Weekend 07/03/2023

Reserven Promo 3 Wivo Wingene – Kortemark 3-0

Aangezien deze wedstrijd reeds om 18u30 begon hebben vooral onze scholieren deze wedstrijd gespeeld en onze youngsters deden dat voorbeeldig. Zowel de 1ste als de 2de set werd met stevige opslagen en mooie aanvallen gewonnen. De 3de set verliep eerder spannend maar naar het einde toe was Wivo duidelijk bij de les en ook deze set was de onze. Prooffiicciiaaatttt!!!!

Hoofd Promo 3 Wivo Wingene – Kortemark 3-0 (25-12,25-10,25-13)

Voor de hoofdwedstrijd ging Wivo op het élan van onze jeugd door en ook deze wedstrijd werd duidelijk gewonnen. Wivo was heer en meester in alle compartimenten (opslag, aanval, blok, verdediging). Prroooffiicciiiaaattt!!!

Reserven Promo 3 Staden – Wivo Wingene 0- 3

Onze beloften hebben vrij goed gespeeld. Nu en dan kon de thuisploeg met stevig opslagwerk milderen maar Wivo was iedere set alert genoeg om op de belangrijke momenten de puntjes op de ‘I’ te zetten. Prrroofffiicciiiaaatttt!!!!

Hoofd Promo 3 Staden – Wivo Wingene 0-3 (17-25,12-25;14-25)

Wivo begon in mineur aan de 1ste set (4-0). Na een time-out ging Wivo echter veel beter spelen en Wivo maakte de kloof vrij vlug ongedaan. Vanaf dat moment bleef deze set gelijkopgaand maar naar het einde toe bouwde Wivo met Virginie Deprez aan de opslag een kloof op en die bleef er. Vanaf de 2de set was Wivo baas. Wivo schoot zowel voor de 2de als voor de 3de set vrij sterk uit de startblokken en Wivo maakte telkens direct het verschil. Prrooofffiiiccciiiaaattt!!!!

U17 prov meisjes Bevo Roeselare – Wivo Wingene 3-2 (23-25,25-19,23-25,25-21,15-5)

De 1ste set begon gelijkopgaand. Halverwege bouwde Bevo een kleine kloof op maar met Lise De Marez aan de opslag ging Wivo erop en erover. Het einde werd een thriller waarbij Wivo met degelijk blokwerk aan het langste eind trok. Tijdens de 2de set speelde Wivo goed mee maar Wivo was lichtjes op achtervolgen aangewezen en dat bleef zo tot het einde. De 3de set verliep dan terug zoals de 1ste met opnieuw Wivo als winnaar. De 4de set verliep vrij gelijkopgaand. Eenmaal voorbij de helft kon Wivo een 15-19 kloof opbouwen maar vanaf dat moment kreeg Wivo het receptioneel moeilijk. De thuisploeg maakte de kloof ongedaan en Wivo was er aan voor de moeite. De 5de set was jammer genoeg voor de thuisploeg. Al bij al speelde Wivo tegen een hoger geklasseerde ploeg een mooie wedstrijd. Nu nog leren volhouden!!!!

Volleytour Wivo Wingene – Venus Oostkamp 8-0

Een makkelijke overwinning voor de jongste spelers.

Reserven Promo 2 Heren Olva Brugge – Wivo Wingene 2-1 (25-13, 20-25 en 15-11)

In een experimentele opstelling is het wennen en voor velen is het aanpassen geblazen. Aanvankelijk kunnen we Olva nog wel bijbenen (8-5), maar halverwege de set geeft de tegenstander ons het nakijken (13-7). De stevige opslagdruk en het ongebreidelde enthousiasme van onze tegenstrever ontwrichten onze receptie en het is zo goed als onmogelijk om een degelijke opbouw te realiseren. Onze setter ziet eens elke hoek van het stoffige “schaats”terrein en doet wat hij kan, maar het blijft moeilijk uitbouwen en dus ook het scoren lukt niet naar behoren, waardoor Olva eigenlijk niet echt veel moeite moet doen om setwinst te realiseren. Even later mag Brugge dan ook uitserveren voor set één. Niet getreurd, set twee brengt verlichting. We blijven van meetaf aan bij de les en zij aan zij gaat het via 7-6 naar 13-13. De motor bij Team OSAKA slaat dan ineens wel aan en alras slaan we een kloof die Olva niet meer kan dichten. Brugge neemt nog een ultieme time-out bij 19-24 maar die brengt niet veel “zoden aan den dijk” en Team OSAKA neemt de deelwinst met 20-25.

Met de bordjes in evenwicht lijkt het in set drie de goede richting te moeten uit gaan, doch we zijn deze keer ècht niet bij de les en in enkele minuten staat de 5-0 op het bord. Via 6-1 en 10-5 gaat het naar 13-8 en hoewel we nog even dichterbij kunnen sluipen, is het Olva dat met 15-11 wint.

