Weekend 12/11/2022

Reserven 3e Nationale Dames Wivo Wingene – Real Wetteren  1-2
Hoofd 3e Nationale Dames Wivo Wingene – Real Wetteren 2-3  (21-25,25-17,25-19,7-25,12-15)

Wetteren nam de beste start van de 2 ploegen. Het kwam al snel enkele punten op voorsprong waardoor Wivo de hele set moest achtervolgen. We kwamen nog terug tot 18-21 maar Wetteren won de eerste set. In de tweede kon Wetteren in het begin ook een kleine voorsprong nemen maar die was van korte duur. Wivo kwam beter in de match en kon de bovenhand nemen in set 2 en 3. Maar in set 4 ging het licht uit. Veel twijfel bij Wivo en een goed Wetteren zorgde voor een 7-25 in de 4e set. Dit elan zette hem voort in de laatste beslissende set. Wivo kon nog terugkomen en een paar matchballen wegwerken van Wetteren maar bij een 12-14 stand kon Wetteren toch de matchbal winnen. Een 2-3 eindstand met Wetteren als winnaar.

Reserven Heren Team Osaka Promo 2 – Olva Brugge 3-0 (25-15,25-13,15-11)

Met Arne voor de gelegenheid een keer niet als libero, maar in een vier-twee met Wout, en een heroptredende Greg, neemt Team Osaka opnieuw een goeie start. Halverwege de set en wat schoonheidsfoutjes later, begint het wat te sputteren en bij 10-8 kan een time out wat rust brengen. In de herneming gaat het tempo omhoog en enkele minuten later staat het 25-15.  In set twee gaat het vrij vlot naar 9-3, zware opslagdruk, een goede verdediging, dito verdeling en een efficiënt aanvalsspel zorgen er voor dat Olva vrijwel niks in de pap te brokken heeft. Als er al gescoord wordt door de tegenstander ligt dat veelal aan onze positionering in blok en verdediging, werkpuntjes voor de komende weken. Uiteindelijk kan Brugge ons niet meer bedreigen en vrij autoritair nemen we set twee met 25-13 cijfers. In set drie mag Ian zijn neus aan het venster geven op de oppo positie. Ook hij doet het goed en zonder veel noemenswaardige gebeurtenissen kan Team Osaka ook set drie èn de wedstrijdwinst noteren. Met deze mooie overwinning hijst Team Osaka zich op plaats vier in de ranking. Proficiat !

Hoofd Heren Team Osaka Promo 2 – Olva Brugge 3-0 (25-21,25-19,25-17)

Een gelijk opgaand wedstrijd begin maakt onze jongens meteen duidelijk dat ze het niet zo maar in de schoot geworpen zullen krijgen. De opposite van Olva kan ietwat te makkelijk scoren en wat twijfel sluipt onze rangen binnen. Bij 11-9 brengt een time out helaas niet wat zou moeten en in de herneming krijgen we ineens 4 punten om de oren. Meteen voetjes op de grond, en even twijfelen, maar Team Osaka herpakt zich heel goed en vecht zich terug in de wedstrijd. Met grote gretigheid wordt op alle posities een mooie prestatie neergezet en bij 22-20 nemen we het heft ècht in eigen handen. Via 23-20 en 24-21 kunnen we de set uitserveren, wat we meteen ook doen : 25-21. Nice.

Met mooi en gevarieerd volleybal nemen onze jongens in set twee resoluut de leiding in handen. Via 14-9 en 15-12 gaat het naar 19-15. Ondanks verwoede pogingen van onze tegenstrever, die nogal wat werk bleek te hebben om het eigen terrein te kuisen, om op die manier het wedstrijdritme te breken, nemen we bij 23-19 een eerste goede optie op setwinst twee. Een time out bij Olva kan daar helemaal niks meer aan veranderen en bij 25-19 mogen we set twee ook de onze noemen.

