Weekend 14/10/2023

U13 reg meisjes Wivo Wingene – Ruvo Ruddervoorde 2-3 (25-14;11-25;25-22;20-25;16-18)

Onze youngsters schoten vrij sterk uit de startblokken. Het begin van de 1ste set was nog gelijkopgaand maar éénmaal halverwege was Wivo serverend en opbouwend de betere ploeg. De 2de set kende jammer genoeg een omgekeerd verloop. Nu was Ruvo de betere ploeg. De 3de set was spannend van begin tot einde met naar het einde toe Wivo aanvallend als betere ploeg. Vanaf het begin van de 4de set was Wivo op achtervolgen aangewezen. Naar het einde toe leek Wivo de kloof nog ongedaan te kunnen maken maar iets te veel individuele fouten deden Wivo de das om. De 5de set werd een thriller van formaat. Beide ploegen hadden matchballen jammer genoeg kon Wivo het niet afmaken. Het werd 16-18. Toch prooffiicciiaaatt voor de gespeelde wedstrijd.

Reserven Dames 3e nat Wivo Wingene – Avelgem 3-0

Hoofd Dames 3e nat Wivo Wingene – Avelgem 3-0 (25-19,25-18,25-17)

Afgelopen weekend kwam Avelgem op bezoek in de Wivo Arena. Avelgem stond net onder Wivo in het klassement, dus het was een match met inzet.
De eerste set begon gelijkopgaand, het was spannend tot 8-7, daarna slaagde Wivo erin om een kloof te slaan (16-11), het kwam niet meer in de problemen en speelde de set slim uit, 25-19. Wivo begon zeer sterk aan de 2e set en speelde zeer volwassen volleybal, het kon uitlopen tot 16-8. De focus werd even wat minder, waardoor Avelgem zich toch wat in de set wist te knokken. Uiteindelijk werd het nooit echt bedreigend voor Wivo dat de set wist binnen te halen met 25-18.
Avelgem begon de 3e set vol goeie moed, en het begin ging gelijk op (8-5). Daarna schakelde wivo nog een versnelling hoger en speelde zeer slim volleybal. Avelgem kon aanklampen tot 21-16, maar daarna scoorde Wivo zeer vlot. De derde set werd 25-17.
Na een iets mindere seizoenstart pakt Wivo nu 9/9! Volgende week zondag staat de verplaatsing naar Lede op het programma

Reserven Dames promo 3 Divo Ingelmunster – Wivo Wingene 3-0

Wivo speelde een goede wedstrijd maar slaagde er niet in om vol te houden tot het einde van de 3 sets. Vooral de 3de set moest de onze geweest zijn. De thuisploeg heeft een stevige service-reputatie maar Wivo moest serverend niet onderdoen. Vandaar het gelijkopgaand verloop. Nu nog leren volhouden!!!

Hoofd Dames Promo 3 Divo Ingelmunster – Wivo Wingene 2-3 (25-22,13-25;19-25;25-20,9-15)

De 1ste set begon gelijkopgaand met Wivo dat halverwege een kloof kon opbouwen. De thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen en enkele individuele fouten deden Wivo op het einde de das om. De 2de set was duidelijk de onze. Wivo serveerde een 10-puntenkloof op het bord en die bleef er tot het einde. De 3de set verliep terug gelijkopgaand maar nu was Wivo naar het einde toe de betere ploeg. Met stevige middenaanvallen van Sarah Neerinck en Ellen Vancauwenberghe was deze set de onze. Voor de 4de set was Wivo vrij snel op achtervolgen aangewezen. Wivo kon nog milderen maar maakte op het einde 5 individuele fouten en de bordjes stonden gelijk. Na een donderpreek van de coach schoot Wivo supersterk uit de startblokken en de thuisploeg was er aan voor de moeite. Vooral serverend maakte Wivo het verschil en het werd 5-15 voor Wivo. Prroooffiiicciiiaaaattt!!!!!

