Weekend 18/03/2023

Wedstrijdverslagen Wivo Wingene

Reserven Promo 3 Dames Wivo Wingene – Bidavo Bissegem 3-0 (25-20,25-7,15-9)

Wivo speelde een zeer goede beloftenwedstrijd. Bij het begin van iedere set konden de bezoeksters nog wat aanklampen maar eenmaal halverwege was Wivo telkens heer en meester. Wij bedanken Axelle Clemmens en Joni Baert die onze rangen kwamen vervoegen. Prroooffiiccciiiaaatt voor de zege.

Hoofd Promo 3 Dames Wivo Wingene – Bidavo Bissegem 0-3 (15-25,16-25,21-25)

Tegen de waarschijnlijk toekomstige kampioen van onze reeks had Wivo het moeilijk. De 1ste en de 2de set verliepen op dezelfde manier. Telkens bouwden de bezoeksters vanaf het begin serverend een kloof op en die bleef er tot het einde. De 3de set kende een gelijkopgaand verloop. Jammer genoeg maakte Wivo op het einde van deze set 2 aanvallende fouten en ook de 3de set was voor Bissegem.

Reserven Promo 2 Heren Wivo Wingene – Izegem 2-1(19-25,25-20,15-10)

Na de drie nul verlies van vorige week hadden we iets recht te zetten. In set één starten we echter héél slecht, staan veel te snel te veel en te ver achter, en hoewel onze jongens nog wel een straffe inhaalbeweging inzetten, moeten ze toch de duimen leggen tegen een alweer uitbundig, en laat ons zeggen op “volks”niveau-volmondig acterend Izegem. We zijn dat intussen van hen gewoon en in set twee geven we hen dan ook lik op stuk en zetten de bordjes gelijk. In set drie kan de tegenstander alleen maar aanklampen en wordt Team OSAKA nooit echt meer bedreigd. Verdiende overwinning voor onze jongens. Proficiat !

Hoofd Promo 2 Heren Wivo Wingene – Izegem 1-3 (15-25,25-22,24-26,20-25)

Na de bijzonder mooie overwinning van vorige week tegen dezelfde tegenstander, zijn de verwachtingen laat ons zeggen hoog. Izegem wil revanche, dat is alvast duidelijk van bij het begin. De geluiden en attitude zijn zo mogelijk nog heftiger als anders, een lijn die de tegenstander de gehele wedstrijd zal doortrekken. Een hele schare supporters was opgetrommeld om het geheel nog wat extra kracht bij te zetten. Ambiance verzekerd dus 🙂 Met Petje, Greg, Nicholas en Otto in de lappenmand en/of niet beschikbaar beschikken we helaas niet over alle mogelijkheden. Maar het is wat het is, en met Seppe, Wout, Ruben, Lorenzo, Lowie, Jan-Thomas, de twee Jans, Wim, Ian en Arne is Team OSAKA helemaal klaar voor de wedstrijd. We missen jammer genoeg de goede start in de eerste set en voor we het wel en goed beseffen moeten we deze ook prijs geven. De nervositeit in eigen rangen loopt van bij het eerste punt al weer wat op, met negatieve invloed op de eigen prestatie. In set twee slagen we er in om een vroege achterstand om te buigen en kunnen door inzet en een groot volleybalhart de set alsnog binnen halen. Het begint te “vlotten” zoals dat heet, met dank aan het talrijk opgekomen thuispubliek, dat toch wat tegengewicht geeft aan de Izegemse schreeuwers en er onze jongens in doet geloven. Met de bordjes gelijk lijkt het de spannende tour op te gaan, nice ! Set drie doen we eindelijk helemaal mee met het spelletje, er wordt van beide kanten wel erg mooi volleybal gebracht en in een spannende set stomen beide teams door naar een razend zenuwslopende setfinale. We buigen een achterstand alweer om en komen nog mooi langszij, klaar om de genadeslag uit te delen. Alle kansen op setwinst zijn aanwezig. Op een cruciaal kantelmoment fnuikt een scheidsrechterlijke dwaling echter onze kansen op setwinst twee. Een belangrijke fase waardoor Izegem gretig en alweer zeer uitbundig kan profiteren en uitserveert. Een verontwaardigd thuispubliek fulmineert, maar helaas, het is wat het is, nipt verlies met 24-26. De wedstrijdleiding heeft natuurlijk altijd gelijk ! In de vierde set gaan we aanvankelijk in een gelijke tred mee met de tegenstander, maar “geel” en kort daarna “rood” voor eigen spelers zorgen ervoor dat alle kansen op een positieve verderzetting van de wedstrijd en meteen ook alle kansen op wedstrijdwinst wegsmelten als sneeuw voor de zon. Opnieuw een serieuze en te vermijden opdoffer vanuit eigen rangen, jammer.