In de traditioneel moeilijke derde set laat Team Osaka zich echter niet verrassen en start furieus. Bij 6-1 dwingen we Brugge tot een vroege time out. In de herneming lijkt het ritme wat gebroken en de tegenstrever kan milderen tot 10-8. Maar, niet getreurd, onze jongens hebben er duidelijk zin in en maken een vuist. Een stevige opslagdruk levert directe punten op, mooie lage verdediging, snelle verdeling en efficiënt aanvalswerk brengen de bordjes al gauw op 16-11 en 19-15. Bij het seteinde duwen onze jongens het gaspedaal nog eens volledig in en met een mooie 25-17 setstand is de driepunter een feit. Mooie prestatie van een standvastig en gefocust Team Osaka !

Het – voor de gelegenheid van Supportersdag van de Club – talrijk opgekomen publiek was tevreden, dus wij ook.

U17 meisjes provinciaal Wivo Wingene – Hermes Oostende 4-0 (21-25,18-25,20-25,19-25)

Voor deze wedstrijd schoot Wivo zeer goed uit de startblokken. Met Flore Huys aan de opslag kwam Wivo 7-1 voor. Jammer genoeg had Wivo het vanaf dan receptioneel moeilijk en de kloof werd geleidelijk aan ongedaan gemaakt. Wivo speelde nog goed mee maar Oostende ging op zijn élan door en de 1ste set was voor de bezoeksters. De overige sets kenden een gelijkaardig verloop. Wivo kon telkens goed meespelen maar maakte op de belangrijke momenten te veel individuele fouten om setwinst te kunnen opeisen. Blijven trainen!!!!!

Reserven Dames Promo 3 Wivo Wingene – Vosta Staden 1-2

De 1ste set was voor de bezoeksters. Bij het begin van deze set kon Wivo gelijke tred houden maar met stevige opslagdruk kon Vosta een kloof opbouwen en die bleef er tot het einde. De 2de set was de onze. Nu ging Wivo vooral beter serveren en aanvallen. De 3de set verliep jammer genoeg zoals de 1ste.

Hoofd Dames Promo 3 Wivo Wingene – Vosta Staden 3-0 (25-16,25-21,25-16)

De hoofdwedstrijd begon vrij gelijkopgaand. Pas halverwege kon Wivo serverend het verschil maken en deze set werd nog vrij gemakkelijk gewonnen. Ook de 2de set begon gelijkopgaand. Nu maakte Wivo vooral aanvallend het verschil. Bij het begin van de 3de set bouwden de bezoeksters een voorsprong (2-6) op. Een time-out bracht echter redding en met stevige middenaanvallen van Silke Depaepe, harde hoekaanvallen van Virginie Deprez en een mooie opslagreeks van Zahera Taärabt was de zege voor ons. Prrooffiiicciiaaattt!!!!

U13 meisjes regionaal Wivo Wingene – St Joris 4-0 (25-15,25-22,25-15,25-22)

Onze meisjes schoten meteen goed uit de startblokken tegen St Joris. Met goede stevige opslagen en mooi samenspel konden we direct een serieuze kloof opbouwen, waardoor set 1 vlotjes gewonnen werd door onze wivo meisjes. Set 2 ging heel gelijk op tussen beide ploegen. Aan beide kanten werden wat individuele  foutjes gemaakt, waardoor het tot op het einde spannend bleef. Even time out waardoor de meisjes terug heel geconcentreerd begonnen te volleyballen. We konden dan ook de set halen met 25-22. Derde set liep bijna gelijk zoals de eerste. Door goeie opslagen en slim spel hadden we geen moeite met St Joris en de set werd dan ook vlotjes gewonnen met 25-15. Laatste set en even wat minder concentratie. De tegenstander kon terug aanklampen en onze meisjes maakten het terug spannend tot op het einde. Met enkele goeie opslagen en wat tweedehandse balletjes maakten op het einde toch het verschil. Een mooie 4-0! Proficiat!

