Weekend 03/02/2024

Volleytour 2.0 Wivo Wingene – Venus Oostkamp 7-1

Tijdens deze wedstrijd waren onze youngsters duidelijk de betere ploeg. Er werd slechts één set verloren en dat met 23-25. Wivo serveerde sterk en bouwde zeer mooi op. Oostkamp had vooral moeite met toetsen. Prrroooooooffiiicciiiaaatt!! Wivo. Doe zo verder!!!!.

U15 meisjes reg Wivo Wingene – St Joris 4-0(25-14,25-20,25-19,25-15)

Kort gezegd, hebben ze heel goed gespeeld. Het volleybalsysteem hebben ze door en ook het samenspel zit goed. Afgelopen weekend zag ik een echte ploeg staan die samen voor de overwinning ging. Mooie opslag reeksen geven ons de mogelijkheid om te proberen, te proberen in aanval en in legballen. Algemeen proficiat aan de meisjes.

Reserven Dames promo 4 Wivo Wingene – Bevo Roeselare 1-2

Hoofd Dames promo 4 Wivo Wingene – Bevo Roeselare 3-2 (12-25,25-15,25-13,20-25,16-14)

Wivo Wingene miste volledig hun start tegen de dames van Bevo. Maar met wat aanpassingen in de ploeg kwam er terug wat kracht op het veld en werden veel minder fouten gemaakt. Waardoor er sterk werd gevolleybald en met gemak wonnen we de twee volgende sets. Helaas de vierde set werd terug heel wat gemist, punten die we lieten liggen. De vijfde set zou beslissen.

Spannend tot 14-13 eerste matchbal Wingene, de wedstrijd was binnen, maar de scheidsrechter besliste er anders over. Onterecht,.gelukkig konden we ons mentaal snel herpakken en hadden we met een tweede matchbal genoeg. Een moeizame wedstrijd na een hele poos rust voor sommige studenten. Nu gaan we als team terug ten volle tot einde seizoen.

Reserven Dames promo 3 Wivo Wingene – Divo Ingelmunster 1-2

De 1ste set was duidelijk voor de bezoeksters. Met stevig opslagwerk bouwden zij een kloof op en die bleef er. De 2de set daarentegen was de onze. Nu was Ingelmunster op achtervolgen aangewezen. De 3de set verliep gelijkopgaand maar naar het einde toe waren de bezoeksters de betere. Jammer.

Hoofd Dames promo 3 Wivo Wingene – Divo Ingelmunster 1-3

Tijdens de 1ste set was Ingelmunster de betere ploeg. Wivo kon wel aanklampen maar onvoldoende om setwinst te kunnen opeisen. De 2de set moest de onze geweest zijn. Wivo bouwde serverend een 4-puntenkloof op (18-14) maar ging op dat moment te veel receptiefouten maken waardoor de bezoeksters terug in de set kwamen. De set verliep verder gelijkopgaand maar Ingelmunster trok aan het langste eind. De 3 de set was overduidelijk de onze. Wivo was baas van begin tot einde (25-12). De 4de set verliep jammer genoeg zoals de 2de. Ook deze moest de onze geweest zijn. Wivo had een setbal maar kon die niet verzilveren. Ingelmunster kon dat wel en de zege was voor hen. Het weze gezegd dat Ingelmunster tijdens dit seizoen 1ste staat en nog maar 6 sets verloren heeft. Wij hebben daar gewonnen met 2-3, nu verliezen ze opnieuw een set en wonnen ze 2 sets met het kleinste verschil.

Reserven Heren promo 2 Wivo Wingene – Izegem 3-0

Hoofd Heren promo 2 Wivo Wingene – Izegem 0-3 (19-25,16-25,23-25)

De heren kwamen telkens op achtervolgen tegen een heel sterk Izegem.

Team Osaka kon het net niet harder afwerken. Waardoor Izegem met een hoger tempo telkens de ballen tussen de lijnen mepte. Wivo liet hen te veel baas in eigen huis zijn. De laatste set gingen Wivo lang mee, en verdienden zeker door hun strijdlust een set. Maar Wivo was mentaal en fysiek krachtiger en ging met de volle drie punten lopen.

U13 meisjes reg Slovo Brugge – Wivo Wingene 1-3 (22-25,25-17,22-25,22-25)

De 1ste set verliep vrij gelijkopgaand. Pas naar het einde toe kon Wivo met bovenhands opslagwerk het verschil maken. De 2de set begon in mineur voor Wivo. Wivo maakte fout na fout waardoor er een veel te grote kloof ontstond. Time-outs en wissels zorgden er voor dat de kloof kon verkleind worden maar de thuisploeg bleef bij de les en de 2de set was duidelijk voor Slovo. Ook de 3de set begon in mineur voor Wivo. Opnieuw waren time-outs en wissels nodig. Nu brachten ze wel soelaas. Naar het einde toe kon Wivo de kloof ongedaan maken. Wivo ging er op en er over en de 3de set was de onze. Voor de 4de set was Slovo constant op achtervolgen aangewezen. Prooffiicciiiaaat met de zege!!!

Reserven 3e nat dames Avelgem – Wivo Wingene 0-3

Hoofd 3e nat dames Avelgem – Wivo Wingene 2-3(18-25,15-25,25-23,25-17,8-15)

Ondanks de vele afwezigen, begon Wivo het best aan de wedstrijd. Avelgem spartelde op het einde van de set nog wat tegen, maar Wivo won de eerste set met een duidelijke 18-25. Ook in de tweede set was Wivo de dominante ploeg, het scoorde wanneer het moest scoren en liet Avelgem de fouten maken. Set 2 werd 15-25. Toen kwam de inmiddels bevreesde derde set eraan. Deze set ging gelijk op tot 7-8, maar hierna nam Avelgem  over, het werd 16-12. Wivo leek nog terug in de set, en de match, te komen en kon de score tot 21-19 brengen.  Set 3 werd 25-23 voor Avelgem. In de vierde set werd Wivo, duidelijk van slag, gedomineerd. Het maakte zelf te veel fouten, waardoor Avelgem vlot de set kon winnen, 25-17. Wivo heeft inmiddels ervaring met vijfsetters, en startte zeer gedreven aan de 5e set. 
Avelgem maakte nooit aanspraak op de belle, en Wivo pakte de set, en de match, met 8-15. Volgende week staat de verplaatsing naar Alken voor de interfederale beker op het programma.

Volleytoer 2.BZon 11 feb 10:00Vt DammeWivo Wingene
Dames interfed bekerZon 11 feb 18:00AlkenWivo Wingene

Koekejestocht

Wivo Wingene komt zaterdag langs doorheen de Wingense straten op tocht met koekjes.

Groot en klein verzamelt tijdens de voormiddag en komt graag bij jullie langs met veel lekkers.

Je kan kiezen uit confituur, frangipanne of mengeling wafels. Dozen zijn te koop voor 8€/stuk.