Weekend 19/2/2022

PROMO 3 Heren A WVL

VOLLEY BREDENE B – VC Wivo Wingene VZW: 0 – 3 (16/25, 17/25, 20/25)

reserven: 0 – 3 (14/25, 13/25, 8/15)

Met wedstrijdwinst in de voorwedstrijd kunnen we onze eerste plaats in de rangschikking finaal formaliseren. Met snedig en vlot volleybal nemen onze jongens een echt blitz start en het gaat aan zo’n groot tempo dat de coach van Bredene ietwat van z’n melk lijkt, want het duur tot 6-20 vooraleer hij een time out vraagt. Bredene sprokkelt bij de herneming 3 puntjes en bij 9-20 nemen wij beleefdheidshalve ook een time-out. In het set einde verdelen we overhands nog wat punten en bij 14-25 kunnen we uitserveren. We onthouden een heroptredende Przemec èn Captain Lowie zowaar op de middenpositie. In de tweede set komt Ruben in de verdeel- en heers positie. Aanvankelijk loopt het niet zo vlot en nogal wat verdedigende en aanvallende slordigheden laten Bredene toe min of meer gelijke tred te houden. Logischerwijs ruimt het vertrouwen plaats voor wat vertwijfeling en bij een 13-16 voorsprong komt Jan-Thomas wat zuurstof brengen in het team. De service druk neemt toe en we halen weer het normale, snelle spelniveau. Mooie verdedigingsfases worden aan elkaar geregen, wat ruimte geeft voor de setting en als onze aanvallers op niveau acteren is de tegenstander er aan voor de moeite. Een spreekwoordelijke stand-still voor de kustboys (13 punten bij de wissel) en de volle buit (25 punten bij het seteinde) voor onze jongens. Nice !

Bij de aanvang van set 3 mag Przemec op de sofa gaan zitten, mag Lowie zich op zijn gebruikelijke positie nestelen en pakt team Osaka uit met een vier-twee opstelling, met Wim en Lorenzo aan het kanon in het middencompartiment. Zij aan zij gaat het bij het set begin naar 4-6. Jan-Thomas vervangt Lowie en de wedstrijd kabbelt verder naar 4-8 en de terreinwissel. Geen goed scenario voor onze tegenstander, zo blijkt, want nog één punt extra scoren lukt hen niet meer. Het kan natuurlijk ook aan ons verhoogde spelpeil liggen, maar onze jongens worden helemaal niet meer in de problemen gebracht en met 8-15 hangt Team OSAKA ook de scalp van een sympathiek en enthousiast Bredene aan de riem.  Proficiat TEAM OSAKA met de verdiende seizoenswinst in de rangschikking. Kampioenstitel meer dan verdiend !

Eenzelfde uitgangspunt in de hoofdwedstrijd. Bij winst kunnen we onze eerste plaats in de rangschikking bevestigd zien. Eenzelfde scenario ook lijkt het als bij de voorwedstrijd te worden, want ook nu schieten onze jongens als een raket uit de startblokken en algauw staan de 5-14 cijfers op het scorebord. Het is snel duidelijk dat ook in deze wedstrijd we in principe niet in verlegenheid kunnen worden gebracht, als we de focus kunnen houden en het tempo hoog. Al bij al lukt dit aardig en de setwinst is bij 16-24 een feit. In de tweede set is dit ietwat anders… ondanks een goede start slaagt Bredene er in  ons tempo te breken en te veel onzorgvuldigheden doen het stress niveau wat stijgen en bij 10-12 pogen we met een time-out wat rust te brengen. Aanvankelijk lukt dat ook, we lopen ietwat uit tot 11-16. Echter, wat later lijkt het speltempo opnieuw wat te stagneren en iets gretiger Bredene pakt enkele punten tot 13-18. Een tweede time-out moet wat veiligheidsmarge geven en ondanks nog wat tegenstrubbeling van onze tegenstander, laten we de greep op de set niet meer los en klokken af op 17-25.

Met een nul twee op het bord vatten we set drie aan. We roteren 4 posities, wat iets meer evenwicht brengt in de wedstrijdbalans, en voor beide teams bredere en andere opties brengt. Mogelijk stond er bij het roteren net iets te veel wind, want we lijken het noorden even kwijt bij een verkeerd beoordeelde dubbele wissel. Kan gebeuren, helemaal niet erg, en ook daar moeten we als team een oplossing voor vinden, wat onze jongens ook prompt doen, en ondanks deze tempo-breker blijft TEAM OSAKA bij de les. Een 10-8 achterstand wordt resoluut, met een groot hart èn collectief karakter omgebogen in een 12-14 voorsprong. Bredene zoekt zijn heil in een time-out, die hen niet echt iets bijbrengt, wij van onze kant zijn blij dat we onze traditioneel moeilijke wedstrijdfase (twee nul voorsprong in de sets) positief kunnen ombuigen. Onze jongens zien het eind van de meet in zicht en drukken nog even fel door en met 20-25 setwinst in set drie en een al bij al mooie 0-3 wedstrijdwinst kroont TEAM OSAKA zich ook in deze competitie reeks tot Kampioen.