Ondanks deze twee-één consolideren we onze vijfde plaats in de rangschikking. 

Hoofd Promo 2 Heren Olva Brugge – Wivo Wingene 0-3 (15-25, 21-25 en 20-25)

Gezien een over enthousiaste tegenstrever zal het van belang zijn de focus te houden. Team OSAKA komt met de juiste mindset aan de opslaglijn en bij 6-8 grijpt Olva naar een time out. We brengen gevarieerd volleybal en ook blokkerend leggen we enkele mooie acties op de mat. Enkele persoonlijke foutjes laten Brugge toe wat dichter bij te komen maar als we bij 11-15 de scherpzettingen kunnen doen bij een time out tonen we in de herneming dat we een vuist kunnen maken en lopen ineens tot 11-18 uit. Na de tweede time out van Olva laten we de kopjes weer wat hangen en de tegenstander mildert tot 14-19. Onze tweede time out brengt wat moet en met een volle focus stomen we ineens door naar een mooie 15-25 èn setwinst één. Nice !

Set twee gaat in aanvang vrij gelijk op. Bij 10-11 blijft het spannend en even later staat het 12-16. Via 14-18 gaat het naar 17-22. Mooie acties wisselen van kant en het talrijk opgekomen publiek kan genieten. Uiteindelijk pakken we ook set twee met al bij al verdienstelijke 21-25 cijfers.

Opletten geblazen bij aanvang van set drie, om ons niet te laten ringeloren na een nul-twee voorsprong. Beide teams brengen aangenaam volleybal en wisselende puntenwinst. Bij 6-9 nemen we een kleine drie punten voorsprong, die we gedurende de volledige set niet meer zullen prijsgeven. Het gaat naar 8-10, 16-19 en 18-21. Dan al zien we de overwinning in zicht en even later serveren we voor matchwinst : 20-25. Met dank ook aan het talrijk opgekomen supporterslegioen

Met deze nul-drie overwinning consolideren we onze zevende plaats in de rangschikking. 

Proficiat Team OSAKA. We onthouden vooral de getoonde inzet en grinta van het volledige team, op de momenten dat het nodig was. Een mooie gezamenlijke overwinning, dus van alle aanwezige spelers, iets wat ons de nodige positieve vibes mag geven in het licht van onze volgende wedstrijd.

Reserven 3e Nationale Wetteren – Wivo Wingene 3-0

Hoofd 3e Nationale Wetteren – Wivo Wingene 1-3 (19-25,25-18,12-25,21-25)

De eerste van 5 competitie verplaatsingen op rij. We hadden iets recht te zetten tegen Wetteren na het verlies in de heenmatch thuis. Wivo startte goed aan de match en kon meteen de eerste set winnen met 19-25. In de tweede set was de foutenlast hoog bij Wivo waardoor Wetteren in de match kwam. Zij konden de tweede set winnen met 25-18. Wivo herpakte zich met goeie opslagreeksen en goed volleybal. Set 3 ging naar de bezoekers met een mooie 12-25. Set 4 was spannender maar toch kon Wivo aan het langste eind trekken. Een overwinning met 1-3. Op naar de halve finale van de beker van West Vlaanderen, vrijdagavond in Wingene 

U13 meisjes reg St Joris – Wivo Wingene 2-3 (20-25,25-20,25-21,17-25,12-25)

Na het verlies tegen st-joris A een paar weken geleden, waren we er op gebrand om te winnen. De eerste set werd binnengehaald. De volgende 2 set kwamen we in moeilijkheden. We toonden telkens dat we kunnen volleyballen en dat we spelinzicht hadden. Opslagdruk en goed geplaatste ballen maakten het st-joris moeilijk. Geprikkeld door de 2 verloren sets, staken de meisjes een paar tanden bij. Set 4 en 5 waren voor ons.

Reserven Promo 4 Dames St Joris – Wivo Wingene 3-0

De reservenwedstrijd tegen Sint-Joris begint op zondagmiddag meteen met enkele fel bevochten rally’s. Sint-Joris vertoont bijzonder veel aanvallende kracht, maar de Wingense verdediging staat paraat en weet te scoren. Dit houdt echter niet aan, en vooral in receptie laten we veel steken vallen. Een achterstand van 7-14 weten we bijna goed te maken aan 18-19, maar de motor stokt en de thuisploeg profiteert : 21-25 het verdict.
Set twee begint rampzalig. De ene na de andere opslagreeks vliegt ons langs de oren, en de keren dat we wel afpakken gaan we vanop de achterlijn in de fout. Aan 9-21 ziet het er maar belabberd uit voor Wingene. Naast nog enkele puntjes is de leeuwendeel van de punten voor Sint-Joris. Op 14-25 eindigt de set.
Veel tijd om de wonden te likken is er niet, want meteen komen we in de zelfde trend met 0-7 op achterstand. Een time-out helpt enigszins, en het wissel van kant lijkt ook te helpen. Maar de schade is geleden en met 8-15 komt een einde aan de mindere reserven van Wingene.

