

Tot halverwege stonden de bordjes ongeveer gelijk. Naar het einde toe kon Wivo met stevige gerichte opslagen en mooie aanvallen het verschil maken. De 2de set was duidelijk voor de thuisploeg. Serverend bouwde Middelkerke een 10-puntenkloof op. Wivo kon nog milderen tot op 5 punten maar de voorsprong was te groot om ongedaan te maken. De 3de set was terug de onze.

Hoofdwedstrijd :

De thuisploeg begon verschroeiend aan de hoofdwedstrijd. Met het thuispubliek tegen slaagde Wivo er niet in weerwerk te bieden. Deze 1ste was duidelijk voor de thuisploeg. Tijdens de 2de set ging Wivo iets beter acteren maar nog te weinig. De 3de set begon gelijk opgaand. Het werd 14-14. Vanaf dat moment geloofde Wivo er terug in en met mooie aanvallen won Wivo de 3de set. De 4de set kwam Wivo achter maar opnieuw ging Wivo stevig weerwerk bieden en ook deze set was duidelijk de onze. Voor de belle ging Wivo op zijn élan door en kwam 1-8 voor. Na de kampwissel kon de thuisploeg nog wat milderen maar Wivo bleef aandachtig en de zege was binnen.

PROMO 4 Dames D WVL

VC Wivo Wingene VZW C – V.T. Lichtervelde: 3 – 0 (25/16, 25/6, 25/18)

De laatste thuiswedstrijd van Promo 4 werd op vrijdag 1 april gespeeld tegen Lichtervelde. Wivo speelde een voortreffelijke wedstrijd en had van begin tot einde de touwtjes in handen.

Sarrako Kortemark B – VC Wivo Wingene VZW C: 2 – 3 (14/25, 15/25, 25/23, 25/20, 6/15)

Op zondagnamiddag trokken de meiden dan richting Kortemark voor hun allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Ook daar leek Wingene op een 0-3 winst af te stevenen, na 2 vlotte setwinsten. Maar de thuisploeg kwam in de derde set volledig terug in de wedstrijd. Ook de derde set was voor de thuisploeg, maar in de tie-break was Wingene terug de baas en won deze overtuigend.

U17 Meisjes Regionaal B

Gidas Gits B – VC Wivo Wingene VZW: 0 – 4 (18/25, 24/26, 21/25, 30/32)

De 1ste set begon gelijk opgaand. Halverwege kon Wivo vooral serverend het verschil maken. Ook de 2de set begon gelijk opgaand en bleef zo tot het einde. Wivo kwam zelfs 24-21 achter maar met Yen Goethals aan de service kon Wivo de achterstand ongedaan maken en zelfs nog winnen. Tijdens de 3de set bouwde Wivo een kleine voorsprong op en die bleef er tot het einde. De 4de set werd een echte thriller. Pas bij 30-32 kon Wivo het laken naar zich toe trekken.

U13 Meisjes Regionaal E

VC Wivo Wingene VZW – BEVEREN LEIE VBC C: 4 – 0 (25/13, 25/9, 25/11, 25/18)

Na deze zege is Wivo zeker van de titel. Wivo acteerde zeer verzorgd. De bezoeksters zagen alle kanten van het veld en slaagden er niet in Wivo te bedreigen.