TEAM OSAKA pakt dus een dubbele Kampioenstitel ! Met dank aan de trouwe supporters en de vele believers op en naast het veld. Proficiat aan alle spelers voor deze mooie prestatie in de beide competities : Wout, Ruben, Lowie, Lorenzo, Jan-Thomas, Lorenzo, Wim, Aaron, Przemec, Otto, Xeo, Nicholas en Dries, die elk op hun manier op één of andere manier hebben bijgedragen aan dit mooie resultaat.

Volgend weekend wacht ons de laatste wedstrijd van de reguliere competitie met de confrontatie uit tegen Knack Roeselare. Hoewel het resultaat op zich niks meer uit maakt, wil TEAM OSAKA ook voor deze wedstrijd haar beste beentje voor zetten en haar vormpeil bevestigen. Supporters zijn talrijk aanwezig verwacht en wellicht zal ook het TEAM OSAKA zo goed als voltallig kunnen aantreden voor deze laatste confrontatie. In alle geval staat een Kampioenen feestje dan ook op het programma ! Allen op post voor deze laatste wedstrijd.

Daarna vangt de eindronde aan, met een kleine competitie tussen de vier beste ploegen uit beide reeksen Promo 3 A en B. Hieruit kan dan de promotie afgedwongen worden naar Promo 2. Duimen maar !

PROMO 2 Dames A WVL

BEVO BEOBANK ROESELARE D – VC Wivo Wingene VZW B: 3 – 0 (25/14, 25/19, 25/7)

reserven: 3 – 0 (25/12, 25/19, 15/4)

Enkel tijdens de 2de set leek Wivo de set naar zich te kunnen toetrekken. Naar het einde toe ging Wivo echter recepterend te vaak in de fout. De 1ste en de 3de set waren duidelijk voor de thuisploeg.

De hoofdwedstrijd kende een gelijkaardig verloop zoals de beloftenwedstrijd. Enkel tijdens de 2de set kon Wivo gelijke tred houden. De 1ste en de 3de set waren duidelijk voor Bevo dat vooral serverend en aanvallend de betere ploeg was. Het weze gezegd dat Bevo dan ook op de 1ste plaats staat.

PROMO 4 Dames D WVL

Beaphar Poperinge D – VC Wivo Wingene VZW C: 3 – 0 (25/18, 25/13, 25/16)

Wingene moest op zondag morgen eerste een verre verplaatsing naar Poperinge overleven en daarna opboksen tegen de ongenaakbare leider in het klassement. De ervaring bij de thuisploeg lag duidelijk aan de basis van hun winst. Te vaak werd Wivo in de luren gelegd door plaatsballetjes of gerichte opslagen. Maar Wivo speelde zeker ook een behoorlijk niveau en ging zeker niet totaal onderuit, integendeel bij momenten kon Wingene zeker ook het spelbeeld bepalen en mooie punten scoren.

U17 Meisjes Regionaal B

RUVO RUDDERVOORDE – VC Wivo Wingene VZW: 4 – 0 (25/22, 25/13, 25/21, 27/25)

Wivo begon eerder minder goed aan deze wedstrijd. Wivo kwam 8-0 achter maar met Bo Dobbelaere aan de service kwamen de bordjes terug gelijk. Vanaf dat moment verliep deze set gelijk opgaand. Naar het einde toe maakte Wivo jammer genoeg 3 receptiefouten na elkaar en de 1ste set was voor de thuisploeg. Tijdens de 2de set maakte Wivo te veel individuele fouten en zodoende kwam Wivo 2-0 achter. De 3de set was van betere makelij maar opnieuw ging Wivo naar het einde toe te veel fouten maken en ook deze set was voor de thuisploeg. De 4de set leek de onze te worden maar in een spannend einde ging Wivo toch nog onderuit.

U13 Meisjes Regionaal E

Pervol Ruiselede A – VC Wivo Wingene VZW: 0 – 4 (5/25, 16/25, 12/25, 15/25)

Tijdens deze wedstrijd was Wivo duidelijk de betere ploeg. Met goed samenspel en het correct uitvoeren van de opdrachten kwam de zege van Wivo nooit in het gedrang.

Volleytoer 2B Ereklasse

VC Apollo Koekelare A – VC Wivo Wingene VZW: 7 – 1 (25/20, 19/25, 25/14, 25/21, 25/21, 25/16, 25/20, 25/16) Wivo speelde terug goed mee met ging te vaak serverend in de fout. Ook de opbouw was nu en dan van mindere makelij.