Weekend 07/01/2022

Wedstrijdverslagen Wivo Wingene

Reserven Promo 4 Dames Ruvo Ruddervoorde – Wivo Wingene 0-3 (16-25,8-25,8-15)

De overwinning kwam nooit in het gedrang tijdens deze wedstrijd. Wivo Wingene was een maatje te groot voor deze reserven van Ruddervoorde. Wingene speelde op een rustige manier zonder amper wat fouten. De promo4 staat in deze competitie nog steeds stevig aan de leiding.

Hoofd Promo 4 Dames Ruvo Ruddervoorde – Wivo Wingene 3-2 ( 7-25,25-17,25-19,19-25,15-13)

Tijdens de opwarming konden we al zien dat de hoofdwedstrijd andere koek zou zijn. Ruddervoorde kwam met 6 gedreven nieuwe speelsters aan de start. De eerste set had Wingene niets te doen, Ruddervoorde ging immens veel fouten maken op alle gebied zo dat wij veel te makkelijk die set binnenhaalden. We waren op ons hoede, dit zou niet zo makkelijk blijven gaan. En inderdaad, alles wat niet lukte bij Ruddervoorde tijdens de eerste set, ging nu des te makkelijker. We werden de komende 2 sets onderuit gespeeld met moeilijke opslagen en harde aanvallen. Met ons klein blok en wankele verdediging konden wij niet veel aanvangen tegen dit geweld. We werkten even hard mee maar het wilde niet kantelen. Ruddervoorde stond zo 2-1 voor in sets. Wivo moest een antwoord vinden of dit werd snel een 3-1 nederlaag. Enkele wissels drongen zich op. Dankzij de zusjes Vandendriessche kon Wingene eindelijk terug op voorsprong komen, Isabel als libero kon met haar ervaring de jonge ploeg terug op sleeptouw nemen en beter antwoord vinden op de moeilijke opslagen. Debbie bracht met haar passen de aanvallers terug in de wedstrijd. Wat ervaring op het veld deed de jongeren vleugels krijgen.

De sets stonden terug gelijk 2-2, de vijfsetter zou beslissen. Het ging  gelijk tot 13-13, maar een eerste matchbal voor Ruddervoorde was meteen raak.

 Toch blij dat we een puntje konden meekrijgen naar Wingene. We vochten zeer hard tegen een sterk Ruddervoorde en verdienden zeker een vijfsetter.

Reserven Promo 2 Heren Torhout – Wivo Wingene 3-0 (25-17,25-14,15-4)

Met onze youngsters in de basis en een voor de eerste keer spelende Wouter J. is het even aanpassen. De ervaren tegenstander voert vanop de opslaglijn meteen de forcing en onze jongens zijn effe van hun melk als even later de 7-0 op het bord staat. Het lijkt een afslachting te gaan worden, maar Team Osaka herpakt zicht goed, alras is de focus terug, onze gasten vechten zich terug in de wedstrijd en er wordt een mooie inhaalbeweging gemaakt. Het vertrouwen komt terug en bij wijlen wordt goed volleybal getoond tegen een goed spelend VKT, met een logische, maar verdienstelijke 25-17 setstand als aanvaardbaar resultaat.

In set twee wordt vrij goed gespeeld, maar een ervaren VKT èn de thuisleiding laten geen enkele ruimte voor enige toenadering. Team Osaka volleybalt verdienstelijk en vecht voor elke bal, een opsteker dus wel. Onder druk worden net iets te veel persoonlijke foutjes gemaakt, maar dat is vrij normaal. Tijd en ervaring brengt raad… VKT trekt dan ook aan het langste eind en wint met 25-14.

Set drie ligt in eenzelfde lijn, waarin de ervaren tegenstander steeds de overhand houdt. Geen punten dit keer, maar met een mooie vijfde plaats in de rangschikking hoeven we ons geen zorgen te maken.

