Weekend 11/03/2023

Reserven Promo 3 Middelkerke – Wivo Wingene 2-1 (9-25,25-13,15-11)

Onze beloften schoten verschroeiend uit de startblokken. Met Mira Delahaye aan de opslag kwam Wivo 0-13 voor. Vanaf dat moment kon de thuisploeg nog enkele punten maken maar deze set was duidelijk de onze. Bij het begin van de 2de set zagen wij een omgekeerd beeld maar Wivo slaagde er wel in om terug in de set te komen. De kloof was echter te groot om ongedaan te maken. De 3de set verliep vrij gelijkopgaand. Tot 11-11 stonden de bordjes gelijk. Een paar individuele fouten zorgden er echter voor dat de zege toch voor de Jumpers was.

Hoofd Promo 3 Middelkerke – Wivo Wingene 3-0 (25-15,25-18,16-25,25-22)

De 1ste set begon met wisselende kansen. Tot halverwege speelde Wivo zeer goed mee maar iets te veel receptiefouten zorgden voor een kloof in het voordeel van de thuisploeg en Wivo was er aan voor de moeite. Bij het begin van de 2de set kon Wivo een 4-tal punten uitlopen maar opnieuw ging halverwege bij Wivo het licht uit. Zodoende kwam wivo 2-0 achter. Voor de 3de set schoot Wivo veel beter uit de startblokken. Wivo was tijdens deze set duidelijk de baas. Tijdens de 4de set was Wivo lichtjes op achtervolgen aangewezen. Naar het einde toe leek Wivo zelfs nog te kunnen terugkomen maar opnieuw zorgden een aantal onnodige fouten ervoor dat deze set en de zege voor de thuisploeg waren.

Reserven Promo 2 Heren Izegem – Wivo Wingene 3-0 (25-15, 29-27 en 15-11)

Van meetaf aan houdt Izegem een zware opslagdruk aan waar we niet direct een gepast antwoord op vinden. Zo zijn we steeds op achtervolgen aangewezen. Via 10-4 gaat het snel naar 15-6. Een time out brengt wat rust en we kunnen een kleine inhaalbeweging inzetten en milderen. Maar de mind set zit niet goed, we acteren iets te nerveus en de kloof blijkt dan ook te groot om te dichten en de tegenstrever serveert gretig uit met 25-15. Een totaal ander spelbeeld in set twee, waarbij Team Osaka deze keer de overhand houdt. Het recepterend en verdedigend compartiment houdt stand en er kan opgebouwd worden. Tot ver in de set kunnen we een voorsprong behouden, 9-13  en 17-19. Mede door een verhoogde opslagdruk, sterk blokkerend werk in het middencompartiment en een renderend hoekaanvalspatroon houden we gelijke tred en wordt het een spannend dubbeltje op z’n kant. Uiteindelijk trekt Izegem toch aan het langste eind en verzilvert de set met nipte 29-27 cijfers. In set drie een vrij gelijkaardig spelbeeld, maar Izegem houdt steeds een voorsprong. Verder dan elf punten komen we niet meer.  Niet getreurd echter, een gedeelde vijfde plaats in de rangschikking blijft ons deel. Volgende week een nieuwe kans op een positief resultaat en progressie.

Hoofd Promo 2 Heren Izegem – Wivo Wingene 1-3 (20-25, 25-20, 23-25 en 17-25)

