Weekend 11/11/2023

Volleytour 2.0 Wivo Wingene – Pervol Ruiselede 5-3

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Goed werk van onze jonge bende.

U13 meisjes reg Wivo Wingene – Slovo Brugge 4-0 (25-17,28-26,25-16,25-14)

De 1ste set van deze wedstrijd verliep tot halverwege gelijkopgaand. Vanaf dat moment ging Wivo vooral beter serveren en Slovo was er aan voor de moeite. Voor de 2de set schoot Wivo niet zo goed uit de startblokken. Wivo kwam duidelijk op achterstand . Time-outs en wissels leken redding te brengen. Wivo naderde tot op één punt maar Wivo ging daarna terug onderuit. Slovo kwam 18-24 voor en leek de 2de set binnen te halen. Vanaf dat moment maakte Wivo echter geen fouten meer en Wivo kwam 24-24 gelijk. Slovo had nog een setbal maar Wivo gaf niet op en slaagde er zelfs in deze set nog te winnen. Vanaf de 3de set ging Wivo constant beter spelen en de zege was voor Ons. Prrooffiiicciiaaattt!!!!

U15 meisjes reg Wivo Wingene – Ruvo Ruddervoorde 3-1 (25-23,25-21,24-26,25-23)

Vanaf het begin was het opletten geblazen tegen een sterk Ruddervoorde. Maar Wivo miste zijn start niet en was alert mee. Met zware opslagen van Elin en Frieke, rake aanvallen van Isaura en Hanne, sterke verdediging van Faye en Febe en perfecte passes van Renske konden we goed komaf maken met de meiden uit Ruddervoorde. Het was een heel spannende wedstrijd maar Wivo bewaarde hun kalmte en kon prachtig afwerken! Na het harde werken haalden ze mooi de drie punten binnen en staan zo eventjes helemaal alleen aan de leiding. Goed gewerkt!!!

Reserven Heren promo 2 Sijos Menen – Wivo Wingene 0-3

De beloftenwedstrijd wordt al bij al vlot gewonnen door een sterk spelend team Osaka met 3-0. Het levert een gedeelde eerste plaats op in het klassement. Proficiat!

Hoofd heren promo 2 Sijos Menen – Wivo Wingene 3-1 (22-25,25-19,25-18,25-18)

Team Osaka moet quasi met dezelfde ploeg aantreden als in de beloftenwedstrijd. Met een goede mentaliteit en vol zelfvertrouwen vat Team Osaka de wedstrijd aan. Onze jongens slaan meteen een kloofje en geven de thuisploeg geen kans om opnieuw in de match te komen. Een dominant spelend team Osaka haalt set 1 verdiend binnen met 22-25. Helaas krijgen we het omgekeerde verhaal in set 2. De thuisploeg neemt meteen de leiding en Team Osaka kan geen vuist maken tegen een sterk aanvallend en verdedigend spelend Menen. Menen haalt de set uiteindelijk binnen met 25-19. Toch wel een tik voor de bezoekers en een wake-up call dat Menen een geduchte tegenstander is die zich niet zo maar gewonnen zal geven. Set 3 start bijzonder slecht voor de bezoekers. De coach van Team Osaka dient meteen een time-out te nemen bij een 4-0 achterstand. Helaas verandert het spelbeeld niet en haalt Menen ook set 3 binnen met 25-18. Set 4 verloopt aanvankelijk gelijkopgaand en even lijkt het erop dat Team Osaka zich opnieuw in de wedstrijd knokt. Helaas zorgen individuele fouten ervoor dat de thuisploeg op cruciale momenten de bovenhand neemt van een schijnbaar vermoeid team Osaka in deze set. Menen haalt al bij al nog vlot set 4 binnen met 25-18. Hoewel Team Osaka een veelbelovende start had met de winst in de beloftenwedstrijd en een overtuigende overwinning in de eerste set van de seniorenwedstrijd, heeft Menen zich goed herpakt en uiteindelijk de seniorenwedstrijd gewonnen met 3-1. Het laat zien dat volleybalwedstrijden vaak onvoorspelbaar zijn en dat het momentum tijdens zo’n match snel kan veranderen. Hoewel het resultaat teleurstellend is voor Team Osaka, biedt het ook kansen voor reflectie en groei. Op naar de volgende thuiswedstrijd tegen Olva Brugge.

Reserven Dames promo 4 Lichtervelde – Wivo Wingene 1-2

Weinig weerwerk in de eerste en laatste set. Door een erg zwak Wingene kon Lichtervelde toch nog een setje afsnoepen.

Hoofd Dames promo 4 Lichtervelde  – Wivo Wingene 1-3 (25-18,23-25,18-25,21-25)

Over deze wedstrijd kan misschien gezegd worden dat de scheidrechter van dienst voor de nodige animo zorgde. Een zwaar beladen eerste set met veel discutabele fases ging naar Lichtervelde.