We onthouden vooral de getoonde vechtlust, ook bij verlies, een prima debuut van Wouter J, enkele goede invalbeurten van Seppe (op de invalbeurt goed voorbereid door Lowie en Greg) èn het feit dat we, ook uit een verlieswedstrijd, héél veel kunnen leren. Met dank aan alle enthousiaste spelers voor de positieve houding op en rond het veld.

Hoofd Promo 2 Heren Torhout – Wivo Wingene 3-0 (25-21,25-19,25-21)

In de eerste wedstrijd van het seizoen tegen VKT konden we hen een puntje ontnemen (3-2). De verwachtingen waren dus vrij hoog. Evenwel kan VKT nog steeds rekenen op de zeer standvastige verdeling van Bram C. die de aanvalsmachine naar believen bevoorraadt. In een vrij hoog tempo start de wedstrijd en vrij snel kijken we aan tegen een achterstand. Bij 8-4 proberen we het tij te keren, maar VKT loopt verder uit tot 16-10. Een wissel aan de setting brengt zuurstof en een mooie remonte is een feit. Bij 16-15 breekt de tegenstander met een time-out en in de herneming kunnen we niet onmiddellijk aanklampen, met een 21-18 stand als gevolg. De tweede time-out mildert nog iets, maar net niet genoeg. In een spannende setfinale is het VKT dat de volle buit pakt met 25-21 cijfers.

Set twee ligt in een zelfde lijn. Als we iets sneller op de midden blokkeren slagen we er in het middencompartiment van VKT ietwat aan banden te leggen, maar als we even later, vanop de service lijn, tot 7 maal toe steken laten vallen, dan profiteert VKT uiteraard en met 25-19 is set twee een feit.

In set drie blijft de tegenstander steeds iets voor ons uit en kunnen we het kloofje nooit echt dichten. Ondanks mooie acties en de getoonde grinta in de balrecuperatie is VKT nooit echt bedreigd. Met identieke setcijfers uit set één sluiten we deze wedstrijd af zonder punten.

We onthouden vooral de getoonde vechtlust, het enthousiasme, ook bij verlies, de prima invalbeurten van Ian en de positieve aanmoedigingen op en rond het veld. En als ook een uitstekende en sportieve tegenstander als VKT Torhout na de wedstrijd laat weten dat zij tegen een waardige en moeilijke tegenstander hebben gespeeld en dat zij met respect gekeken hebben naar onze vechtlust en grinta, dan is dit een héél mooi iets om te onthouden en mee te nemen naar onze volgende wedstrijden.

We winnen als team, we verliezen als team. Hoe je er mee omgaat en wat je er uit meeneemt, is wat telt. Ik mag zeggen dat ik genoten heb van de prestatie van Team Osaka en trots ben op de getoonde grinta èn het enthousiasme, ook na de wedstrijd en na verlies. Uit elk verlies kan je sterker komen, als je wil.

U17 provinciaal meisjes Hermes Oostende – Wivo Wingene 4-0 (25-19,25-9,25-15,25-22)

Wivo speelde eigenlijk een behoorlijke wedstrijd. Nu en dan kon Wivo de thuisploeg het vuur onder de schenen leggen. Wivo moet echter leren vol te houden. Pas op het einde van de set is het belangrijk de puntjes op de ‘i’ te zetten en meestal gaat Wivo dan onderuit. De 4de set moest de onze geweest  maar te veel individuele fouten zorgden er voor dat ook deze set voor Hermes was.

Komende wedstrijden

Promo 3 DamesVrij 13 jan 20:00Wivo WingeneIzegem
U 13 reg meisjesZat 14 jan 13:00Wivo WingeneRuiselede
Promo 4 DamesZat 14 jan 16:30Wivo WingeneIzegem
3e Nat. DamesZat 14 jan 20:30Wivo WingeneBevo Roeselare
Promo 2 herenZat 14 jan 20:45Wivo WingeneHarelbeke
Volleytour 2.0Zon 15 jan 13:30Venus OostkampWivo Wingene