Weekend 18/11/2022

U17 meisjes provinciaal Slovo Brugge – Wivo Wingene 0-4  (21-25,22-25,19-25,24-26)

Wivo schoot vanaf het begin van de 1ste set goed uit de startblokken. Met Merel Vancauwenberghe voor het eerst aan de pas werd er stevig aangevallen. Ook het Wivo-blok met Lise De Marez en Joni Baert in glansrol draaide op volle toeren. Ellen Vancauwenberghe kwam voor het eerst onze rangen versterken en met haar goed gerichte opslagen konden wij de 1ste set binnenhalen. Enkel halverwege deze set kende Wivo receptioneel een dipje maar time-outs en wissels brachten soelaas. De 2de en de 3de set kenden een gelijkaardig verloop als de 1ste. Wivo begon telkens goed aan de set. De thuisploeg kon vooral serverend in de set blijven maar naar het einde toe was Wivo de betere ploeg. Ook de 4de set was nog nipt de onze. Prroooffiicciiaaat!!!!!! Een 1ste zege tegen het 2de geplaatste Slovo Brugge. Doe zo verder.

Reserven Dames Promo 3 St Joris – Wivo Wingene 1-2 (19-25,25-23,7-15)

De 1ste set begon gelijkopgaand maar halverwege bouwde Wivo vooral serverend een kloof op. Wivo bleef bij de les en de 1ste set was de onze. De 2de set was van mindere makelij. Wivo was op achtervolgen aangewezen. Iets te veel fouten in receptie zorgden er voor dat de 2de set voor de thuisploeg was. De 3de set was terug de onze. Met mooi volleybal zowel aanvallend als serverend was de zege binnen. Proooffiiicciaaatt!!!

Hoofd Dames Promo 3 St Joris – Wivo Wingene 3-2 (15-25,26-28,25-19,33-31,15-12)

Tijdens de 1ste set slaagde Wivo er in om onmiddellijk een kloof op te bouwen en vooral om die naar het einde toe met stevig opslagwerk te vergroten. De 1ste set was duidelijk de onze. De 2de set verliep vrij gelijkopgaand. Pas op het einde kon Wivo met mooie middenaanvallen het verschil maken. Tijdens de 3de set was Wivo op achtervolgen aangewezen. Wivo kon halverwege nog naderen tot op 3 punten maar vanaf dat moment ging St.-Joris zwaar opzetten en kreeg Wivo het receptioneel zeer moeilijk. De 3de set was duidelijk voor de thuisploeg. De 4 de set verliep zeer gelijkopgaand en werd naar het einde toe een echte thriller. Wivo had een matchbal maar kon die niet afmaken. Pas bij 32-31 kon de thuisploeg scoren en het laken naar zich toe trekken. Tijdens deze fase miste Wivo 3 opslagen na elkaar en dat heeft ons de das omgedaan. Bij het begin van de 5de set kwam Wivo op voorsprong. Bij de kampwissel stond Wivo 3-8 voor. Jammer genoeg kreeg Wivo het terug receptioneel moeilijk en bij 14-11 had de thuisploeg een 1ste matchbal. Wivo kon echter tegenscoren en kwam terug aan de opslag. Een opslagmisser besliste de wedstrijd. Jammer.

U13 meisjes regionaal Venus Oostkamp – Wivo Wingene 1-3(8-25,25-23,14-25,15-25)

Wingene kon de winst versieren dankzij de opslagdruk. Zeker in de eerste set hebben de meisjes van Oostkamp niet veel ballen terug kunnen spelen. De tweede set was moeilijker, een grote switch in speelsters bezorgde ons wat problemen. Set 3 en 4 hadden we volledig in handen terug. 1-3 winst. Proficiat

Reserven Dames Promo 4 Venus Oostkamp – Wivo Wingene 0-3 (16-25,17-25,10-15)

