Weekend 11/02/2023

Reserven Promo 4 Dames Lichtervelde – Wivo Wingene 1-2( 25-18,21-25,16-18)

Wingene begint minder aan de reservenwedstrijd tegen Lichtervelde. Ligt het aan het late tijdstip, de muisstille zaal, of gebrek aan sturing van de zijkant is de grote vraag. We gaan onderuit in receptie en Lichtervelde profiteert. In de tweede set komt Wingene beter voor de dag en kan gelijk komen in gewonnen sets. De derde set is dus beslissend. Opnieuw begint Wingene maar wankel en vertoont te weinig finesse bij het afwerken. Te veel punten gaan verloren, ondanks dat er eigenlijk nauwelijks geblokt wordt door Lichtervelde. 7-12 staat het wanneer onze opslag toch wat broodnodige puntjes samen sprokkelt. In een spannend einde gaat het van 15-15 naar 18-16. Opnieuw een overwinning voor de reserveploeg.

Hoofd Promo 4 Dames Lichtervelde – Wivo Wingene 0-3 ( 13-25,14-25,17-25)

De wedstrijd begint, net als de reserven, met een minuut stilte voor de familie van de coach van Lichtervelde die van Turkse origine is. Diens familie werd getroffen door de aardbeving eerder deze week. Eenmaal onderweg gaan we aanvankelijk opnieuw onderuit in receptie en is het vroeg achtervolgen met 3-7. Wivo wint aan momentum door een stevige opslagen met verschillende aces. Ook een time-out kan het ritme niet storen en het komt gauw 15-10 te staan. Wanneer ook het aanvallend luik op gang komt gaat het plots heel snel. Wingene speelt netjes en bijna foutloos de set uit met 25-13. In set twee gaat de opslagdruk gestaag door, maar ook bij Lichtervelde neemt men hier een voorbeeld aan. Zo gaat het in het eerste deel van de set gelijk op tot 9-7. Wivo is de scherpste ploeg aan het net en kan zo de voorsprong uitbouwen. Het gaat van 15-11 naar 20-13. Ellen, die voor de gelegenheid in het midden fungeert, levert uitstekend werk en weet in de eindfase vlot de punten binnen te rakelen. Wivo wint zo comfortabel met 25-15. Set drie begint sterk voor Wingene en meteen kan enkele punten aan voorsprong gewonnen worden. Nadat er wat verwarring over de opstelling in de rangen sluipt kan Lichtervelde profiteren en nadert met behulp van genadeloze opslagen. Een time-out bij 11-8 om orde op zaken te stellen is nodig en dat propageert zich op het veld. Met orde en ritme hersteld knalt Wingene opnieuw de punten op het bord. De kloof van vier punten blijft echter stabiel, ondanks het vlotte scoren. Van 16-12 naar gaat het naar 19-15. Er wordt te regelmatig onzuiver afgewerkt en zo kan Lichtervelde toch in buurt blijven. In de slotfase ontpopt Wivo volledig en kan de tegenstanders volledig van zich af zetten en zo de set- en matchwinst op de mauw spelden met 25-17.
Een deugddoende 3-0 voor Wingene, dat nu voor twee weken geen wedstrijden heeft. Dé gelegenheid om de lang afwezig geweest studenten terug in vorm te krijgen.

Reserven Promo 2 Heren Bavikhove – Wivo Wingene 0-3 (23-25,18-25,7-15)

Gregory, Lorenzo, Nicholas, Arne, Ian, Ruben, Jan-Thomas, Jan D, Otto en Jan V verdedigen vandaag de Team OSAKA kleuren. Met Greg en Jan Thomas als gelegenheidssetters waait een leuke wind over het volleybalveld. In set één nemen we de leiding in handen, om, halverwege de set de teugels ietwat te veel te vieren, waardoor een gretige en soms overenthousiaste tegenstander langszij kan komen en zelfs even overneemt. Na een zeer rustige en dus ook rustgevende time-out zetten we een inhaalbeweging in. Bavikhove houdt evenwel de voorsprong en is stilaan héél erg overtuigd van setwinst één. Dit is evenwel zonder een uitmuntend acterend Team OSAKA gerekend, dat een 15-13 achterstand ombuigt in een 23-23 gelijke stand. Een stevige opslagdruk en mooi samenspel met grote inzet zorgt er voor dat de tegenstander geen punt meer pakt en wij serveren uit bij 23-25. Mooi ! Met Otto als gelegenheidslibero, Arne als wing-spiker en Jan-Thomas aan de verdeling brengt ons team een stabiel spelniveau .Aanvankelijk gaat het gelijk op, en onze eerste time-out bij 6-6 brengt niet zo veel verandering : Bavikhove houdt ons bij tot bij 12-12. Een wissel brengt wat zuurstof en het gaat vlot naar 12-17. Na een tussenstop bij 15-22 en 18-23 laten we ons niet meer verrassen en sluiten set twee af met 18-25.

Set drie brengt niet direct verandering in het verwachtingspatroon van Bavikhove, dat blijft geloven in setwinst. Onze jongens houden echter het hoofd koel en zetten een mooie kroon op hun prestatie : 7-15 en de volle 3 punten. Proficiat !

