Weekend 01/10/2022

Volleytour Wivo Wingene – Tievolley Tielt 6-2

De eerste wedstrijd voor onze nieuwe youngsters werd met mooi volleybal gewonnen. Opbouwend was Wivo de betere ploeg. Ook de opslag draaide op volle toeren. PPPrroofficciiaattt en dank je aan de vele supporters!!

U13 Beker Wivo Wingene – Elckerlyc Zwevezele 0 3 (8-25,12-25,19-25)

Onze meisjes waren direct op achtervolgen aangewezen door de harde opslagen aan de overkant.

We deden hart ons best maar kregen de receptie niet onder controle . Waardoor het eerste set heel snel en zwaar verloren werd. In set 2 jammergenoeg hetzelfde verhaal. De sprongopslagen vlogen rond onze oren. We probeerden toch ons eigen spel nog op te bouwen met toch enkele rally’s als resultaat. Set drie kwamen we zelfs op voorsprong. Maar konden dit niet vasthouden tot op het einde. Onze Wivo meisjes streden goed maar moesten hun meerdere kennen in Zwevezele.

U17 meisjes regionaal Bevo Roeselare – Wivo Wingene 4-0 (25-16,29-27,27-25,25-11)

 De 1ste set verliep vrij gelijkopgaand. Halverwege kreeg Wivo het echter receptioneel moeilijk. Bevo bouwde een kloof op en die bleef er tot het einde.  De 2de set kende een gelijkaardig verloop. De thuisploeg leek ook de 2de set duidelijk te winnen maar Joni Baert dacht er anders over. Met Joni aan de opslag kwamen wij terug en kon de set nog de onze geweest zijn. Jammer genoeg maakte Wivo op dat moment een aantal individuele fouten en de thuisploeg kwam 2 – 0 voor. De 3de set moest de onze geweest zijn. Vooral serverend waren wij de betere ploeg en nu had Bevo het receptioneel moeilijk. Naar het einde van deze set toe kon Bevo de kloof jammer genoeg nog dichten. De 4de set was van mindere makelij en duidelijk voor Bevo.

Reserven Dames promo 4  Wivo Wingene – Elckerlyc Zwevezele 3-0 ( 25-15,25-23,15-8)

Met een stevige opslag start Wingene aan de reservewedstrijd. Anngevuld met krachtige aanvallen aan het net neemt Wingene het heft in eigen handen. De verdediging werd vandaag bijgestaan door oude bekende Isabelle. Ze staat na jaren out terug opnieuw tussen de vier lijnen om de taak als libero te vervullen. Set twee startte slordig, op achtervolgen aangewezen.

Onze opslagdruk blijft echter te hoog voor de tegenstanders en snel staat het 2-0. Derde set waren we op achtervolgen aangewezen maar we konden na een time-out snel het tij keren. Voor de derde keer op rij winnen we met de reserveploeg! Los op de eerste plaats in het klassement

Hoofdwedstrijd Dames promo4 Wivo Wingene  – Elckerly Zwevezele 3-0 (25-19,25-15,25-15)

Na het verlies van vorige week hadden we het een en ander goed te maken. Gretig beginnen de dames dan ook aan set 1. Opnieuw zorgen de opslagen voor een flinke voorsprong. Al komen de opslagen niet zonder risico. Heel wat fouten zorgen ervoor dat Zwevezele telkens ons wat kan bijhouden. Op het einde van de set zorgt zenuwachtigheid op het veld voor enkele missers waardoor het slot nog spannend werd. Maar Wingene was duidelijk de sterkste ploeg.

In set twee is de foutenlast lager en zenuwen weg. Aanvallend spelen we met een hoger kaliber dan de tegenstanders. Vlot halen we de set binnen. Set drie begint met een droomstart 12 -2. Maar na enkele wissels sluipt er toch wat twijfel in de rangen. Zwevezele komt bijbenen tot 13-12.

