Weekend 03/12/2022

U17 meisjes provinciaal Wivo Wingene – Bevo Roeselare 0-4 (22-25,21-25,20-25,18-25)

De 1ste set verliep vrij gelijkopgaand. Tot het einde van deze set kon Wivo wedijveren. Jammer genoeg maakte Wivo op het einde een paar individuele fouten en de 1ste set was voor de bezoeksters. De overige sets kenden een gelijkaardig verloop. Wivo speelde goed mee maar telkens naar het einde toe bracht Wivo iets te weinig om setwinst te kunnen opeisen. Wivo moet als het er op aankomt veel beter bij de les zijn.

Reserven Dames Promo 3 Wivo Wingene – Packo Zedelgem 3-0 (forfait bezoekers)

Hoofd Dames Promo 3 Wivo Wingene – Packo Zedelgem 3-0 (25-20,25-14,25-17)

Voor deze wedstrijd schoot Wivo niet zo goed uit de startblokken. Wivo maakte te veel individuele fouten waardoor het begin van deze set gelijkopgaand verliep. Pas halverwege kon Wivo aanvallend het verschil maken. De 2de set was van betere makelij. Deze set werd dan ook vrij vlot gewonnen. Bij het begin van de 3de set was Wivo niet zo goed bij de les en Wivo kwam 1-6 achter. Een time-out met donderpreek bracht soelaas. Vanaf dat moment ging Wivo veel beter serveren en aanvallen . Zodoende kon Wivo de zege binnenhalen. Prrooofffiiicciiiaaatttt!!!!

U13 meisjes regionaal Wivo Wingene – Tievolley Tielt 4-0 ( 25-8,25-4,25-11,25-14)

Mooie zege van onze youngsters. De service van Wivo draaide op volle toeren en Tievolley had het er duidelijk moeilijk mee. Wij zagen een gelijkaardig beeld in alle sets . Prooffiicciiaaatt!!!

Reserven Dames Promo 4 Wivo Wingene – Bevo Roeselare 3-0 (25-17,25-13,16-14)

De eerste set van deze reserven match tegen Bevo Roeselare begint met gelijk opgaand volleybal. Er wordt mooi spel gespeeld aan beide kanten van het net. Wingene speelt zuiver en efficiënt en kan zo in de loop van de set wat afstand nemen. De eerste set belandt op het scorebord met 25-17 het voordeel van Wingene.
In set twee is Wingene opnieuw de dominante ploeg. Ellen werkt beheerst af aan het net terwijl Fien, Tiany en Emma vanop de achterlijn de punten binnenhalen. Deze hoge opslagdruk zorgt ervoor dat Roeselare vrijwel geen dreiging aan het kan brengen. Wivo kan uitlopen tot 13-7 in het begin van de set. Roeselare komt halverwege de set wel even met opslag druk op de proppen, maar bij 19-12 is het spreekwoordelijke kalf eigenlijk al verdronken. Wingene houdt de druk hoog en haalt ook deze set binnen met 25-13 als eindresultaat.
In set drie sluipen bij het begin wel wat foutjes in het Wingense spel, waardoor achtervolgen nodig is wanneer we wisselen van speelhelft bij 3-8. Emma en Debbie lijkt deze helft beter te liggen, want beiden serveren ze sterk waardoor Wivo kan bijbenen en zelfs inhalen bij 12-11. Het wordt nog een spannend einde van de set, maar Wingene houdt voet bij stuk en haalt set drie binnen met een eindstand van 16-14. Zo wordt de leiding van het reservenklassement enkel versterkt.

Hoofd Dames Promo 4 Wivo Wingene – Bevo Roeselare 1-3 (25-20,12-25,15-25,17-25)

