Weekend 12/2/2022

PROMO 3 Heren A WVL

Pervol Ruiselede B – VC Wivo Wingene VZW: 1 – 3 (20/25, 16/25, 25/22, 22/25)

reserven: 0 – 3 (11/25, 23/25, 4/15)

Het magere aanwezigheidsaantal noopt tot creativiteit in de opstelling en bij de voorwedstrijd pakken we uit met een 4-2 opstelling en Otto in de libero positie. Met Jan-Thomas aan het service kanon gaat het fel en in zo goed als één ruk naar een 1-11 tussenstand. Aansluitend brengen onze jongens mooi volleybal en onze spelverdelers kunnen naar hartelust het aanvallende compartiment bedienen. In de navolgende fase verdubbelen beide teams hun puntenaantal wat ons bij 11-22 tot een rustgevende time-out verleidt. In de herneming halen we een heel goed spelniveau en we claimen de setwinst zonder nog één puntje te gunnen : 11-25.

Set twee brengt iets meer evenwicht in de strijd en na een aantal slordigheden nemen we bij 10-9 een time out. We herstellen onmiddellijk en nemen de leiding over, en na een 14-16 tussenstand gaan we in een vrij spannende set-finale en dus zo goed als zij aan zij naar de eindmeet. Ruiselede kan ons echter niet meer bedreigen en met 23-25 nemen we een optie op de wedstrijdwinst.

De laatste set blijkt een formaliteit. Service druk, goed verdedigend werk, gevarieerde setting en bij wijlen puike afwerkingsacties laten Pervol niet toe om enige druk te zetten. Met overduidelijke 4-15 cijfers behalen we een mooie overwinning en hijsen ons resoluut en met een stilaan geruststellende voorsprong naar plaats 1 in het klassement. Proficiat TEAM OSAKA !

Hoofdwedstrijd:

Een zelfde scenario bij de aanvang van de tweede wedstrijd. Met Wout op de libero positie en Ruben aan de setting, Lorenzo en JT als middens, en Lowie, Otto en Wim op hun reguliere positie, brengen we voldoende kwaliteiten op het veld om “te shinen”. Onze service druk brengt de tegenstander snel  in verlegenheid en al gauw staan de 6-11 cijfers op het bord. Wellicht gaat het iets te vanzelfsprekend want Ruiselede komt stilaan terug en bij 18-21 is een time-out nodig. De rust brengt de focus terug en we maken mooi af met 20-25.

Set twee brengt aanvankelijk een meer evenwichtige partij, 3-5. Krachtig aanvalswerk van uit alle compartimenten brengt ons vervolgens goed vooruit, tot 6-14, maar als we de riem even lossen is het Ruiselede dat weer op komt zetten en bij 10-14 nemen we een eerste time-out. Vanuit een goede verdediging en stevig blokkerend werk bouwen we de voorsprong mooi uit tot 13-18 om, bij het seteinde, af te klokken op 16-25. Mooie setfase met veel vechtlust en enthousiasme, en een verdiende setwinst als resultaat.

Onze traditioneel moeilijke 3° set maakt haar reputatie volledig waar. Van het efficiënte volleybal uit de voorgaande sets is niks meer te zien. Net iets te krampachtig acteren van onze spelers geeft Pervol het nodige vertrouwen. Als we zo goed als de volledige set op achtervolgen zijn aangewezen en een time-out bij 16-14 ook geen soelaas brengt, is het duidelijk dat we deze set zullen moeten laten gaan. Hoewel we in de set finale nog even de neus aan het venster steken (22-19) moeten we met 25-22 de set aan Pervol laten.

Met reeds zes sets in de benen zijn onze jongens niet van plan het onnodig lang “te zullen rekken” en bij het set begin nemen zij resoluut het heft in handen. Iedereen voert zijn taak uit en met een positieve en enthousiaste mindset kegelen we Ruiselede met 11-18 een eerste keer uit het veld. Een dipje bij onze jongens (we zullen het maar op “suikertekort” steken 😎) doet het geloof bij Pervol groter worden en bij 14-18 nemen we veiligheidshalve een time-out. In een voor ons moeilijke eindfase gaan we met mondjesmaat vooruit naar 15-20 en een tweede time-out moet de focus terug zetten. Het is Pervol echter dat nog komt aandringen maar we houden het hoofd toch min of meer koel en zij het nipt kunnen we de set toch verzilveren met 22-25. Een verdienstelijk Ruiselede buigt uiteindelijk en in een minzame finale kunnen we in alle vriendschap afscheid nemen.

Opnieuw een mooie overwinning voor Team Osaka. Met 7 spelers twee wedstrijden afhaspelen vraagt karakter en doorzettingsvermogen, wat onze jongens vandaag opnieuw hebben getoond. Proficiat Team Osaka ! Op naar de volgende uitwedstrijd, volgende week zaterdag om 1500 en 1630uur in Bredene. Daarna rest ons nog de uitwedstrijd tegen Knack Roeselare en de inhaalwedstrijd tegen Loppem. Ook in deze reeks manoeuvreren we ons stilaan naar plaats één. Duimen maar !

U17 Meisjes Regionaal B

VBC ST. JORIS B – VC Wivo Wingene VZW: 0 – 4 (20/25, 19/25, 20/25, 21/25)

Wivo was vandaag niet zo goed bij de les. Vooral de individuele foutenlast lag te hoog. Iedere set verliep eigenlijk vrij gelijk opgaand. Wivo kon telkens pas op het einde het verschil maken. Niet zo goed spelen en toch met 0 – 4 winnen is uiteraard ook niet slecht.

U13 Meisjes Regionaal E

ALFA SOLUTIONS TIEVOLLEY TIELT B – VC Wivo Wingene VZW: 1 – 3 (17/25, 25/18, 23/25, 9/25)

Wivo speelde eerder wisselvallig. De 1ste set werd gewonnen, de 2 de verloren. De 3de set werd slechts nipt gewonnen en de 4de duidelijk. Wivo had zijn mindere momenten maar Wivo stond er als het nodig was. Vooral opbouwend was Wivo tenslotte wel de betere ploeg.