Hoofd Promo 4 Dames St Joris – Wivo Wingene

De hoofdwedstrijd begint een pak beter: aanvallend en aan opslag leggen we de druk bijzonder hoog, en de tegenstand kan niet volgen. We bouwen zo een vroege voorsprong op. Deze houden we echter niet lang vast. Het gaat van 6-3 naar 7-8. Aan 11-10 steken we toch weer voorop in de erg spannende wedstrijd. Beide zijden leveren uitstekend aanvallend en verdedigend spel. We komen wel even een zestal punten op achterstand, maar bieden dan een weerwoord en aan 22-22 staat het opnieuw gelijk. Na een spannend einde, waarin de scheidsrechter naar goeie gewoonte met een rode kaart zwiept, trekt Wivo aan het langste eind: 25-23 is de eindstand.
Set twee begint zoals de vorige set eindigde : gelijk verdeeld met hoogstaand spel aan beide kanten. Onze opslagen vinden iets te vaak het net, waardoor we niet kunnen uitlopen. Aan 7-7 lukt dit dan wel via de hand van Debbie. Voor het eerste kunnen we spreken van een kloofje: 10-7 staat het. Maar de persoonlijke foutjes die in het spel sluipen zorgen ervoor dat Sint-Joris kan bijhalen en we krijgen weer een duw-en-trek-spel. Naar het einde van de set toe trekt Sint-Joris deze naar zich. Achtervolgen lukt niet. Op 21-25 eindigt de set en de bordjes staan weer gelijk.
In set drie loopt de eigen foutlast opnieuw op en het wordt de ganse set achtervolgen. Sint-Joris profiteert en loopt op een gegeven moment elf punten uit. Time-outs noch wissels lijken het zinkende schip te redden. Op het eind van de set krabbelen we nog enkele puntjes samen maar het is een magere troost. Met 14-25 was dit veruit de zwakste set van Wingene vandaag.
Tussen de derde en vierde set krijgen we een wel erg lange pauze na een administratieve fout aan het blad. Dé gelegenheid om de hoofden leeg te maken en orde op zaken te stellen. Wivo is opvallend de betere ploeg eens we hernemen. Met een 6-0 weet iedereen dat de strijd voor de overwinning nog vollop gaande is. We blijven een voorsprong aanhouden van een vijftal punten, maar Beernem zit ons op de hielen. De initiële furie van Wingene maakt plaats voor stressy spel op het einde van de set. Wanneer Ellen uitvalt met een duimkwetsuur na een verwoede reddingsactie gaan de poppen helemaal aan het dansen. We krijgen wel verschillende mogelijkheden op setbal wanneer het 24-21 staat maar Sint-Joris zet het quasi onmogelijke neer. Drie punten op rij scoren ze en komen zo voor de eerste keer deze set langszij: 24-24. Alles of niets voor Wingene dat het eerstvolgende punt weet te scoren. Chiara komt aan opslag en met een beetje geluk, dat al gans de wedstrijd niet ons deel was, rolt de bal over de netrand en valt nipt binnen, buiten het bereik van de dichtstbijzijnde speelsters aan de overkant: 26-24. We krijgen opnieuw een vijfsetter.
Deze begint eerst wat minder voor Wingene, na een time-out aan 3-6 en een rally, die een eeuwigheid leek te duren, in het voordeel van Wingene plaatst ons weer op gelijke hoogte. Zo kan het constante getouwtrek voor de leiding beginnen: het gaat van 6-6 naar 9-9 in een fel bevochten ultieme set. Aan beide kanten worden bommen geslagen en elk foutje bestraft. Het is nagelbijten voor allen aanwezig wanneer het spel zich voortzet naar 11-11 en vervolgens 13-13. De opluchting is groot, maar helaas niet het onze wanneer het Sint-Joris is dat de wedstrijd wint met 13-15 na een ware thriller van een set. Een mager puntje is alles wat we meenemen na een bom van een wedstrijd met ups en downs die maar liefst 2,5 uur ieder in bedwang had.
De eindmeet komt zo in zicht met nog drie wedstrijden te gaan waarin we de huidige nummer 1 en 3 nog te gaan hebben.

Komende wedstrijden

½ finale nat beker damesVrij 10 maart 20:30Wivo WingeneWevelgem
Promo 3 DamesZat 11 maart 20:30MiddelkerkeWivo Wingene
Promo 2 HerenZat 11 maart 20:30IzegemWivo Wingene