Weekend 20/04/2024

Reserven 3enat dames Wetteren – Wivo Wingene 1-2

Hoofd 3e nat dames Wetteren – Wivo Wingene 1-3(22-25,22-25,17-25)

De allerlaatste match van het seizoen vond plaats in Wetteren. Aangezien er veel speelsters afzwaaien na dit seizoen, was Wivo gebrand op een overwinning tegen de vice kampioen.

Wivo begon zeer sterk aan de eerste set, en kon meteen een kloof maken en leek die ook vast te houden. Op het einde van de 1ste set kwam Wetteren nog even dreigen, maar Wivo kon het over de streep trekken. De 2e set was best spannend, tot Wivo met een tussenversnelling als eerste de 20 punten bereikte en ook deze set zonder dreiging kon nemen. Een scenario als de heenmatch wou Wivo absoluut vermijden, en dat lukte. Het begon zeer scherp aan de 3e set, en liet Wetteren niet meer toe in de wedstrijd te komen, 17-25 en 0-3. 
Een prachtig einde van dit seizoen met 2 halve finales en een 4e plaats in de competitie.

U13 meisjes Wivo Wingene – Vkt Torhout 0-4

Een laatste wedstrijd voor onze U13 ploeg. Bij de tegenstanders was er echter een probleem. De eigenlijke ploeg kon niet spelen deze zaterdag door communies, dus stuurde Torhout één van hun betere ploegen… Met een grandioos verschil op het veld uiteraard. Wivo was verrast en onder de indruk en had zo heel snel een 0-4 nederlaag op de bordjes. Jammer om zo af te sluiten. Maar ze lieten het niet aan hun hart komen en genoten nadien van de vele hapjes!

Reserven dames promo 3  Wivo Wingene – Dentergem 1-2

De 1ste set begon gelijkopgaand tot Wivo halverwege serverend een kloof kon bouwen. Die kloof bleef er en de 1ste set was de onze. Ook de 2de set begon gelijkopgaand en dat bleef zo tot het einde. Pas op het einde van deze set moest Wivo na een paar individuele fouten de duimen leggen. Tijdens de 3de set had Wivo een lichte voorsprong bij de kampwissel maar vanaf dat moment maakte Wivo meerdere receptie-fouten en ook de 3de set was voor de bezoeksters. Jammer.

Hoofd dames promo 3 Wivo Wingene – Dentergem 0-3 (25-27,23-25,22-25)

Vanaf het begin van de 1ste set was Wivo op achtervolgen aangewezen. Wivo maakte tijdens deze periode te veel fouten. Naar het einde toe ging Wivo echter veel beter spelen en Wivo maakte een 5-puntenkloof ongedaan (24-24). Jammer genoeg kon Wivo het niet afmaken. Met Eve Janssens aan de opslag bouwde Wivo bij het begin van de 2de set een 7-puntenkloof op maar punt per punt kon Dentergem de kloof kleiner en kleiner maken zodanig dat het einde een thriller werd. Jammer genoeg trok ook nu Dentergem aan het langste eind. De 3de set was van mindere makelij. Wivo was vanaf het begin op achtervolgen aangewezen en dat bleef zo tot het einde. Jammer. Het weze wel gezegd dat wij met een vrij jonge ploeg op de 4-de plaats eindigen en dat is wel super natuurlijk. Hiervoor Prrooofiiicciiiaaattt. Op naar nog beter.

Reserven dames promo 4 Wivo Wingene – Elckerlyc Zwevezele 2-1

Hoofd dames promo 4 Wivo Wingene – Elckerlyc Zwevezele 3-0 (25-23,25-18,25-16)

Wivo wou zeker bij de laatste wedstrijd revanche nemen in deze derby. Wat tijdens de reservenwedstrijd makkelijk leek,  ging nu iets minder vlot. Zwevezele bood wat meer weerwerk en het duurde eventjes tot Wingene kon weglopen. Bij de volgende set was het terug idem, Wivo kon na tijdje niet meer afmaken en zo kwam Zwevezele heel snel opzetten. Maar toch hielden we het hoofd koel en stormden we door naar de overwinning. Een welverdiende overwinning. Speciaal voor de afscheidnemende coach Debbie!!

Reserven heren promo 2 Wivo Wingene – Poperinge 3-0

Onze heren reserven sluiten nipt het seizoen af als vice-kampioen.

Hoofd heren promo 2 Wivo Wingene – Poperinge 3-2(22-25,25-23,25-17,25-27,15-8)

Een spannende wedstrijd die telkens alle kanten uit kon. Maar gelukkig kon Wivo op de juiste momenten schitteren, zo werd er met soms heel mooie aanvallen gescoord, helaas door foutenlast in de vierde set stonden de bordjes terug gelijk. Maar met vechtlust werd er ook bij onze heren afgesloten met een overwinning!!!

U15 meisjes St Joris – Wivo Wingene 3-1 (25-14,23-25,25-19,25-18)

Laatste wedstrijd van dit seizoen. Onze meisjes zagen het zitten om nog eens alles te geven. Jammer genoeg moesten ze het spel al snel ondergaan. Sint Joris haalde uit met zware opslagen en heel mooi aanvalswerk aan het net. Hierdoor stonden we al snel op grote achterstand en konden we dit niet meer inhalen. Set 2 verliep wat meer gelijk. Wivo kon met gerichte en zware opslagen enkele punten voorlopen op de tegenstand. Op het einde werd het nog even spannend. Maar wivo trok deze set toch naar zich toe. Set 3 en 4 beetje zoals set 1. Onze meisjes hadden moeite met de zware opslagen waardoor veel recepties verloren gingen. Ook aanvallend kwamen we tekort en daar profiteerde de Sint Joris van. Alle krediet aan de thuisploeg.

Einde seizoen 2023-2024

Wij sluiten ons volleybalseizoen zoals gewoonlijk af met een overheerlijke barbecue op vrijdag 26 april. Maar vooral willen we extra reclame maken voor onze kotk-marathon op 4 mei. Alle info op www.wivowingene.be , trommel je vrienden, familie, collega’s op en schrijf jullie in voor een uurtje volleyballen drie tegen drie. Het wordt een prachtige dag vol vriendschap en volleybalplezier!!! De bar is open voor alle supporters van 8u tot 20u, met veel lekkers. Wees welkom in het warme Wivo Wingene.