Evenwel brengt het positieve saldo van Team OSAKA nog het beste van zichzelf en met zeer geapprecieerde vechtlust en grinta wordt de rest van de wedstrijd op een aanvaardbaar niveau gespeeld. Zonder winst evenwel, Izegem pakt de zege en is hier bijzonder gelukkig mee. We onthouden vooral de inzet en grinta bij achterstand, omgebogen in voorsprong en/of setwinst. We onthouden ook de overwegend positieve mind set bij Team OSAKA. Het positieve kantelmoment komt er, daar mag je zeker van zijn. Volgende week krijgen we opnieuw de kans om een mooi resultaat neer te zetten, dit keer tegen Lendelede. Supporters en positivo’s op post !

Reserven Promo 4 Dames Wivo Wingene – Venus Oostkamp 3-0 (25-12,25-4,15-5)

De beloftenwedstrijd begint wat moeizaam met meerdere opslagmissers voor Wivo, maar eens het equipe op toeren raakt spelen we nagenoeg foutloos. We worden vandaag opnieuw bijgestaan door Bo en Merel van de U17. Met Merel aan de setting scoren we bijzonder vlot en kunnen zo efficiënt de set binnenhalen met 25-12.
In set twee starten we nu vanaf het begin stevig. Zo serveert Emma de Oostkampse receptie op een hoopje met haar ware kanonskogels. Pas aan 14-2 weten ze bij Oostkamp af te pakken. De rest van de set verloopt net zo vlot en na nog geen volledig rotatie staat het al 2-0. 25-4: Wivo viert, coach trakteert.
Set drie begint Oostkamp aan opslag, maar meteen neemt Wivo af en komt Fien aan opslag. Deze lapt er opnieuw maar liefst 10 op een rijtje. Oostkamp grijpt nog enkele troostpunten met wat verraderlijke korte opslagen, maar natuurlijk geeft Wingene deze set niet meer weg en algauw staat het 15-5. Een dure beloftenwedstrijd voor de coach.

Hoofd Promo 4 Dames Wivo Wingene – Venus Oostkamp 3-2 (25-21,18-25,19-25,25-11,15-11)

In de hoofdwedstrijd neemt Wivo opnieuw het voortouw met aanvallend en opslaand geweld. Al gebruikt Oostkamp uitstekend hun lengte aan het net om óver ons kleiner blok te slaan en zo wat puntjes te sprokkelen. Met 10-5 op voorsprong blijven we rustig spelen. Oostkamp haalt bij 16-16 wel even bij na een sterke opslagreeks, maar eens we het heft weer in eigen handen hebben lopen we weer uit en spelen we de set uit met 25-21.
Set twee begint met een opslagmisser aan beide kanten, Wivo herpakt maar Oostkamp blijft ook in aanval in de fout gaan. 9-4 komt het zo te staan. We brengen efficiënt maar soms toch onzuiver spel en kunnen zo alsnog de kloof wat uitbouwen. Opnieuw komt Oostkamp naderen aan de hand van stevige opslagen waarbij de receptie aan de Wingense kant geen raad weet. Zo moeten we een voorsprong van 12-6 zien verwelken naar een achterstand van 14-18. We slagen er niet in de kansen die Oostkamp ons geeft in de vorm van freeballen te verzilveren. Zo brengt Oostkamp de sets in evenwicht: 1-1 na setwinst met 18-25.
In set drie zit het gemoed op een laag pitje. We starten echt niet goed met verschillende opslagmissers en punten die we weggeven. 9-11 is het dichtste wat we kunnen naderen bij een sterk spelend Oostkamp, want hierna helpen twee time-outs niet genoeg om nog iets van de set te maken. Met 19-25 komt de voorlaatste in de stand zowaar op voorsprong te staan.
Wegens gebrek aan andere wissels, starten we set vier met een wissel binnen het zestal dat tot nu toe de Wingense kleuren verdedigde tegen het al even blauw Oostkamp. Chiara en Emma wisselen hun respectievelijke midden- en hoekpositie om te pogen de achterstand om te keren. Ondanks opnieuw enkele opslagmissers aan onze kant in het begin, lijkt het vuur uit de Oostkampse ploeg: bijna alles mislukt aan de overzijde. Zoete jn aanval als verdediging loopt er vanalles fout en Wivo kan profiteren. Er wordt nog heel wat gewisseld bij de ploeg die wél wissels ter beschikking heeft, maar zonder gevolg. Met 25-11 haalt Wingene zo wel heel gemakkelijk de set binnen en krijgen we -opnieuw- een vijfde set. In deze set gaat het bij Oostkamp opnieuw beter en moet Wivo het onderste uit de kast halen. Aan 5-4 blijft het zo spannend. Met het geluk deze set eens aan onze zijde dwarrelt er eens een bal over de netrand en fluit de scheidsrechter de eerste (en enige toetsfout) in ons voordeel. Zo kunnen we een tweetal puntjes op voorsprong blijven, met Oostkamp steeds nauw in het kielzog. Aan 10-7 doen we onszelf even de duvel aan met een opslagmisser en Oostkamp kan opnieuw naderen. Bij 10-9 is het daarom tijd voor een time-out om op rust te komen. Oostkamp mist daarop de eerste opslag en zo komt Wingene een stapje dichter bij matchwinst. Aan 14-10 neemt de tegenstander in extremis nog een time-out en weet het punt daarop te scoren. Niet getreurd, want het punt daarop is voor ons we halen zo de wedstrijd binnen tegen het Oostkamp dat vandaag toch een pak beter speelde dan in de heenronde. 

