Weekend 08/04/2023

Wedstrijdverslagen Wivo Wingene

Finale Beker Nationaal West -Vlaanderen Wivo Wingene – Bevo Roeselare 0-3 (10-25,21-25,15-25)

Wingene kwam massaal supporteren voor hun nationale dames. De finale tegen Bevo Roeselare zou uiteraard een moeilijke match worden, aangezien Bevo uitkomt in eerste nationale!! Wivo Wingene speelt 3e nationale. Elke set kregen we daarom reeds een 2-0 voorspong! Wat welgekomen was.

Bevo ging hard van start, Wivo kon niets antwoorden en moest enkel rekenen op de fouten van Bevo om wat puntjes te sprokkelen. Was het de grote zaal met de vele supporters of was het gewoon dat enkele klassen verschil? Wivo zag de eerste set razendsnel voorbij gaan, met een 10-25 op het bord gingen we richting tweede set.

Dat onze dames na een zwakke start zich niet laten doen, dat bewezen ze bij de start van de tweede set. Wivo kwam sterk van start en met veel opslagdruk en zware aanvallen aan beide kanten ging het gelijk tot 20-20. Wivo kon soms een voorsprongetje maken maar moest dit even snel inleveren. Bevo zou natuurlijk niet voor niets in 1e nationale tweedes geklasseerd staan als het bij 20-20 op de gas duwde en de set zwaar aanvallend binnenhaalde met 21-25. Wivo zwakte niet af, integendeel, bij het begin van de derde set konden ze een riante voorsprong maken, maar deze behouden was wat anders. Bevo maakte amper fouten wat bij Wivo wel gebeurde, nerveuze twijfelballen wisselende af met vele individuele fouten. Bevo had dit amper en kon met harde aanvallen na een uurtje de volledige match en de beker op hun naam zetten. De beste had zeker gewonnen. Maar wat zijn wij van Wivo Wingene trots op onze dames. Met vooral de mooie halve finale tegen Torhout in het achterhoofd hebben ze toch maar volleyballend Wingene op de kaart gezet. Proficiat Marie V, Emma, Marie C, Julie H, Catho, Céline, Janne, Fiebe, Lorelei, Justine, Julie M, Jane, Luis en Dany ! We hadden allen een prachtige paasmaandag. We danken onze voorzitter voor de T-shirts, want zo waren wij een volledig blauw legioen met trommels en toeters.

Komende wedstrijden

U13 reg meisjesZat 15 april 9:00Tievolley TieltWivo Wingene
Volleytour 2.0 meisjesZat 15 april 12:30Slovo BruggeWivo Wingene
Promo 3 DamesZat 15 april 16:00Packo ZedelgemWivo Wingene
Promo 2 HerenZat 15 april 19:30Packo ZedelgemWivo Wingene
3e Nat DamesZat 15 april 20:30OudegemWivo Wingene
Promo 4 DamesZon 16 april 15:00Bevo RoeselareWivo Wingene