Weekend 10/12/2022

U17 meisjes provinciaal VtBrugge – Wivo Wingene 2-3 (18-25,25-15,18-25,28-17,15-13)

Wivo begon goed aan deze wedstrijd. Met Merel Vancauwenberghe aan de opslag bouwde Wivo een mooie kloof op. De thuisploeg bleef aanklampen maar deze set was duidelijk de onze. Bij het begin van de 2de set maakte Wivo een aantal receptiefouten en de bordjes stonden vrij vlug op 7-2. Time-outs brachten niet echt soelaas. Wissels ook niet. Bijgevolg was deze set duidelijk voor de thuisploeg. Vanaf de 3de set was Wivo terug bij de les. Met mooie opslagen en aanvallen was deze set terug de onze. Jammer genoeg verliep de 4de set zoals de 2de. Zodoende kwamen de bordjes gelijk. Wivo begon vrij sterk aan de 5de set en stond bij de kampwissel 5-8 voor. Een paar receptiefouten brachten Brugge terug in de set. Het werd 12-12. Op dat moment is het uiteraard belangrijk om zeer aandachtig te spelen. Wivo maakte toen echter 2 aanvallende fouten en weg was de zege. Jammer. Er zat meer in.

Reserven Dames Promo 3 Gullegem – Wivo Wingene 0-3(13-25,17-25,10-15)

Onze beloften speelden een schitterende wedstrijd. Zij waren baas van begin tot einde. Met stevig opslagwerk, mooie aanvallen en goed verdedigingswerk werd iedere set vlot gewonnen. Prroooffiicciaattt!!!!

Hoofd Dames Promo 3 Gullegem – Wivo Wingene 3-1(25-13,25-17,22-25,25-22)

Voor deze hoofdwedstrijd schoot Wivo niet zo goed uit de startblokken. Wivo had het receptioneel moeilijk. Met stevig opslagwerk bouwde de thuisploeg een stevige kloof op en die bleef er tot het einde. Ook de 2de set begon voor Wivo in mineur. Opnieuw was Wivo op achtervolgen aangewezen. Pas naar het einde van deze set toe kon Wivo een vuist maken en aanklampen. De achterstand was echter te groot. De 3de set verliep gelijkopgaand. Met stevig blokwerk van Silke Depaepe slaagde Wivo er in deze set te winnen. Ook de 4de set was spannend. Opnieuw kon Wivo goed meespelen. Op het einde maakte wivo echter een 3-tal individuele fouten en de zege was voor de thuisploeg. Jammer, er zat meer in.

U13 meisjes regionaal Elckerly Zwevezele – Wivo Wingene 0-4 (18-25,10-25,11-25,14-25)

Zwevezele begon zeer sterk aan de eerste set. De meisjes hebben moeten tonen dat ze mee konden. Een aantal opslagmissers zorgden voor extra punten voor Zwevezele. Toch konden we de eerste set binnenhalen. Vanaf de tweede set namen we de bovenhand en hebben we ze niet meer laten gaan. We moeten zeker de kwaliteiten van Zwevezele benoemen. Het zorgde voor een mooi potje volleybal aan beide kanten. Maar toch winnen we met 0-4

Reserven Heren Promo 2 Tievolley Tielt – Wivo Wingene 1-2 (20-25,20-25,15-12)

Van in het begin nemen onze jongens een voorsprong en die laten zij niet meer los. Via 12-15 en 17-19 gaat het naar een mooie en verdiende setwinst. In set twee eenzelfde scenario, gelijkopgaande wedstrijd met 7-9 en 18-20 als tussenstanden en eenzelfde eindcijfer 20-25. Set drie kondigt zich spannender aan en om beurten nemen beide teams de leiding in handen. De terreinwissel komt er met Tielt op één puntje voorsprong. In het zicht van de meet laten we het mentaal weer een beetje hangen, kunnen met bepaalde frustraties geen blijf èn geven zo de tegenstander de kans om setwinst te claimen. We onthouden dus vooral set één en twee. Al bij al een verdiende tweepunter evenwel voor Team OSAKA dat met veel grinta en inzet de beloftenwedstrijd afhaspelt. 