Wingene start de hoofdwedstrijd sterk en kan meteen enkele punten uitlopen dankzij verschillende stevige aanvallen en gewiekste legballen. Roeselare slaagt er ondanks de 7-4 achterstand in het begin van de set wel in zich vast te klampen en kan zelfs bijhalen bij 14-14. Wanneer Wingene het punt erop de voorsprong verliest, is een time-out even nodig om orde op zaken te stellen. Opdracht begrepen bij Wingene, dat bij de herneming meteen 4 punten op rij weet te scoren en zo opnieuw aan de leiding gaat met 18-15. Bij Roeselare trekt men nu eveneens aan de alarmbel en vraagt een time-out aan. Bij Bevo hervat men echter niet zo goed als bij Wivo want het eerste punt meteen weer voor de thuisploeg. Wivo blijft scoren en bij 22-16 vraagt Roeselare opnieuw time-out. Ditmaal met meer effect, al lijkt het misschien al wat te laat wanneer het 24-18 komt te staan. Roeselare slaagt er wel in enkele puntjes te scoren, maar met een opslagmisser is de eerste set geklonken voor Wingene.
Set twee begint opnieuw goed voor Wivo, maar snel krabbelt Roeselare terug. Een vroege time-out bij 6-7 is niet genoeg om het momentum te breken. De fouten aan eigen kant blijven zich opstapelen in zowel het aanvallend als serverend departement, waardoor de bal aan het rollen blijft bij Roeselare. Aan 10-20 is ook een wissel niet voldoende om het tij voldoende te keren en Roeselare kan de set vlot binnenhalen met 12-25 en zet zo de wedstrijd terug in evenwicht.
In set drie begint Wingene met enkele wissels in de opstelling. Dit lijkt wat meer stabiliteit te brengen. Maar opnieuw is het Roeselare dat als eerste een kloof kan slaan doormiddel van de hoge aanvals- en opslagdruk. De verdediging bij Wingene wankelt onder deze druk en kan met moeite bijhouden bij een tussenstand van 12-18. De foutenlast van de vorige set is dan wel getemperd, maar het is Roeselare dat meer en meer in de wedstrijd raakt. De achterstand is te groot om nog op te halen waardoor de set, dat desondanks een evenwichtiger einde kent, toch naar Roeselare gaat. Eindstand 17-25.
In set vier is het alles of niets Wingene. Aan inzet en vechtlust alvast geen gebrek, het is de ijzersterke Roeselaarse verdediging die, net als in de vorige set, het scherpst is en nauwelijks punten verloren laat gaan. De kracht en vinnigheid die Wingene aan het net brengt vindt maar geen zwakke plek in de defensie. Dit terwijl de eigen verdediging steeds meer in de fout gaat. Time-outs noch wissels kunnen het Roeselare, dat nu op volle toeren draait nog van de wijs brengen en zo ondergaat Wivo de wet van de sterkste. Het doek valt over set vier en de wedstrijd. 17-25 in het voordeel van Roeselare.

Reserven Heren Promo 2 Wivo Wingene – Bavikhove 2-1 ( 25-23,18-25,15-6)

Aangename start van Team OSAKA in set één van deze wedstrijd. Mooie opslagdruk, een goede samenwerking in het verdedigend compartiment en bij momenten efficiënt aanvalsspel zorgt voor een kleine voorsprong en via 12-7 gaat het in een iets spannender setfinale naar 20-18. Maar we houden goed stand en bij 25-23 is setwinst één een feit. In de herneming zijn we aanvankelijk op achtervolgen aangewezen en een eerste time out dringt zich op bij 5-10, en hoewel we daarna punten scoren, doet Bavikhove dat evenzeer en zo moeten we bij 12-19 time out twee benutten. Opnieuw gaat het daarna zij aan zij. De tegenstander pakt een punt, wij ook. Maar zo schiet je natuurlijk niks op en bij 18-24 kan Bavikhove uitserveren. Niet getreurd echter want in de derde set zetten we onmiddellijk de puntjes op de spreekwoordelijke “i” en al gauw duwen we onze tegenstander tegen de achterlijn. Team OSAKA legt mooi volleybal op de mat. Er wordt gewerkt en gestreden voor elke bal. Onze libero levert puik werk en zo kan de setting naar believen verdelen en ons aanvallend compartiment plezieren dat dankbaar en bij wijlen spectaculair afwerkt. Bij 12-5 neemt Bavikhove een (veel te late) time out en dan is het kalf al verdronken, want amper nog één puntje maken ze in de herneming. Wij doen wat moet en winnen met mooie 15-6 cijfers en 2-1. Met deze overwinning nestelt Team OSAKA zich op een verdienstelijke vijfde plaats in het klassement.

Hoofd Heren Promo 2 Wivo Wingene – Bavikhove 3-1 (25-15,23-25,25-6,25-21)

Met een minuut stilte voor een overlijden bij de entourage van Bavikhove start de wedstrijd.

Een ervaren tegenstander Bavikhove heeft reeds een gelijkaardig parcours afgelegd als wij, met een aantal mooie overwinningen en ook wat verlieswedstrijden maar staat vooralsnog voor ons in de rangschikking.  Dat we het opnieuw niet zo maar zouden “krijgen” is van meetaf duidelijk.