In een onuitgegeven opstelling met Ruben, Otto, Lorenzo, Lowie, Ian en Nicholas (en Arne als libero) tussen de lijnen, kan de wedstrijd alle richtingen uit. Bij aanvang zijn we niet bij de les en loopt het helemaal mis en na enkele minuten staat een zware 8-1 achterstand op het bord. Een noodzakelijke time out doet de mind set keren en met de nodige grinta en inzet slagen we beetje bij beetje in om de achterstand goed te maken. Puike mentale prestatie van Team Osaka, met dank aan de vurige vocale ondersteuning van Jan, Wim, Picket, Jan-Thomas èn Wout van op de zijlijn. Even lijkt de motor echter opnieuw te sputteren en slagen we er niet in om de opslagdruk aan te houden. Bij 16-15 kan een tweede time out de focus terug zetten en in de herneming komen we dit keer wèl langszij : 18-18. Izegem lijkt de bui al te voelen hangen en trekt aan de noodrem. Wij laten ons echter niet van de wijs brengen en met enkele goede invalbeurten consolideren we en sporen door naar 20-22. Ook een tweede time out van de tegenstrever helpt niet meer want in één ruk gaan we naar 20-25 en set één gaat naar Team Osaka, geheel niet verwacht bij de tegenpartij. In set twee klampen we meteen aan en het gaat vrij gelijk op. Met een time out voor Team Osaka bij 8-7 en 11-9 gaat het gelijk op richting de twintig punten. Enkele opslagmissers aan onze kant èn een stevige doorgetrokken opslagdruk bij Izegem laat ons stranden op twintig punten. Met 25-20 cijfers mag Izegem set twee op z’n naam schrijven, waarmee ze toch wel héél erg blij zijn. Set drie zal bepalend blijken voor het eindresultaat. In een spannende wedstrijd, met heel mooie acties langs beide kanten van het net, is het Team Osaka dat het meest continuïteit toont. Gelijkgaand gaat het richting de twintig punten, onderbroken door de nodige time outs langs beide kanten van het net, kunnen we de overhand houden en met een nipte maar verdiende en dus mooie 23-25 setstanden delen we de mondige tegenstander een eerste tik uit. Met een ontspannen mind set vangt Team Osaka de vierde set aan. Het zal de sleutel blijken voor matchwinst. De verbale en mentale inspanningen van Izegem ten spijt, slagen ze er niet in om onze mind set te breken en halverwege de set nemen we een heel mooie optie op matchwinst. Izegem weet even niet meer waar ze staan en/of zijn en ondergaan deze keer de wet van de sterkste, met mooie 17-25 cijfers pakt Team Osaka de set èn de volle drie punten. Heel mooie prestatie van een sterk acterend 12 koppig Team Osaka dat zichzelf vooral op mentaal vlak een heel belangrijke dienst heeft bewezen. Vasthouden dus ! Volgende week zaterdag is er reeds de terugmatch tegen hetzelfde Team Izegem, een uitgelezen kans om de positieve prestatie te herhalen en onze plaats in de top vijf van het klassement af te dwingen. Supporters op post !

Nationale beker van West-Vlaanderen

Wivo Wingene – Wevelgem 3-1 (25-20,25-8,22-25,25-21)

De halve finale van de Beker van West Vlaanderen. De eerste set ging gelijkopgaand. Beide ploegen begonnen goed aan de match en waren aan elkaar gewaagd. Wivo maakte minder fouten dan Davo en won de eerste set met 25-20. De tweede set was een heel ander verhaal. Wivo overklaste Davo met een setwinst van 25-8. De derde begon dan weer goed voor Davo waardoor Wivo moest achtervolgen en de achterstand niet meer kon inhalen. De vierde set was dan weer spannend zoals in de eerste set. Pas op het einde van de set kon Wivo afstand nemen en de match binnehalen. Op naar de finale!

Komende wedstrijden

U13 reg meisjesZat 18 maart 13:00Wivo WingeneVenus Oostkamp
U17 prov meisjesZat 18 maart 13:00Wivo WingeneVt Brugge
Promo 3 DamesZat 18 maart 17:00Wivo WingeneBissegem
Promo 4 DamesZat 18 maart 17:00Wivo WingeneVenus Oostkamp
Promo 2 HerenZat 18 maart 20:45Wivo WingeneIzegem
Volleytour 2.0Zat 18 maart 14:00TorhoutWivo Wingene
3e Nat DamesZon 19 maart 17:00OudenaardeWivo Wingene