Weekend 04/02/2023

U17 provinciaal meisjes Wivo Wingene – Vt Brugge 2-3 (23-25,25-19,25-15,13-25,9-15)

Met Merel Vancauwenberghe aan de opslag bouwde Wivo een 5-puntenkloof op. De voorsprong smolt echter als sneeuw in de zon en de bordjes kwamen op 5-5. Vanaf dat moment was Wivo zelfs op achtervolgen aangewezen. Wivo gaf zich echter niet gewonnen. Jammer genoeg  maakte Wivo bij 23-24 een onnodige individuele fout waardoor de 1ste set voor Brugge was. De 2de en de 3de set waren duidelijk de onze. Wivo speelde telkens aandachtig van begin tot einde. Tijdens de 3de set noteren wij een zeer sterke opslagreeks van Lara Deserranno. Voor de 4de set ging Wivo jammer genoeg niet op zijn élan door. Wivo had het receptioneel moeilijk. VTB bouwde een duidelijke kloof op en die bleef er. Wivo begon nog behoorlijk aan de 5de set. Bij de kampwissel was het 7-8 maar vanaf dat moment ging het licht uit bij Wivo en de zege was voor de bezoeksters.

U13 Regionaal meisjes Wivo Wingene – Vkt Torhout 3-1 (25-13,25-22,13-25,25-18)

Tijdens de opwarming waren de meisjes wat onder de indruk van de gesprongen opslagen van Torhout. Maar tijdens de match konden de wivo-tigers tonen dat ze op technisch vlak zeker niet moesten onderdoen. Mede met onze opslag druk en slimme ballen lukte het ons om de winst binnen te reiken.

Reserven Promo 4 Dames Wivo Wingene – Vkt Torhout 1-2 (25-23,15-25,14-16)

Torhout begint de reservenwedstrijd met verscheidene legballen, maar Wingene is vanaf het begin goed paraat. Het kan zelf met stevige opslagdruk ruim op voorsprong blijven. Bij 24-21 lijkt de set binnen maar Torhout komt nog vlakbij. Met een opslagmisser is het game-over en 1-0 voor Wingene. 25-23 in de eerste set.
In set twee starten we gelijkopgaand tot 11-11 maar dan begint Wingene zelf een pak meer ongedwongen fouten te maken en moet enkele lange opslagreeksen ondergaan. We ondergaan de wet van de sterkste en moeten ons bij een eindstand van 15-25 neerleggen.
Set drie beginnen we opnieuw met een achterstand naar komen opnieuw langs zij. Van 9-9 gaat het met even getouwtrek op tot 14-14. In de eindfase maakt Torhout de set af met 14-16 en krijgen we nog eens een verlies in de reserven.

Hoofd Promo 4 Dames Wivo Wingene – Vkt Torhout 1-3 (27-25,10-25,14-25,21-25)

Door het optreden van jeugdspeelsters Bo en Joni in de reserven, hebben enkele dames zich kunnen sparen voor de hoofdwedstrijd. Deze begint dan ook fenomenaal en bij 8-1 trekt Torhout al voor het eerst aan de alarmbel met een time-out. De opslagdruk van Wingene speelt Torhout parten want er kan nauwelijks tot aanvallen gekomen worden. De Wingense furie blijft aanhouden wanneer er voor de tweede keer een time-out komt bij 17-9. De afleiding zorgt voor een opslagmisser, maar Wingene trekt verder richting setwinst. Ondanks de grote voorsprong doorheen de set, krijgen we een herhaling van set 1 van de reserven: van 24-19 kan Torhout gestaag de kloof dichten tot 24-24. Wingene houdt het hoofd koel op de razend spannende finale en maakt de set af met 27-25.
Torhout, dat beter in de match gekomen is naar het einde van de eerste set, zet deze lijn verder in de tweede set. Ditmaal zien we een ommekeer op het scorebord en is het Wingene dat met 1-9 achter staat. De opslagen vliegen steevast langs de oren en er is een time-out nodig om de gemoederen te bedaren. Dat lukt meteen met een tegenaanval. De receptie blijft echter wankelen en bij 5-19 ziet het er maar bleek uit voor Wingene, dat zo sterk aan de wedstrijd begonnen was. We slagen er nog net in een dubbele score neer te zetten maar de set gaat vlotjes naar Torhout met 10-25.
Set drie begint opnieuw met beter spel van Wingene en we krijgen een spannender begin. Het gaat goed tot 9-10, maar dan stokt de opbouw bij Wingene en Torhout profiteert genadeloos. Het kan uitlopen tot 10-18. Een time-out biedt geen verbetering en zo haalt Torhout opnieuw behoorlijk vlot de set binnen met 14-25. In set vier is het alles of niet voor Wingene. De opstelling ondergaat verschillende drastische veranderingen en dit lijkt behoorlijk te werken. Opnieuw gelijkopgaand gaat het van 7-10 tot 15-15. Met een tactische dubbele wissel houdt Wingene het vuur aan de schenen van Torhout. Maar de verschillende jammere foutjes spelen toch parten. We komen nog in de buurt maar set- en matchwinst gaat toch naar klassementsleider Torhout. 21-25 na een verdienstelijke set van Wingene, dat ondanks een magere bezetting en een tegenvallend resultaat bij momenten toch uitstekend spel vertoonde.

Nationale beker West- Vlaanderen Wivo Wingene – Vkt Torhout 3-1 (25-19,25-18,22-25,25-18)

We zijn de match met veel grinta aangevat waardoor we snel een paar punten voorsprong hadden. Dankzij een heel sterke opslagdruk en secure verdediging konden we vlotjes de eerste set binnen slepen. De tweede set gingen we verder op dit elan. Torhout, uit tweede nationale, kon ons niet klein krijgen en de sfeer zat goed! In de derde set hadden we een klein dipje, echter vochten we tot het laatste punt. Het einde van de set behaalden we opnieuw ons niveau. Dit zorgde ervoor dat we met goede moed de laatste set aangevat hebben. Onze opslag was opnieuw op niveau, de recepties werden goed gebracht en dankzij een snelle spelverdeling konden de aanvallers vlotjes afmaken. Dit is een wedstrijd om niet snel te vergeten. Op naar de halve finale van de West-Vlaamse beker!!!!!

Volleytour 2.0 Kortemark – Wivo Wingene 1-7

Een super makkelijke overwinning voor onze jongste volleyballers. Nog steeds aan de leiding.

Komende wedstrijden

Promo 2 HerenZat 11 feb 17:00BavikhoveWivo Wingene
Promo 3 DamesZat 11 feb 20:30Pervol RuiseledeWivo Wingene
Promo 4 DamesZat 11 feb 20:30LichterveldeWivo Wingene