Weekend 10/02/2024

Volleytour 2.B Volleyteam Damme – Wivo Wingene 5-3

De meisjes van 2.b moesten zondagochtend in Damme spelen. De oogjes waren nog klein maar de energie om te volleyballen was er wel.  Ze begonnen goed aan de match.Het ging gelijkopgaand

De opslagen wqaren al een stuk beter dan de vorige match. Ze hebben alles gegeven. Er waren twee sets van 24-26 waarbij we ze allebei gewonnen hebben. Helaas zijn we toch verloren met 5-3 maar de wil om te winnen was er duidelijk wel.

Interfederale beker 3e nat dames Kalken – Wivo Wingene 1-3 (25-19,20-25,18-25,23-25)

Wivo nam het in de beker op tegen tweede nationaler Alken, in Alken. In het begin van de eerste set was het te merken dat deze verre verplaatsing nog in de benen zat. Wivo speelde goed mee tot halverwege de set, maar moest dan toch z’n meerdere erkennen in het een reeks hoger spelend Alken. Het werd 25-19.  Wivo begon zeer sterk aan de tweede set en stond de hele set op voorsprong. Alken was een beetje van slag en Wivo kon de set afmaken, 20-25.

Het begin van de derde set verliep niet goed, mede door de vele opslag- en aanvallende fouten kon Alken uitlopen tot 16-11. Wivo gaf echter niet op en verdedigde heel sterk. Een zeer sterke opslagreeks van Sari Claeys besliste de derde set alsnog in het voordeel van wivo, 18-25.

Op het begin van vierde set toonde Alken waarom het favoriet was in deze wedstrijd. Het schakelde een tempo hoger en Wivo was onder de indruk, het werd 16-10. Maar zoals de hele wedstrijd gaf Wivo niet op, Wivo won de lange rally’s en maakte zelf geen fouten meer, het werd 20-21. Het slot van de vierde set was een echte nagelbijter, waarin Wivo aan het langste eind trok, 23-25 en een prachtige 1-3 overwinning !!

Wivo gaat zo (onverhoopt) naar de halve finale van de Interfederale beker. De volgende ronde spelen ze op 9 maart tegen de winnaar van het duel Noorderkempen – Oudenaarde dat komend weekend beslecht wordt.

Beker nationaalVrij 16 feb 20:30Wivo Wingene N3Bissegem N1
Dames promo 3Zat 17 feb 16:30Wivo WingeneElckerlyc Zwevezele
Dames promo 4Zat 17 feb 16:30Wivo WingenePervol Ruiselede
Volleytoer 2.BZat 17 feb 12:30Slovo BruggeWivo Wingene

Koekjestocht

Wivo Wingene dankt de vele inwoners uit Wingene, voor de massale verkoop van onze heerlijke koekjes. Kwamen we nog niet bij jou deur langs, niet getreurd, volgend jaar ben je eerst aan de beurt. Merci aan de vele helpende handen van het koekjes-team.

Bekerwedstrijd

Komende vrijdagavond staat er mooi volleybal gepland in onze Wivo-arena. Eerste nationale dames uit Bissegem komt langs voor een wedstrijd in de West-Vlaamse beker nationaal. Onze 3e nat dames en de vele supporters heten iedereen van harte welkom om dit duel te bewonderen. Onze Wivo-bar is open 😉