Weekend 09/04/2022

NATIONALE 3 DAMES A

VC WIVO WINGENE VZW A – VLAMVO VLAMERTINGE: 0 – 3 (15/25, 19/25, 11/25)

reserven: 2 – 1 (25/22, 25/23, 6/15)

Bij de reserven kon Wivo, weliswaar nipt, nog de eerste 2 sets binnenhalen.

In de hoofdwedstrijd echter bleek Vlamertinge, dat mathematisch nog aanspraak kan maken op de titel, duidelijk een maatje te sterk voor Wingene.

PROMO 3 Heren WVL Play Off A

VC Wivo Wingene VZW – Izegems Volley Team: 2 – 3 (19/25, 20/25, 25/22, 25/20, 10/15)

De “revanche”wedstrijd tegen de leider uit de andere reeks Izegem kondigt zich in de aanloop bijzonder goed aan, met het vooruitzicht op een voltallig Team Osaka. Echter, Otto en Captain Lowie geraken niet tijdig uit de ziekenboeg en met slechts 7 spelers, waaronder 2 setters, beschikbaar voor deze wedstrijd, is het duidelijk dat er niet veel opties zijn in de opstelling van het team.

Creatief zijn dan maar, en met Lorenzo voor de gelegenheid op de hoekaanval, gaat het al bij al niet zo slecht. Hoewel het steeds wat aanklampen is doen we goed mee en kan er met regelmaat gescoord worden vanop de flanken. Bij 5-9, en na een mooie opslagreeks van onze tegenstrever, moeten we een eerste time-out nemen in de hoop het tij te keren. Zonder veel resultaat, en weerom blijkt het receptionele compartiment niet te brengen wat verwacht wordt, waardoor ook de verdeling niet naar behoren kan gebeuren. Geen opties ter vervanging waar nodig, dan maar een setterswissel bij 7-13 doorvoeren. Het brengt iets maar niet genoeg, gezien beide ploegen alternerend punten pakken, wat bij ons niet echt helpt, gezien de achterstand. Bij 10-17 dan maar time-out twee op onze conto. In de herneming slaat de Team Osaka motor plots wèl aan en er volgt een mooie remonte in de setfinale. Echter is de achterstand net iets te groot en het is Izegem dat bij 19-25 kan uitserveren.

In set twee eenzelfde scenario. Goede opslagdruk (en het mag gezegd ook véél opslagmissers in eigen rangen) van Izegem brengt ons in verlegenheid. Hoewel we receptioneel iets sterker en standvastiger uit de hoek komen, de aanvalsregisters bij momenten kunnen worden opengetrokken, zijn we steeds op – zij het met één of twee puntjes – achtervolgen aangewezen. Bij 15-17 hoopt een time-out kentering te brengen, maar het tegendeel is waar, onze tegenstrever duwt door naar 15-19. Opnieuw een setterswissel (ha ja, wat zijn de andere opties ?) dan maar. Die laat Team Osaka toe iets dichter bij te komen, in zoverre dat de coach van Izegem bij 19-20 een time-out vraagt. Meteen de goeie, minuten later moeten we set twee aan hen laten : 20-25. Het doet echter wel het beste verhopen voor set drie, gezien we toch stilaan in het goeie ritme lijken te komen.

Gezien Izegem in set één en twee, via het middencompartiment, met een uitstekend acterende middenman, grote overdruk creëert, en we daar blokkerend nergens staan, vangen we set drie aan in een normale beginopstelling, in versterking van het middencompartiment. Met resultaat, de bordjes neigen in ons voordeel en dit keer is het de tegenstrever die bij 7-2 naar rust moet grijpen. In de herneming en in een spannende wedstrijdfase, delen we zo goed als elk punt, en via 10-6 (time-out bij ons) en 20-14 (time-out bij hen), lijkt de set gespeeld. Evenwel sluipt er weer wat twijfel in eigen rangen en als Izegem tot op 3 punten nadert nemen we een tweede time-out. Een spannende set-finale volgt waarbij afwisselend mooie punten worden gescoord. De drie meter aanvallen bij Izegem worden terecht gestopt door veelvuldige lijnoverschrijdingen en Team Osaka trekt aan het langste eind : 25-22 setwinst. Een opsteker en goed voor het vertrouwen.