Wivo Wingene en de supporters lieten het echter niet aan hun hart komen en wisten nu wat ze moesten doen. Aangemoedigd door een luidkeels publiek bouwden we de Lichterveldse sporthal om in de Wivo-arena. Onze dames kwamen met sterk zelfzeker volleybal makkelijker in de winningmood. De scheidsrechter kon ons niet meer deren en we gingen vol voor de overwinning. De jonge bende van Lichtervelde was een beetje van slag en probeerde met hard werken het ons nog goed moeilijk te maken. Maar toch namen we de verdiende drie punten mee! Good job!!

Reserven Dames promo 3 Bevo Roeselare – Wivo Wingene 1-2

Wivo speelde een goede beloftenwedstrijd. Vanaf het begin van de 1ste set serveerde Wivo zeer sterk. Wivo bouwde een kloof op en die bleef er. De 2de set was nog veel duidelijker de onze. Ook tijdens deze set maakte Wivo serverend het verschil. De 3de set verliep gelijkopgaand tot 12-12. Wivo maakte toen echter 3 individuele fouten en de 3de set was voor de thuisploeg.

Hoofd Dames promo 3 Bevo Roeselare – Wivo Wingene 2-3 (25-21,26-24,21-25,15-25,13-15)

Wivo begon minder goed aan de 1ste set. Wivo speelde vrij slordig waardoor de thuisploeg gemakkelijk op voorsprong kwam. Naar het einde toe kon Wivo nog milderen maar de kloof was te groot om ongedaan te maken. Voor de 2de set was Wivo beter bij de les. Deze set verliep gelijkopgaand en kon de onze geweest zijn. Jammer genoeg maakte Wivo te veel onnodige fouten. Ook de 3de verliep gelijkopgaand maar nu trok Wivo aan het langste eind. De opslagreeks van Julie Neirinck was hierbij zeer belangrijk. De 4de set was duidelijk de onze. Met stevig opslagwerk van Anse Claeys bouwde Wivo een mooie kloof op en die bleef er. Ook de belle begon gelijkopgaand. Bij de kampwissel stond Bevo 8-6 voor. Met Hanne Vandewalle aan de opslag kwam Wivo 8-9 voor. Tenslotte slaagde Julie Neirinck er in om de 1ste matchbal te verzilveren. Prrooffiicciiaaattt!!!!! Een 2-0 achterstand ophalen en winnen. Dat is sterk. Nogmaals prroooffiiicciiiaaatt!!!!

Reserven Dames 3e nat St Gislain – Wivo Wingene 0-3

Hoofd Dames 3e nat St Gislain – Wivo Wingene 2-3 (28-26,25-20,19-25,19-25,8-15)

Na 2 vrije weekends mocht Wingene de verre verplaatsing maken naar Saint-Ghislain.
Enkele weken zonder wedstrijden zaten precies toch in de kleren bij Wivo, het gaf een 16-13 voorsprong in de 1e set nog uit handen, en verloor de 1e set met 28-26. 
In een zeer gelijkopgaande 2e set kon geen enkele ploeg de kloof maken, het werd 19-21 voor Saint-Ghislain, en het gaf deze kleine kloof niet meer uit handen. Ook deze set pakten ze met 25-20.
Wivo besefte dat de 3e set alles of niets was, na een moeizame start (7-8 voorsprong), konden ze uitiendelijk toch een kloof staan met een 16-10 voorsprong. Saint-Ghislain knokte zich terug tot 18-21, maar Wivo schakelde een niveau hoger en haalde de 3e set binnen met 19-25.
De 4e set verliep gelijk aan de 2e set, geen enkele ploeg kon een kloof slaan tot het 15-16 was voor Wivo. Daarna speelden ze sneller en beter volleybal en werd het ook hier 19-25. Het beloofde een spannende belle te worden. 
Wivo liet in de belle toch nog zien waarom het mee draait bovenaan het klassement. Het kwam nooit in de problemen en liep uit tot 12-3. Hierna nam de focus wat af, en werd het uiteindelijk 8-15 voor Wivo. Na een moeizame wedstrijd werd de overwinning zo toch meegenomen naar Wingene.

Komende wedstrijden

3e nat damesZat 18 nov 20:30Wivo WingeneOudenaarde
Volleytour 2.0Zat 18 nov 14:00Rembert TorhoutWivo Wingene
U13 meisjes regZat 18 nov 16:00Apollo KoekelareWivo Wingene
Dames promo 4Zat 18 nov 19:30Ruvo RuddervoordeWivo Wingene
Dames promo 3Zon 19 nov 11:00ZuienkerkeWivo Wingene
U15 meisjes regZon 19 nov 17:30Venus OostkampWivo Wingene

Dag van de supporter

Noteer alvast in jullie agenda, op zaterdag 25 november gaat de DAG van de SUPPORTER door in onze Wivo-arena. Dit van 13u tot…… Er is een kinderhoekje in de bar, dranken zijn aan aangename tarieven, er is lekkers op de tafel voorzien, maar vooral er is veel leuk en mooi volleybal te zien!!

Wees van harte welkom.