Op zondagnamiddag gaan de dames in arctische omstandigheden en zonder coach van start aan de reserven. Na een gelijke start in de eerste set zorgen een hoge opslagdruk en goed geplaatste legballen dan toch voor dat Wingene kan uitlopen van 12-11 naar 22-14 ondanks de stevige aanvallen van Oostkamp. De set wordt met het laatste punt keurig gewonnen met een ace. Eindstand 25-16. Set twee begint eveneens gelijk, maar snel kan Fien de grote ruimte aan de achterlijn gebruiken om haar jumpfloat te doen gelden. Niet minder dan 10 opslagen op een rij scoort ze, een sterke prestatie. Van 4-4 kan Wivo daardoor zeer vlot uitlopen tot 16-9. De vele fouten aan de Oostkampse zijde spelen alleen maar in ons voordeel. Met voortgezette opslagdruk maar ook efficiënt gebruik van legballen wordt ook deze comfortabel gewonnen met 25-17.
In set drie blijft Oostkamp onderuitgaan in receptie en snel kan Wingene een kloof opbouwen tor 7-4. Dichter dan 4 punten raakt Oostkamp niet meer en Wingene haalt ook set drie binnen met 15-10.

Hoofd Dames Promo 4 Venus Oostkamp – Wivo Wingene 1-3 (11-25,10-25,25-20,15-25)

De hoofdwedstrijd start, nu wel met coach, met een traditionele trage start. Het gaat gelijk op tot Tiany een eerste opslagreeks kan verzilveren. De Wingense verdediging staat pal en pakt vrijwel alle aanvallen die over het net komen. Zelf scoren lukt ook vlot en bij 17-9 legt het Oostkampse coach het spel stil met een time-out. Niet genoeg om de dames uit hun ritme te slaan want de punten blijven binnenkomen. 25-11 is niet veel later de eindstand na een ijzersterke set van Wingene. Set twee begint met drie nieuwe speelsters: Jade vervangt Debbie aan de pas en Chiara en Emma nemen het midden over. Ditmaal schiet Wingene wel goed uit de startblokken. 7-3 is de tussenstand na de eerste punten van de set. Een hoge opslag- en aanvalsdruk zorgen ervoor dat de punten vlotjes blijven opstapelen. Opnieuw een opslagreeks van Fien, gevolgd door een reeks door Chiara zorgen voor de dominante tussenstand van 19-6. Na enkele schoonheidsfoutjes maakt Wingene de set af met 25-10. Set drie begint eveneens in het voordeel van Wingene. Oostkamp blijft de merendeel van hun jumpfloats en aanvallen missen. Wingene profiteert en loopt uit 16-12. Tot een kanteling in het Oostkampse kamp zowaar voor een eerste opslagreeks zorgt. De receptie bij Wingene wankelt en het vertrouwen bij Oostkamp groeit. Wingene komt voor het eerst op achterstand met 18-20 en de zenuwen sluipen in het spel. Ook Fien, die al heel de wedstrijd genadeloos serveert, mist in de eindfase haar opslag. Oostkamp blijft scoren in opslag en aanval en met een eindstand van 20-25 moet Wingene deze set de sterk teruggekomen Oostkampenaren de set gunnen. Slechts de vijfde voor hen dit seizoen. De tijd tussen de sets wordt gebruikt om de ploeg te kalmeren en met resultaat. Wingene start met nieuwe moed aan de vierde set. Oostkamp slaagt er niet in de sterke lijn van de vorige set verder te zetten. De opslagdruk die Wivo zo onderuit haalde blijft volledig uit. Er wordt opnieuw veel verdedigd en op enkele schoonheidsfoutjes na kan Wingene opnieuw een puntenkloof opbouwen tot 16-9. Oostkamp raakt niet meer in de wedstrijd en zo stevent Wivo regelrecht op de overwinning af. Met 24-15 krijgt Oostkamp de opslag. Een laatste kans om nog eens te dreigen, maar meteen gaat de bal het net in en zo kan Wivo zegevieren. Een sterke wedstrijd van Wivo, met een enkele dip die een set gekost heeft en de tegenstrever even wat moed gaf, maar Wivo herpakte matuur en gaat zo voor de derde keer dit seizoen met de drie punten lopen.

Wedstrijden komend weekend

U17 meisjes provZat 26 nov 13:00Wivo WingeneVkt Torhout
Promo 4 DamesZat 26 nov 17:00Wivo WingeneLichtervelde
U 13 reg meisjesZat 26 nov 14:00RuiseledeWivo Wingene
VolleytourZat 26 nov 16:30Rembert TorhoutWivo Wingene
Promo 3 DamesZat 26 nov 17:00BissegemWivo Wingene
Promo 2 HerenZon 27 nov 18:00LendeledeWivo Wingene
Start2VolleyZon 27 nov 14:00Tornooi in Zwevezele