Weekend 18/02/2023

Reserven Promo 2 Heren Wivo Wingene – Jong Kuurne 2-1(23-25,25-19,15-1)

Met wat creatieve ingrepen lossen we het settersprobleempje op en hoewel het aanvankelijk wat zoeken is, zijn we in het setbegin vrij goed mee. Van zodra de tien punten in het vizier komen hapert ons recepterend compartiment wat, waardoor we niet in een normaal opbouw, verdelings-en aanvalsstramien geraken. Tel daarbij nog 5 opslagmissers en setwinst kan ineens veraf zijn. Via 10-12 en 20-22 gaat het seteinde naar een spannend hoogtepunt, evenwel kunnen we de leiding niet meer overnemen en het is Kuurne dat fel juichend set één binnen rijft, zij het met niet al te overtuigende 23-25 cijfers. Set twee dient zich aanvankelijk aan als een rampscenario als we bij een droge 0-4 al naar een time put moeten grijpen. De kopjes worden meteen leeggemaakt, de focus geprikt en in de herneming is de mind set beter en komt de grinta terug. We zetten recht wat scheef stond en nemen over bij 14-12. Veel heeft Kuurne nadien niet meer in de pap te brokkelen en met een verdienstelijke 25-19 gaat set twee naar Team Osaka. We zijn in de goede flow en houden dit aan bij aanvang van de derde set. We keren de rollen uit set twee om en duwen Kuurne tegen de sportvloer met 4-0. Een time out bij de tegenstrever haalt niks uit, ook het herhaaldelijk suggereren van net-en touché fouten, het ballen binnen en/of buiten claimen, terwijl het vice versa is, brengt voor onze tegenstander geen soelaas en met puik serveerwerk spelen we Kuurne de vernieling in met memorabele 15-1 cijfers. Zelfs de eerredder (één puntje) was er eigenlijk nog te veel aan)

Enfin, punt gemaakt : verdiende overwinning voor Team OSAKA !

Hoofd Promo 2 Heren Wivo Wingene – Jong Kuurne 3-1(25-15,25-20,25-27,25-15)

Kuurne komt met – en ik wik mijn woorden – zware ambitie op het terrein en is er zeker van ons een hak te zullen zetten. Dit is evenwel zonder onze jongens gerekend die van meetaf aan de leiding nemen. Via 14-12 gaat het ineens snel naar 22-15. Kuurne kan ons niet meer bedreigen en met 25-15 is set één ons deel. Eenzelfde scenario in set twee, waarbij we de tegenstander netjes op achtervolgen houden. Bij 10-6 en 19-16 kunnen we spreken van een gematigde controle op de wedstrijd. Kuurne komt bij het seteinde nog eventjes opzetten, maar verder dan 20 komen ze niet. Wij serveren mooi uit en met 25-20 hebben we alvast één punt in handen. De traditioneel moeilijke derde set (bij 2-0 voorsprong) maakt z’n reputatie waar. Hoewel we steeds de leiding in handen houden (12-9 en  21-19) glijden we tegen het einde van de set af, verliezen de focus, steken ietwat teveel energie in negatieve randzaken die alweer de kop opsteken en het is Kuurne dat daarvan profiteert. Met het kleinste verschil nemen ze optie op setwinst : 24-26. Jammer maar helaas, want deze set hadden we nooit mogen prijs geven. Niet van zinnens om er een veel te lange avond van te maken (er moesten er nog op kroegentocht die avond), houden we het tempo hoog bij het begin van set vier en lopen uit tot 9-5. Dan sputtert de motor, komt hier en daar wat vermoeidheid (en alweer wat excitatie en frustratie) naar boven, met als gevolg dat de focus wegvalt, de tegenstander dank je wel zegt en nadert tot 12-10. Enkele ingrepen plaatsen alles in een relatief maar juist perspectief en met nieuwe energie en een herwonnen grinta wordt op een positieve manier gereageerd. Het resultaat laat niet lang op zich wachten, want enkele minuten later prijkt de 17-10 op het bord en weet Kuurne dat het moeilijk wordt. Dat wordt ook bevestigd in de herneming naar twee time outs bij de tegenstander en ondanks heel wat frustratie (deze keer bij hen) geven we geen duimbreed meer toe en serveren de matchbal (allé, in twee keer 😊) voor 25-15 en de volle 3 punten.