Reserven Dames Promo 4 Wivo Wingene – St Joris 3-0

Een puike wedstrijd van onze reserven. Geen enkele keer kwam St Joris echt in de wedstrijd.

We hadden de wedstrijd volledig in handen. Goeie opslagen wisselden af met sterk verdedigingswerk. Bij het aanvallen moest er soms wat gestuurd worden door de coach maar iedereen nam de tips ter harte en werkte op den duur makkelijk af. Mooie overwinning wederom!!

Hoofd Dames Promo 4 Wivo Wingene – St Joris 2-3 (20-25,25-21,25-17,24-26,15-17)

De eerste set van de hoofdwedstrijd begint met sterk aanvallend en serverend vermogen aan beide kanten van het net. De talrijke supporters krijgen een mooie en gelijk opgaande portie volleybal te zien. Pas na de tussenstand van 10-10 kan Sint-Joris een kleine voorsprong uitbouwen. Wingene krijgt deze kloof niet meer gedicht en moet de eerste set met 20-25 aan de sterke tegenstanders overlaten.
Niet ontmoedigd beginnen de dames aan set twee en lopen meteen enkele punten uit. Met kapitein Chiara aan de opslag slaagt Wivo erin een heuse kloof te slaan waardoor de tussenstand op 12-5 komt te staan. Bij 21-14 lijkt setwinst verzekerd, al komt Sint-Joris toch nog even opzetten. Maar dichter dan 23-20 komen ze niet en Wingene haalt de set binnen met 25-21.
De sterke lijn van deze tweede set wordt meteen doorgezet in set drie wanneer Jade meteen van start gaat met een ace gevolgd door een opslagreeks van nog 4 punten. Goed begonnen is half gewonnen zegt men. Bij daar lijkt daar ook waarheid in te zitten, maar plots kan Sint-Joris de kloof toch wat dichten en bij 9-8 is een time-out even nodig. Met resultaat, want Wivo kan het puntenverschil weer wat vergroten. Halverwege de set weet Sint-Joris geen raad meer met de kanonskogels die Fien telkens weer over het net knalt. Drie wissels zijn er nodig, maar de punten blijven gaan naar Wingene. Van 20-16 gaat het naar 25-17 met een resem aan krachtige aanvallen en geniepige tweedehandsballen. Een zeer sterk Wingene maakt zo op indrukwekkende wijze een einde aan set drie.
In set vier is het vuur wat gaan liggen en krijgen we weer gelijkgaand spel. Een reeks wissels bij 18-18 poogt hier wat verandering in te brengen, en dat lukt ook in eerste instantie. Wingene kan de matchwinst al bijna voelen bij 23-19. Maar de jonge bende kreeg de zenuwen niet onder controle.

Ook de scheidsrechter bepaalde soms wel eens welke richting de match uitging. Door alle stressvolle gegevens samen kon St Joris er in slagen om de set binnen te halen. Een vijfsetter zou deze mooie wedstrijd beslissen. Ongelooflijk hoe wederom het spannend en gelijk verliep. Deze wedstrijd was een nek-aan-nekrace. Met enkele discutabele fases kon St Joris nipt de wedstrijd binnenhalen. 15-17. De dames van promo4 bevochten een prachtige wedstrijd, de vele bezoekers konden genieten van hoogstaand volleybal.

Wivo Wingene bedankt iedereen die talrijk aanwezig was op “dag van de supporter”!!

Jullie zorgden allemaal voor een sportieve, leuke sfeer in de Wivo- arena!! Altijd welkom!!

Wedstrijden komend weekend

U17 meisjes provZat 19 nov 16:30Slovo BruggeWivo Wingene
U13 meisjes regZon 20 nov 15:30Venus OostkampWivo Wingene
Promo 4 DamesZon 20 nov 17:30Venus OostkampWivo Wingene
Promo 3 DamesZon 20 nov 18:30St JorisWivo Wingene