U13 reg meisjes Wivo Wingene – Venus Oostkamp  3-1 (25-17,25-13,25-13,19-25)

Één match waar iedereen kon spelen en waarin ze allemaal getoond hebben dat ze konden volleyballen. De eerste 3 sets konden we binnenhalen, de 4de set moesten we jammer genoeg uit handen geven.

U17 prov meisjes Wivo Wingene – Vt Brugge 3-1 (25-21,18-25,25-23,25-19)

Onze youngsters schoten niet zo goed uit de startblokken. Brugge kwam 3-7 voor en dat kwam vooral door eigen fouten. Het nemen van een time-out bracht redding. Nu ging Wivo aandachtiger spelen en met Flore Huys aan de opslag kwam Wivo op voorsprong. Deze set bleef spannend tot het einde met Wivo dat aan het langste eind trok. De 2de set begon jammer genoeg zoals de 1ste maar nu kon Wivo de kloof niet meer ongedaan maken. De 3de en de 4de set kenden een gelijkaardig verloop, spannend van begin tot einde waarbij Wivo telkens met setwinst ging lopen. Wij noteren tijdens deze sets vooral stevig blokwerk van Nina Parisis en Lara Deserranno en mooie aanvallen van Joni Baert. Proooffiiiccciiaaatttt!!!!!!

Volleytour 2.0 Rembert Torhout – Wivo Wingene 6-2

Onze jongste groep mocht in Torhout vechten voor de leidersplaats. Torhout kwam sterk opzetten en haalde alles en iedereen uit de kast. Wingene werkte hard maar moet blij zijn met een verdienstelijke tweede plaats

Reserven3e Nat Dames Oudenaarde – Wivo Wingene 0-3 (21-25,13-25,10-15)

Hoofd 3e Nat Dames Oudenaarde – Wivo Wingene 3-1 (25-18,26-24,23-25,25-21)

De eerste startte goed voor Wivo maar al snel moesten we achtervolgen. We konden de kloof niet dichten waardoor de eerste set gewonnen werd door de thuisploeg. De tweede set was een stuk spannender maar ook die set kon de thuisploeg winnen met 26-24. De derde set kon Wivo het tij keren, we kwamen enkele punten voor en kregen een aantal setballen die Oudenaarde nog kon scoren. Pas de laatste setbal konden we winnen en de set binnenhalen met 23-25. De laatste set kropen er meer foutjes en in minder goeie antwoorden op het spel van Oudenaarde. Zij konden dan ook de match binnenhalen met 3-1. Achteraf bleven we over met het gevoel dat er meer in zat. Zeker in de 4e set. Jammer maar op naar de volgende matchen 

Komende wedstrijden

Volleytour 2.0Zat 25 maart 13:00Wivo WingeneKortemark
U13 reg meisjesZat 25 maart 13:00Wivo WingeneElckerlyc Zwevezele
U17 prov meisjesZat 25maart 17:00Wivo WingenePervol Ruiselede
Promo 3 DamesZat 25 maart 17:00Wivo WingeneGullegem
Promo 2 HerenZat 25 maart 20:45Wivo WingeneLendelede