Hoofd Heren Promo 2 Tievolley Tielt – Wivo Wingene 3-1 (25-20,25-17,24-26,25-18)

Bij het wedstrijdbegin nemen wij aanvankelijk de teugels in handen en bouwen een kleine voorsprong uit. Jammer genoeg stokt de opslagmachine net iets te veel, en geven we de tegenstander wat te veel ruimte aan het net, wat Tielt toelaat de leiding over te nemen. Bij 15-12 dringt zich dan ook een time-out op. In de herneming slaagt Team Osaka erin om de bordjes gelijk te zetten : 17-17. Hoewel de vibe positief lijkt, laten we het vrij snel weer los en stapelen de persoonlijke fouten zich op. De pleister is niet direct op één been te leggen, maar feit is dat de tegenstander profiteert en ons algauw op 21-18 zet. Wat wissels brengen nog een beetje zuurstof maar niet voldoende om Tielt van setwinst te weerhouden. 25-20. Set twee kondigt zich prima aan voor onze jongens die in een positieve flow de leiding in handen nemen.  We lopen uit tot 4-7 maar de focus ebt weg en Tielt neemt bij 15-14 over. Puntje nemen en puntje weggeven (in alle compartimenten) lijkt het devies, en helpt ons niet vooruit. Bij 19-15 is de tweede time out een feit, maar slechts twee punten kunnen we nog maken en laten ook set twee aan Tielt.

Eindelijk een kentering in set drie, met focus en inzet, zonder te veel bla bla en onnodige nonchalance dit keer. Er is inzet, éénsgezindheid en geloof in eigen kunnen… Het resultaat laat zich al snel zien : 4-8 èn zelfs 5-13. Een moment om te onthouden !

Schaapjes op het droge zou je denken, maar opnieuw vervallen we in eenzelfde scenario als in de twee eerste sets. De opslagdruk ebt weg, in de opbouw en verdeling hapert het en aan het net kunnen we niet dreigen of gaan we te veel de mist in. De tegenstander heeft evident niet veel meer nodig om een puike inhaalbeweging in te zetten en bij 18-19 is een tweede time out noodzakelijk. In een spannende setfinale wordt het zowaar een dubbeltje op z’n kant, maar toch slaagt Team Osaka er in om de teerling in het voordeel te werpen en met 24-26 een nipte setwinst te pakken.

Hoopvol treden we aan in set vier, maar een stevige en ongedwongen opslagdruk van Tielt ontwricht onze opbouw opnieuw heel snel en in een mum van tijd kijken we tegen een 9-3 achterstand aan. Een time out en wat wissels brengen geen soelaas en bij 12-7, de kopjes hangen dan al naar beneden, en is de teneur duidelijk : veel meer dan één set zit er vandaag niet in. Tielt profiteert gretig en wervelt verder op het mooie elan en geeft ons het nakijken. Met terechte 25-18 en 3-1 nemen zij de volle buit. Mooi overwinning voor deze jonge en talentrijke groep, het mag gezegd.

Tijd voor wat reflectie binnen Team OSAKA. We moeten op zoek naar de sleutel om de vele kwaliteiten en ervaring binnen onze groep te bundelen, te kanaliseren in ons voordeel èn een continuïteit in prestaties te realiseren. Hiertoe moet elke speler focussen op de eigen stabiliteit en performantie in de eigen prestaties, zowel mentaal als fysiek, en zo zijn bijdrage te leveren aan het resultaat van het Team. 

Volleytour 2.0 Ereklassse Tievolley Tielt – Wivo Wingene 0-8

Een makkelijke overwinning voor onze jongste volleyballers. Zij eindigen daarmee hun eerste deel van het seizoen op een derde plaats in het klassement. Op naar de tweede fase.

Reserven 3e Nationale Dames Wivo Wingene – Wevelgem 3-0 (25-17,25-10,15-8)

Hoofd 3e Nationale Dames Wivo Wingene – Wevelgem 3-1 (25-20,25-17,23-25,25-22)

Wivo nam de beste start in de match en kon al snel een paar punten voorsprong nemen dankzij een paar mooie blokkeringen. Een voorsprong die we niet meer afgaven in de eerste set. ook de tweede set verliep gelijkaardig , een snelle voorsprong die we doorheen de set konden aanhouden. De derde set verliep iets anders. Iets meer fouten aan onze kant zorgden ervoor dat Wevelgem in de match kwam en de derde set binnenhaalde. De vierde set ging gelijkopgaand tot 16-15 en daarna kon Wivo doortrekken en de match binnenhalen. Een mooie overwinning na enkele verlieswedstrijden, leuk om de heenronde toch af te sluiten op een derde plaats in het klassement.

Wedstrijden komend weekend

Promo Heren BEKERZat 17 dec 16:00Packo Zedelgem P1Wivo Wingene P2