Proficiat aan alle spelers van Team OSAKA die met deze overwinning opnieuw bewijzen dat een plezante maturiteit, een onvoorwaardelijke inzet in het belang van het team, een positieve attitude en de nodige rust in het hoofd dè ingrediënten zijn voor een goed resultaat. We werken verder aan deze mind set ifv het belang van Team OSAKA. Plaats zeven is ons deel en dit is mooi. Nu een weekendje welverdiende rust, maar eerst nog een oefenpot op dinsdagavond uit tegen Zomergem (Promo 1) en een viertal trainingssessies. Dan wacht ons de confrontatie tegen Olva en in Brugge. Supporters op post !

Reserven Promo 3 Dames Wivo Wingene – Middelkerke 3-0

Onze beloften speelden een zeer goede wedstrijd. Vooral met stevige opslagen en mooi aanvalswerk werd iedere set vlot gewonnen. Door omstandigheden misten wij een aantal speelsters en daarom bedanken wij Nina Parisis, Merel Vancauwenberghe en Ellen Vancauwenberghe voor het vervoegen van onze rangen. Prrroooffiicciiaaat met de overwinning.

Hoofd Promo 3 Dames Wivo Wingene – Middelkerke 0-3 (16-25,18-25,23-25)

Jammer genoeg zagen wij tijdens de hoofdwedstrijd een omgekeerd beeld. Nu was Middelkerke de betere ploeg. Wivo speelde eigenlijk wel goed mee maar bracht te weinig om setwinst te kunnen opeisen. De 3de set was de betere. De bezoeksters hadden een 4-puntenkloof opgebouwd maar Wivo gaf zich niet gewonnen. Wivo kwam terug en versierde zelfs een setbal. Individuele fouten deden Wivo tijdens deze fase de das om een de zege was voor Middelkerke.

Reserven 3e nat dames Wivo Wingene – Promo Basecles 2-1

Hoofd 3e nat dames Wivo Wingene – Promo Basecles 3-0 (25-16,25-16,25-17)

Wivo startte goed aan de match waardoor het al snel een aantal punten voor kwam. En dit gaven we niet meer af. Ook de tweede set konden we al snel enkele punten voorkomen en met 3 aces na elkaar stond er al snel een kloof op het scorebord die niet meer omgedraaid kon worden. 2 sets van 25-16.
De derde set had een gelijkaardig spelverloop, maar kon Basecles toch even mee volleyballen door een hogere foutenlast bij Wivo. Maar niets om ons grote zorgen te maken. Ook de derde set ging naar Wivo met 25-17.
Een vlotte overwinning die deugd doet en vertrouwen geeft voor de volgende matchen.
Tevens was dit ook de laatste competitie thuismatch voor Dames 1, er volgen nu nog 5 match op verplaatsing.

Volleytour 2.0 meisjes WIvo Wingene – Slovo Brugge 4-4

U13 reg meisjes St Joris – Wivo Wingene 4-0 (25-21,25-17,25-22,25-15)

Match tegen de leider van het klassement, is altijd een match met meer stress en dat hebben de meisjes geweten. St-Joris heeft op cruciale momenten in de match minder fouten gemaakt en meer ballen kunnen redden. De meisjes hebben op momenten mooi volleybal gespeeld en dicht tegen een setwinst aangeleund. Jammer genoeg hebben ze het toch moeten afgeven. Het heeft onze mindere punten duidelijk gemaakt en daar zullen we ons de volgende trainingen op toespitsen. Proficiat St-Joris, verdiende eerste.

Komende wedstrijden

U17 prov meisjesZat 25 feb 19:00Vkt TorhoutWivo Wingene
Promo 4 DamesZat 25 feb 19:30Gidas GitsWivo WIngene