Zeer geconcentreerd en met een goeie mindset start Team OSAKA de wedstrijd. Meteen wordt een mooie kloof bijeengetimmerd en bij 11-6 moet de tegenstander een eerste keer naar de rustklok grijpen. Het baat niet echt want gefocust stomen onze jongens door naar 18-7, meteen het signaal voor een tweede time out bij de tegenstander. Even lijken we de focus te verliezen en Bavikhove kan ietwat dichterbij komen (22-12), maar bedreigen kunnen ze ons niet meer en met een mooie 25-15 is setwinst één ons deel.Spannender wordt het in set twee waar bij 13-13 de bordjes niet nog méér in evenwicht kunnen staan. Hoewel we in de herneming steeds een kleine  voorsprong behouden (20-18) sluipt een kleine vertwijfeling in ons team en dit is Bavikhove niet ontgaan, dat wat in vertrouwen wint en een lichte overhand neemt en die ook niet meer loslaat. Hoewel we in de setfinale nog even de neus aan het venster steken (23-24) is het Bavikhove dat kan uitmaken met 23-25.  Het is voor onze jongens meteen duidelijk dat de focus en grinta alles bepalend zal zijn in deze wedstrijd. En of Team OSAKA dit opneemt in set drie… met een nooit geziene drive, grinta en inzet, en aan de basis ondersteund door een zéér efficiënte opslagdruk, wervelen onze jongens naar een 13-5 tussenstand. Bavikhove ondergaat de wet van de sterkste en kan, ondanks een snelle tweede time out (16-5) niet verhinderen dat wij ongenadig verder dartelen. Schitterende defensieve acties, een snedige en gevarieerde verdeling, blokkerend ongelooflijk strak werk en een efficiënt en agressief aanvalsspel, afgewisseld met verstandige en listige acties, laten Bavikhove geen enkele ruimte tot antwoord. Met zeer sprekende, maar méér dan verdiende 25-6 cijfers kunnen we van een bijzondere setwinst spreken. Schitterend !

Set vier is altijd moeilijk maar Team OSAKA laat zich niet verrassen en neemt met een geruststellende 17-13 voorsprong een mooie optie op set-èn wedstrijdwinst. In eenzelfde geest van set drie gaan onze jongens voor elke bal, strijden hard en met grinta en houden zo de bovenhand. Via 20-15 gaat het naar 21-17 en met een mooie aanvalsactie kunnen onze jongens de kers op de taart zetten : 25-21 en 3-1. 

Fantastische wedstrijd van het volledige Team OSAKA. Met dank aan de aanwezige Warriors : Jan V, Jan D, Arne, Ian, Wout, Wim, Ruben, Nicholas, Jan-Thomas, Lowie en Gregory.

Met deze overwinning prijken we op plaats zes in de rangschikking. 

Volgend weekend wacht ons de derby tegen Tielt. We maken ons op voor deze uitwedstrijd alwaar we het goeie vormpeil kunnen bevestigen. Supporters op post !

Volleytour 2.0 Ereklassse Wivo Wingene – Slovo Brugge 3-5

Tegen het 1ste geplaatste Slovo speelde Wivo een behoorlijke wedstrijd. De eigen opbouw moet echter beter. Ook het plaatsen van de ballen (vooral ver) is een werkpunt. Het weze gezegd dat Slovo eigenlijk ‘technisch’ een zeer zwakke ploeg was. Zij maakten toetsfout na toetsfout. Op dit niveau wordt er zonder scheidsrechter gespeeld. Tegen zo’n ploeg zou dat eigenlijk wel nodig zijn.

Reserven 3e Nationale Dames Wivo Wingene – Oudegem 3-0 (25-23,25-20,16-14)

Hoofd 3e Nationale Dames Wivo Wingene – Oudegem 1-3 (20-25,25-18,21-25,22-25)

Oudegem startte het beste aan de match en kwam al snel op een kleine voorsprong. Wivo maakte iets teveel fouten in opslag daardoor de set gewonnen werd door Oudegem. Ook set 2 kwam oudegem iets beter uit de startblokken maar dit kon Wivo snel omkeren. De thuisploeg kwam beter in de match en kon ook een kleine voorsprong afdwingen. Die voorsprong konden ze aanhouden tot het einde waardoor het scorebord op 1-1 kwam.
Set 3 was een kopie van de eerste waar Wivo al van het begin moest achtervolgen. Oudegem werkte efficiënter af en kon ook set 3 winnen. Set 4 was een stuk spannender, het ging gelijkopgaand tot 20-21, maar het was toch Oudegem die matchbal kreeg en kon winnen.
Alweer een verlies voor Damas 1, nog 1 match en de heenronde zit erop. Hopelijk kunnen we die afsluiten met een overwinning.

Wedstrijden komend weekend

3e Nationale DamesZat 10 dec 20:30Wivo WingeneDavo Wevelgem
U13 reg meisjesZat 10 dec 10:00Elckerlyc ZwevezeleWivo Wingene
Volleytour 2.0Zat 10 dec 11:00Tievolley TieltWivo Wingene
Promo 3 DamesZat 10 dec 19:00GullegemWivo Wingene
Promo 2 HerenZat 10 dec 20:30Tievolley TieltWivo Wingene
U17 prov meisjesZon 11 dec 16:00Vtb BruggeWivo Wingene