In set vier trekt Team Osaka resoluut de kaart van de overtuiging. Zo goed als alle ballen worden van de grond geschraapt, er is inzet en een positieve vibe. Dit vertaalt zich in een volgehouden voorsprong. Via 10-8, 16-13, 18-16 en 21-18, tussenstanden waarbij ook telkens een time-out wordt genomen, blijkt het vechtvermogen van onze jongens héél groot en, mede dank zij een iets minder geconcentreerde tegenstrever, halen wij terecht set vier binnen met 25-20.

In de belle lijken we goed van start te gaan. We nemen resoluut voorsprong, maar enkele (opnieuw) dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen èn 3 (! alweer) opslagmissers in eigen rangen zorgen ervoor dat het niet Team Osaka is dat met 8 punten van veld mag wisselen, maar de tegenstrever. Een beetje van hun melk kijken onze gasten al gauw op een 6-12 achterstand aan. De kloof is groot, héél groot, tè groot… Ondanks de time-out en een kleine remonte tot 9-14, waarbij we toch een tweetal matchballen redden, moeten we finaal het hoofd buigen met 10-15.

PROMO 2 Dames A WVL

VC PACKO ZEDELGEM B – VC Wivo Wingene VZW B: 3 – 1 (17/25, 25/11, 26/24, 25/20)

reserven: 3 – 0 (25/13, 25/9, 15/8)

Onze beloften speelden niet zo goed. Vooral receptioneel en aanvallend had Wivo een groot probleem.

Vanaf het begin van de 1ste set was Wivo de betere ploeg in de hoofdwedstrijd. Wivo bouwde aanvallend een kloof op. Hanne Vandewalle zorgde op het einde met 4 aces voor setwinst. De 2de set was iets minder. Nu had Wivo het receptioneel moeilijk. De 3de set verliep ongeveer zoals de 1ste. Wivo kwam wel 24-21 achter maar kon nog terugkomen tot 24-24. Jammer genoeg kon Wivo het laken niet naar zich toe trekken. Ook tijdens de 4de set kon Wivo duidelijk meespelen maar naar het einde toe maakte Wivo vooral verdedigend iets te veel fouten.

U17 Meisjes Regionaal B

Pervol Ruiselede – VC Wivo Wingene VZW: 3 – 1 (25/27, 28/26, 25/22, 25/17)

Voor de 1ste set schoot Wivo zeer goed uit de startblokken. Wivo hield gelijke tred en kon op het einde met stevig opslagwerk het laken naar zich toe trekken. Ook de 2de set (26-24) kon de onze geweest zijn. Een paar individuele fouten bezorgden de thuisploeg echter de 2de set. Tijdens de 3de set speelde Wivo nog zeer goed mee maar bracht naar het einde iets te weinig om setwinst te kunnen opeisen. De 4de set was van mindere makelij. Het weze gezegd dat er 3 speelsters afwezig waren (schoolreis) en dat wij op verplaatsing toch ons vel duur verkocht hebben.

U13 Meisjes Regionaal E

ELCKERLYC  ZWEVEZELE B – VC Wivo Wingene VZW: 0 – 4 (9/25, 10/25, 14/25, 23/25)

Zeer goede wedstrijd van onze youngsters. Tijdens de eerste 3 sets overklasten onze speelsters de thuisploeg. De 4de set was van iets mindere makelij maar werd toch nog gewonnen.

Volleytoer 2B Ereklasse

VC Wivo Wingene VZW – VC Apollo Koekelare A: 0 – 8 (23/25, 15/25, 11/25, 16/25, 16/25, 20/25, 10/25, 9/25) Tegen de jongens van Koekelare hebben onze meisjes het uiteraard moeilijk maar eigenlijk hebben ze het nog vrij goed gedaan. Er werd goed geserveerd en goed opgebouwd.