Niet uit hun lood geslagen zet Wivo verder met het niveau van de eerste sets. Een time out van tegenstand maakt niet meer uit. Wingene maakt alles netjes af. En haalt eerste keer de driepunten binnen. Proficiat

Reserven Dames promo 3 Wivo Wingene – Slovo Brugge 2-1 (25-21,23-25,15-10)

De 1ste set verliep spannend maar was naar het einde toe duidelijk de onze. De 2de set verliep van begin tot einde gelijkopgaand met Slovo dat op het einde vooral goed serveerde en de 2de set binnenhaalde. De 3de set was Wivo terug in goede doen en met meerdere rake middenaanvallen was de zege binnen. Proficiat!!

Hoofd Dames promo 3 Wivo Wingene – Slovo Brugge 3-0 (25-21,25-16,25-15)

Wivo begon in mineur aan deze wedstrijd. Wivo maakte 8 individuele fouten en stond uiteraard duidelijk achter. Een time-out bracht redding. Vanaf dat moment ging Wivo secuur spelen en de kloof werd ongedaan gemaakt (20-20). Wivo serveerde het uit en de 1ste set was de onze. Tijdens de 2de set was Wivo de betere ploeg. Vooral de stevige lange opslagreeks van Mira Delahaye in combinatie met mooie middenaanvallen maakte het verschil. De 3set was zelfs nog duidelijker de onze. Opnieuw maakte Wivo serverend het verschil. Proooffiiicciaattt!!!!!

Reserven Heren Team Osaka  Wingene – Knack Roeselare 1-2 (11-25,25-21,11-15)

Een jonge en gretige tegenstander neemt de leiding resoluut in handen en al gauw (3-7) dringt een time-out zich op. In de herneming voert Knack de druk nog op en scoort dubbel zoveel punten als wij en bij 5-12 brengt een tweede time-out wel ietwat rust, maar het blijkt niet voldoende om ons spelniveau op te krikken. De druk vooruit vanuit een opbouw en verdeling lijkt bij ons niet echt te lukken. We ondergaan zowat de stuwende flow van Knack en met 11-25 kunnen we niet echt spreken van een verdienstelijke eerste set. Jammer. Enkele wijzigingen in de ploeg brengt wat frisse ideetjes en goed volleybal is nu ook ons deel, wat zich mooi laat zien in een 19-18 voorsprong bij het set einde. De time-out die rust en zekerheid moet brengen mist dit keer zijn doel niet en een gretig Team Osaka behoudt de voorsprong en gunt Knack nog maar enkele puntjes. Met een verdienstelijke 25-21 houden we set twee thuis. Nice !

De laatste set dient zich spannend aan, bij 5-5 nemen we een time-out en bij de hervatting blijven we goed meespelen en verwennen beide ploegen met een aantal mooie rally’s het talrijk opgekomen publiek. De tegenstander toont hierbij net iets meer grinta en pakt set drie met 11-15 cijfers. Al bij al een verdienstelijke wedstrijd van onze jongens, waarbij we ook het gedeeltelijke heroptreden van Arne als libero noteren. Wellicht tegen eind volgende week opnieuw volledig operationeel. 

Hoofd Heren Team Osaka Wingene – Knack Roeselare 0-3 (22-25,19-25,16-25)

Onze jongens starten met de juiste mindset en dus ruim op tijd aan de opwarming voor de wedstrijd. Enthousiasme en éénsgezindheid zijn duidelijk voelbaar. Mooi om te zien ! In een experimentele opstelling is het Team Osaka dat een furieuze start neemt en de tegenstander bij 6-3 tot een vroege time-out dwingt. We laten ons dit keer echter niet van de wijs brengen en enkele bijzonder mooie aanvallende en bij momenten spectaculaire blokkerende acties later nemen we een mooie voorsprong op onze tegenstander. Op het moment dat Roeselare een inhaal beweging lijkt in te zetten, dringt een time-out zich op bij een 18-15 tussenstand. Het spook van de time-outs blijft ons achtervolgen want het is Knack dat onmiddellijk erna overneemt en ons in een mum van tijd op 22-23 plaatst. Ondanks een ultieme time-out slagen we er niet in om nog één puntje bij de scoren en het is dan ook Roeselare dat mag uitserveren bij 22-25.