Reserven Dames Promo 4 Bevo Roeselare – Wivo Wingene 2-1

Hoofd Dames promo 4 Bevo Roeselare – Wivo Wingene 2-3(22-25,25-23,25-14,15-25,11-15)

Op zondag naar Bevo, nooit een leuke namiddag. Wennen aan het veld en akoestiek ging goed. Wivo kwam elke set op achterstand door de zware opslagdruk maar kon telkens bijbenen. De eerste twee sets gingen telkens gelijk op. Eerste set kon Wivo afmaken, nadien idem aan de andere kant.

Set drie en vier werden gelijk gespeeld. Telkens was het ene keer Bevo en andere keer Wivo die de set binnen haalde. De sets bestonden uit opslagdruk enerzijds en zware foutenlast anderzijds. Gelukkige konden de dames van promo 4 hun mindset wat aanpassen, en namen ze de wedstrijd net op tijd au serieux. Zodat de vijfde set gewonnen werd met sterk volleybal en minder nonchalance..

Goeie en deugddoende overwinning, nu zo verder werken!

Reserven Heren Promo 2 Izegem – Wivo Wingene 0-3

Onze youngsters bevestigen hun goede vorm van de voorbije weken en overklassen de tegenstander de 1e 2 sets. De tegenstander kan enkel in set 3 een vuist maken tegen een efficiënt en vlot combinerend Team Osaka, maar ook hier trekken de bezoekers uiteindelijk het laken naar zich toe en winnen met 13-15. Een verdiende 0-3 winst en het levert een mooie 2e plaats op in het klassement.

Hoofd Heren Promo 2 Izegem – Wivo Wingene 3-1 (25-14,24-26,25-22;25-19)

De thuisploeg start, gesteund door een talkrijk opgekomen thuispubliek, furieus aan de seniorenwedstrijd. Individuele fouten en nervositeit leiden ertoe dat Team Osaka direct tegen een onoverbrugbare achterstand aankijkt.  Izegem haalt op deze manier eenvoudig set 1 binnen.  In set 2 bieden onze jongens mooi meerwerk met enkele mooie acties tegen een ook sterk spelende tegenstander. Naar het einde van de set slaagt Team Osaka erin om langszij te komen en uiteindelijk slagen de jongens om set 2 finaal naar zich toe te trekken. Een mentale opsteker.  In de volgende 2 sets tonen beide teams mooi volleybal waarbij het direct duidelijk wordt dat het op de details zal aankomen. Helaas slagen onze jongens er niet in op de cruciale fases van het spel de bovenhand te nemen waardoor een slim spelend Izegem de volgende 2 sets finaal naar zich toe trekt.  Izegem wint de match met 3-1. De match leert dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en dat het zeker geen schande is om te verliezen tegen dit Izegem. We onthouden vooral de grinta en de positieve mind set en nemen dit zeker mee naar de volgende wedstrijd.

U15 reg meisjes Davolo Loppem – Wivo Wingene 1-3 (25-15,13-25,17-25,13-25)

Volleyballen op zaterdagochtend, we zijn het niet gewend. Zo ging de eerste set verrassend naar de thuisploeg. Wivo was nog niet helemaal wakker. Maar wat er nadien uit de bus kwam was wel wat beter. Wivo kon mooi opbouwen en afwerken. Zo was het heel snel gedaan in Loppem en konden onze jonge meiden wederom met de 3 punten naar huis. Zo prijken ze heel mooi op een tweede plaats in het klassement!!!

Komende wedstrijden

Volleytour 2.0Zat 21 okt 13:00Wivo WingeneVenus Oostkamp
Promo 3 damesZat 21 okt 17:00Wivo WingeneDavolo Loppem
Promo 2 HerenZat 21 okt 20:45Wivo WingeneMarke Webis
Dames promo 4Zon 22 okt 17:00Wivo WingeneGidas Gits
U13 meisjes regZat 21 okt 9:00ZuienkerkeWivo Wingene
U15 meisjes regZon 22 okt 13:00St JorisWivo Wingene
3e nat damesZon 22 okt 18:00LedeWivo Wingene