Weekend 15/10/2022

Reserven Promo 2 Jong Kuurne – Team Osaka Wingene 1-2 (19-25,25-23,9-15)

Slechts 6 die-hards verschijnen tijdig om onze kleuren te verdedigen. Maar, nood breekt wet, en met een onuitgegeven 4-2 opstelling en Arne op de aanvalspositie 2, schieten onze jongens als een raket uit de startblokken. Goed volleybal wordt op de mat gelegd en in combinatie met spelplezier en een positieve mind set staat het al gauw 15-23. Naar het set einde toe komt de sympathieke tegenstander nog wat opzetten, maar van enige bedreiging is geen sprake meer en verdiend staat het 0-1.

In set twee starten we ietwat minder in de focus, wat zich al vrij snel weerspiegelt in een 9-6 achterstand. Twee time-outs brengen ons ietwat dichterbij en in een spannend set einde komen we zowaar nog gevaarlijk opzetten, maar dit keer is het Kuurne dat aan het langste eind trekt en met 25-23 de setwinst pakt. De getoonde vechtlust en grinta bij achterstand is evenwel een bijzondere opsteker en moeten we onthouden.

Dat doet Team Osaka ook en in de herneming zijn we intussen met z’n zevenen en bij een 8-12 voorsprong trekken een time out en een wissel de positieve noot door. We gunnen de tegenstander nog slechts één puntje en prikken uit met mooie 9-15 setwinst en 1-2 wedstrijdwinst. Mooie opsteker voor Team Osaka dat in een mooie, positieve flow lijkt te geraken. Zo nestelen we ons op de vijfde plaats in de ranking.

Hoofd Promo 2 Jong Kuurne – Team Osaka Wingene 0-3 ( 15-25,25-27,22-25)

Jan VDB is de ziekenboeg even ontvlucht en vervoegt Arne, Nicolas, Wout, Ruben, Lorenzo, Jan-Thomas en Captain Lowie. Met z’n achten nemen zij de honneurs waar en gaan al even furieus als de beloften van start. Al gauw prijkt een 2-8 voorsprong op het bord met, het mag gezegd, wervelend en mooi volleybal. De spirit zit goed en de time out bij Kuurne helpt niet echt, want Team Osaka stoomt door naar 12-19. Dan nemen we voor de “form” een time out en ja, we hernemen goed. Enkele bijzondere kill-blokkeringen later kunnen we kunnen we bij 15-24 voor setwinst serveren. Meteen raak en met mooie 15-25 hangt set 1 aan onze gordel.

Set twee doet aanvankelijk het beste verhopen, maar bij 14-16 moeten we een eerste time-out nemen als Kuurne wat komt opzetten. We houden de kleine voorsprong in handen en in een gelijk opgaande, mooie wedstrijdfase gaan we zij aan zij richting 21-23, waar onze tweede time-out een feit is. Even komt Kuurne langszij, maar een hard werkend en voor elkaar vechtend Team Osaka toont z’n tanden en strijdt voor elke bal. Hoewel onze tegenstander twee keer de setbal krijgt, pakken we deze evenveel keer af en in een spannende set finale verzilveren we onze inspanningen en winnen, verdiend, met 25-27. Een opsteker !

Set drie dient zich tot bij een 17-17 stand spannend aan. Na onze time out trekken we door richting 17-20 en lijkt de veer bij Kuurne gebroken. Onze inspanningen lijken te worden beloond, maar als de tegenstander 3 punten op een rij pakt dringt een tweede time out zich op (20-23). Het spant nog eventjes naar het set einde toe, maar onze jongens houden het hoofd koel, verdedigen met overgave, verdelen kwistig en werken goed af. 22-25 wordt het, en het mag gezegd, héél verdiende overwinning voor onze Heren.

We onthouden het getoonde spelplezier, de overgave en grinta waarmee deze wedstrijden werd gespeld. Met deze dubbele winst zetten onze jongens een belangrijke stap in de richting van positieve groei. Het vertrouwen is bij deze bevestigd en we kijken nu al uit naar de volgende wedstrijd (thuis) tegen Zedelgem. Hoewel we opnieuw met een minimum bezetting zullen aantreden zullen we opnieuw het beste van ons zelf geven en gaan voor het spelplezier.

Volleytour Slovo Brugge – Wivo Wingene 8-0

8-0 verlies tegen de eerste van de reeks maar technisch heel slecht volleybal gezien bij de tegenstander. Wij speelden op sommige momenten heel mooi volleybal zowel technisch als tactisch. Week na week zie ik ze groeien maar ze moeten nog meer durven. Wivo speelt soms te mooi en makkelijk over.