In set twee een omgekeerd scenario. Roeselare neemt de leiding in handen en bij 3-7 moeten wij een vroege time-out nemen. Team Osaka maakt een vuist en kan aanvankelijk nog aanklampen. Een gretiger tegenstander houdt ons echter vrij snel op ruime afstand en kan net iets te vlot scoren uit opslag en aanval. Bij 12-19 brengt een tweede time-out wat moet en met mooi en bij momenten zeer sterk volleybal komen we tot op 3 punten. Als Roeselare bij 18-21 op haar beurt een time-out neemt en in de herneming de foutenlast in eigen rangen weer oploopt, geven we set twee iets te makkelijk weg, zonder zelf nog veel in de pap te brokken : 19-25.

Elke wedstrijd dient gespeeld weten we en bij het begin van set 3 komt Team Osaka met een goeie overtuiging en positieve mindset aan de start. De eerste sethelft is spannend en gelijkopgaand, en behouden we steeds een kleine voorsprong. Bij 12-10 voelt Knack dat het niet zo goed loopt en neemt een time-out. Meteen een goeie, want ze maken drie punten op een rij en bij 14-13 dienen wij rust in te bouwen. We slagen er evenwel niet in om die te brengen en ook niet om de focus te houden en bij de hervatting lukt er plotseling niks meer, het vertrouwen is plots totaal zoek en Roeselare stoomt – met 6 treffers op een rij – lustig door tot 14-19. Ook een ultieme time-out brengt niet wat het zou moeten (amper twee puntjes kunnen we nog op onze conto schrijven) en de bezoekende ploeg kan iets te makkelijk afmaken met 16-25 en vrij harde 0-3 eindcijfers op het bord. 

We onthouden dat schitterende acties en samenspel afgewisseld werden met een iets te grote individuele foutenlast. We onthouden ook de positieve aanwezigheid van de “ziekenboeg” Ian, Jan en Arne. Ontgoocheling is nu ons deel. We weten immers dat we beter kunnen. Maar, we onthouden vooral een goede mentaliteit, veel inzet en overgave tegen een heel gretige en talentrijke tegenstander. Verliezen hoort nu een maal bij de competitie en het is nu aan ons om het vertrouwen op te krikken, de negatieve curve om te buigen en het vrij nieuw samengestelde team de nodige ruimte te geven om verder op elkaar in te spelen en onderling af te stemmen. Dit kan door maximaal als team aanwezig te zijn op de trainingssessies en hard en vooral samen te werken in trainingsarbeid en samenspel. We zijn op goede weg en moeten er blijven in geloven.

Dames Nationaal 3 Wivo WIngene – Mevoc Meerbeke 3-0

Reserven 2-1 ( 25-14,25-23,15-17)

Hoofd 3-0 ( 25-18,25-14,25-16)

Zaterdag kwam Meerbeke op bezoek. Een ploeg die we niet kennen en zoals onze vorige tegenstanders reeds, een promoverende ploeg. WIvo startte goed aan de match en al snel werd duidelijk dat Wivo de betere ploeg was. Door wat blessures was Meerbeke niet voltallig. Met momenten maakte Wivo iets te veel fouten waardoor Meerbeke terug in de set kon komen. Maar de setwinst was steeds voor Wivo. 3-0 overwinning doet deugd. Met een 8 op 9 blinken we mooi bovenaan aan het klassement.

Wedstrijden komend weekend

Volleytoer 2.0Zat 8 okt 13:00Wivo WingeneRembert Torhout
U13 meisjes regZat 8 okt 13:00Wivo WingeneVT Lichtervelde
U17 meisjes provZat 8 okt 13:00Wivo WingenePervol Ruiselede
Dames promo 4Zat 8 okt 16:30Wivo Wingene CTievolley Tielt B
Dames promo 3Zat 8 okt 17:00Wivo Wingene BDivo Ingelmunster
Heren Promo 2Zat 8 okt 20:45Wivo WingeneRembert Torhout
Dames NationaalZat 8 okt 20:00ZeleWivo Wingene A