Hoofd Promo 2 Heren Bavikhove  – Wivo Wingene 1-3 (18-25,25-20,14-25,22-25)

We herinneren ons vaag 😛 de 25-6 pandoering uit één set in de heenwedstrijd die onze jongens Bavikhove aansmeerden. De tegenstander is dan ook méér dan gebrand op een revanche. Daartoe werd zelfs een volledige tribune gevuld met supporters en toeschouwers. Hier en daar was zelfs een hoorn uit de oude doos opgetrommeld, om het geheel wat extra luister te geven. Echter, bij Team OSAKA zit de Saturday afternoon vibe helemaal goed en in een volle focus en dus héél gezwind wordt de wedstrijd op gang gefloten.  In een mum van tijd staat het 2-7, de lokale coach moet al aan de noodrem hangen. Het helpt een beetje maar wij mogen toch even rusten met een 14-18 voorsprong. Wij nemen het goed op en stomen door tot 15-21 en op set bal voor ons bij 18-24 nemen we voor de goede schijn nog een time out. Verder komt Bavikhove niet meer en met 18-25 is set één van ons. Hoewel we in set twee een kleine voorsprong bijeen sprokkelen (7-9), is het Bavikhove dat in de herneming overneemt en met 15-13 en 17-15 nemen zij stilaan een optie op setwinst. We milderen nog wel tot 19-19 waarbij alles weer mogelijk lijkt, maar veel meer zit er echt niet meer in voor onze jongens als we iets te snel het hoofdje buigen. De tegenstander profiteert en serveert uit bij 25-20. Bavikhove ziet het weer helemaal zitten en begint met krampachtige verbale pogingen aan een charme offensief, waarbij meer ballen binnen dan buiten worden gezien dan mogelijk, en vice versa. Als ook duidelijke touchés niet meer worden toegegeven is het sportieve deel van de wedstrijd voorbij.

We laten ons deze keer niet van de wijs brengen, houden de focus, spelen verzorgd en geconcentreerd volleybal  en buigen de negatieve energie van de tegenpartij om tot expressief powerplay. Bij wijlen worden fantastische acties getoond, wordt geserveerd om duimen en vingers van af te likken en wervelt de positiviteit door onze ploeg. Via 8-12 gaat het in één ruk naar 12-17 en seconden later kunnen we Bavikhove  resoluut de (grote) mond snoeren met duidelijke 14-25 cijfers. In set vier genieten we net iets te lang van de mooi cijfers uit set drie en laten ons bijna verrassen. Als ook de man in het zwart hier en daar iets wel, dan weer niet ziet, en bij een 19-19 stand lijken we te gaan twijfelen, een time out brengt klaarheid, en de situatie kan ons niet echt van de wijs brengen. We reageren op een volwassen manier en kanaliseren de frustratie in de bal en vlammen die naar de overkant van het net. Bavikhove sputtert nog wat tegen maar moet de bittere kelk helemaal leeg drinken.

1-3 winst is ons deel, en, het mag gezegd, HELEMAAL verdiend, tot spijt van onze Bavikhoofse tegenstander die op z’n honger blijft.

Proficiat aan Team OSAKA dat met deze overwinning bewijst dat een mature en positieve houding op het terrein garant staat voor een goeie prestatie èn spelplezier voor iedereen.

Wij zullen geen honger hebben, want na een korte passage in de toch wel zeer bleke après-ski bar, die er géén was, gaat het richting plaatselijk restaurant, waar Team OSAKA nog eventjes rustig kan nakeuvelen over de avonturen in het Land van de Bavik.

Met beiden overwinningen nestelen we ons nog iets steviger op onze stek binnen de rangschikking en kunnen vol vertrouwen kijken naar de komende wedstrijden. Te beginnen volgende week zaterdagavond, voor de thuiswedstrijd tegen Kuurne. 

Supporters op post !

Reserven Promo 3 Dames Pervol Ruiselede – Wivo Wingene 1-2 (25-21,21-25,12-15)

Vanaf het begin van de 1ste set was Wivo de baas. Wivo bleef op voorsprong. Jammer genoeg ging Wivo naar het einde receptiefout na receptiefout maken en zodoende was deze set toch nog voor de thuisploeg. Voor de 2de set had Wivo zijn les geleerd en nu werd de voorsprong wel behouden. De 3de set kende een gelijkaardig verloop als de 2de. Prroooffiicciiiaaatttt!!!!

Hoofd Promo 3 Dames Pervol Ruiselede – Wivo Wingene 2-3 (18-25,25-16,19-25,25-8,12-15)

 De 1ste set begon vrij gelijkopgaand. Pas tijdens de opslagreeks van Anse Claeys maakte Wivo het verschil. De 2de set kende een omgekeerd beeld. Nu kwam Pervol serverend op voorsprong en de bordjes kwamen gelijk. De 3de set was terug de onze. Met mooie aanvallen op de hoek bouwde Wivo een kloof op en die bleef er. De 4 de set werd een ramp voor Wivo. Vanaf de 1ste opslag van de thuisploeg ging Wivo receptioneel onderuit en dat bleef zo de gehele set. Voor de belle zou Wivo uit een ander vaatje moeten tappen en dat deed het. Wivo speelde nu veel aandachtiger. Met Hanne Vandewalle aan de opslag kwam Wivo op voorsprong. Ons middencompartiment deed aanvallend en blokkerend de rest en de zege was binnen.

Komende wedstrijden

Volleytoer 2.0 meisjesZat 18 feb 13:00Wivo WingeneSlovo Brugge
Promo 3 DamesZat 18 feb 17:00Wivo WingeneMiddelkerke
3e Nat DamesZat 18 feb 20:30Wivo WingeneVolley Basecles
Promo 2 HerenZat 18 feb 20:45Wivo WingeneJong Kuurne
U13 reg meisjesZon 19 feb 15:00St JorisWivo Wingene