U13 regionaal Venus Oostkamp – Wivo Wingene 0-4

De eerste twee sets werden makkelijk gewonnen dankzij de Wingense opslagdruk, het samenspel en de verschillende plaatsballen. De derde en vierde set waren spannender maar werden door standvastigheid toch binnen gekopt. Het werd 0-4 voor Wivo. Mooie prestatie

Start 2 volley tornooi Zwevezele

De jongsten uit de WIVO familie mochten deze namiddag ook eens proeven van het echte spel. Met 13 kids stonden we sterk. Proficiat aan de enthousiaste spelertjes.

Reserven Dames promo 4  Tievolley Tielt – Wivo Wingene 3-0 (25-17, 25-13,15-11)

Met een beperkte kern trekken we deze week naar Tielt. Ditmaal met de dames Tielt C. Doordat we met verminderde kracht, wegens allerlei omstandigheden van start moeten gaan, zijn we gedwongen tijdens de reserven wat krachten te sparen. Dit is meteen merkbaar en zijn we snel op achtervolgen aangewezen. Een zware opslagdruk en moeilijk passeerbaar en vooral groot blok lagen hiervoor aan de basis. We slagen er in ons terug te knokken tot 9-11, maar wanneer de Tieltse aanval behendig de hoeken vindt kunnen ze terug uitlopen. De Wingense dames houden verdienstelijk staan, maar moeten voor de tweede keer dit seizoen de set overlaten aan Tielt.

Eindstand 25-17. Set twee begint weer gelijkaardig en Tielt gaat weer vlotjes aan de leiding met 5-1. Een vroege time-out breekt hun momentum even maar meer dan een puntje brengt het ons niet bij en de achterstand loopt op met 10-2. Scoren lukt bij momenten wel tegen een uitstekend verdedigend Tielt. Maar ons eigen opslagspel laat het deze set afweten. Ook na een korte inhaalbeweging tot 16-10 valt de bal telkens weer aan onze kant van het net. Met een 25-13 kunnen we niet spreken van een goeie set. Met set drie komt er toch wat weerstand. Al zijn de eerste punten voornamelijk gelinkt aan opslag. Wingene kan de druk niet hoog houden en moet Tielt opnieuw voor laten gaan bij 8-5. Toch blijft het relatief spannend. Maar we kunnen niet bijbenen.15-11. Het eerste verlies van onze reserven. De leidersplaat delen we nu met Tielt B.

Hoofd Dames Promo 4 Tievolley Tielt – Wivo Wingene 3-1 ( 24-26,25-13,25-18,25-15)

Met slechts twee wisselspeelsters op de bank zijn de opties beperkt. Het gaat aanvankelijk erg gelijkopgaand tot 6-4. Tielt zet echter een tandje bij en kan uitlopen. Wingene kreunt onder de opslagdruk en wanneer het 22-16 staat is het alles of niets. Wingene kiest voor alles en geeft ook alles om de achterstand op te halen. In een enkele opslagreeks, ditmaal van onze kant, slagen de dames erin gelijk te komen tot 22-22. We krijgen net als vorige week een nagelbijtende slotfase. Ditmaal houden onze dames het hoofd wel koel en halen de set binnen.

In set twee lijkt de druk van de ketel want we gaan opnieuw met een achterstand van start. De opslag van Tielt blijft ons punten kosten. Bij 11-5 zijn we op achtervolgen aangewezen, maar dat lukt ons ditmaal niet. Wanneer het 23-8 staat kan een late tegenprik alsnog voor wat punten zorgen. Meer dan een prik wordt het niet.  25-13.

Opnieuw strijdkracht in set drie en we krijgen opnieuw een gelijkopgaande set. IN receptie gaan we te vaak onderuit waardoor Tielt beetje bij beetje kan uitlopen. Ook ons aanvallend compartiment laat te regelmatig steken vallen. Ook wanneer het wel goed gaat aan het net, staat er aan de overkant een gretig Tielt klaar. Een wissel kan te weinig verschil maken en Tielt gaat door met setwinst. In set vier ondergaan we in kader van medische preventie enkele positiewissels. Inde verdedigen gaat het echter opnieuw vaak te mis. Ook de flexibiliteit die de positiewissels ons gunt, kan het tij te weinig keren. Tielt die de zege al voelt, blijft hoogstaand volleyballen. Met een stevige opslag worden we weggezet. We moeten bij een setstand van 25-15 de match aan Tielt laten. Desalniettemin is er hard gevochten door een onvolledige ploeg.

Wedstrijden komend weekend

U 13 RegionaalZat 22 okt 13:00Wivo WingeneSt Joris
Volleytour 2.0Zat 22 okt 15:00Wivo WingeneDe Haan
Promo 4 DamesZat 22 okt 16:30Wivo WingeneGidas Gits
Promo 2 HerenZat 22 okt 20:45Wivo WingenePacko Zedelgem