Weekend 21/01/2023

Wedstrijdverslagen Wivo Wingene

U13 Regionaal meisjes Wivo Wingene – Venus Oostkamp 3-1 (21-25,25-7,27-25,25-10)

We zijn wat onder ons niveau begonnen en hebben moeten vechten op de eerste set mee te kunnen spelen. We hebben de achterstand niet meer kunnen inhalen. De tweede set reikten we zeer vlot binnen dankzij de opslagdruk, zolang deze konden behouden hadden we de bovenhand.
De wedstrijd moest wel gespeeld worden, aandacht en durf waren nodig om te winnen, dat hebben de meisjes dan ook getoond. Winst 3-1.

Reserven Promo 4 Dames Elckerlyc Zwevezele – Wivo Wingene 0-3 (12-25,21-25,9-15)

Een makkelijke winst voor onze reserven, zo blijven we nog steeds de leiding nemen in het klassement.

Hoofd Promo 4 Dames Elckerlyc Zwevezele – Wivo Wingene 1-3 (18-25,25-23,4-25,13-25)

Dezelfde 8 dames gingen aan het werk voor de hoofdwedstrijd. We startten niet zo fris aan de match, en moesten efkes terug ons spel houden en rustig opbouwen. Zwevezele bleef proberen maar geraakte toch niet dichter dan 18-25 in eerste set. Tweede set verliep idem, met enig gemak terug richting 18-23 voorsprong, waarbij Debbie een goeie invalsbeurt deed, maar dan kreeg Wingene het moeilijk, de recepties kwamen, de passen ook maar de aanvallers konden niet scoren.

Helaas was wisselen niet mogelijk. Tot 7 keer niet kunnen scoren en Zwevezele maakte daar uiteraard gretig gebruik van. Ze gingen zo probleemloos van 18-23 naar setwinst 25-23. Grote kans verkeken. Opletten geblazen dus nu, de bordjes staan 1-1. Maar wonderbaarlijk. Zwevezele maakte de ene fout na de andere, Wingene had maar gewoon hun simpel spel te spelen. Alles verzorgen. Set werd binnengehaald met 4-25!!! De vierde set begon met opslagmissers aan beide kanten. Maar Wingene hield het hoofd koel en kon redelijk snel de set binnenhalen. Ellen serveerde de set uit van 13-18 naar 13-25. De derbywinst was voor Wingene. Proficiat!

Reserven 3e Nationale Dames Meerbeke – Wivo Wingene 3-0 (25-21,25-20,15-13)

Hoofd 3e Nationale Dames Meerbeke – Wivo Wingene 1-3 (25-21,22-25,15-25,18-25)

We kwamen heel snel een aantal punten achter, waardoor de kopjes wat naar beneden hingen. Dankzij een grote vechtlust kwamen we nog een aantal punten dichter, maar we moesten de set toch laten aan de thuisploeg. In de rest van de sets bleven we even hard vechten, waardoor de thuisploeg onder druk kwam te staan. Door een aantal goede opslagreeksen en fouten van hen konden we 3 sets op rij winnen. Niet onze beste match maar toch nog eens getoond dat we kunnen we niet opgeven en kunnen vechten

Reserven Promo 2 Heren Knack Roeselare – Wivo Wingene 2-1 (15-25,19-25,25-11)

in een experimentele opstelling gaan onze jongens furieus van start. Wat op het veld neergelegd wordt door het volledige team is ècht mooi om zien en smaakt naar meer. De focus is er, de opslagdruk op de libero van Roeselare is hoog, en als we blokkerend en verdedigend ook al pal staan is het verdelen naar hartelust geblazen. De aanvallers halen dan ook hun hartje op en heel snel  wordt Roeselare in snelheid en gretigheid gepakt. Met 7-14 neemt de tegenstander een time-out in een poging om ons strakke tempo te breken, wat niet ècht lukt want beide teams nemen in de herneming twee punten. Bij 9-16 nemen wij een rustpauze om wat tactische bijsturingen te kunnen doen en hoewel Knack nog 6 punten scoort, doet team OSAKA beter en serveert bij 15-25 set één uit. Een mooie set op hoog niveau, waarin alle spelers uitstekend acteerden. Te onthouden

In set twee is het wat spannender en is het Roeselare dat de overhand neemt. Met 9-7 een 18-14 tussenstanden slagen we er niet echt in om het wervelende niveau uit set één door te trekken. Hoewel nog steeds goed geacteerd wordt lijkt Roeselare iets meer greep op de wedstrijd te krijgen en ons steeds op een aantal punten te houden. Bij het set einde laten we het niet iets te vroeg hangen en bij 25-18 mag Knack uitserveren.

In set drie lijken we plots wat van slag, twijfelen we iets te veel, missen we de start helemaal en bij een 4-0 stand moeten we naar een time out grijpen. We slagen er in de herneming wel in om te mooi te milderen tot 8-6, maar ietwat te veel persoonlijke fouten èn toegeven aan onnodige druk zorgen er voor dat een jong en gretig Knack de twee punten mag pakken. 

Een wedstrijd van een mooi niveau met duidelijk veel spelplezier en enthousiasme waar alle spelers zichtbaar van hebben genoten. 

Ondanks het verlies van 2 punten, een zeer verdienstelijke prestatie van Team OSAKA dat zich mooi in de bovenste helft van het klassement blijft ophouden. 

Hoofd Promo 2 Heren Knack Roeselare – Wivo Wingene 3-1 (25-19,25-23,19-25,25-11)

Team OSAKA start geconcentreerd aan de wedstrijd en houdt in eerste instantie gelijke tred, 7-4.  Aan beide kanten van het net wordt goed gespeeld en ook halverwege de set gaat het vrij gelijk op. Bij 13-9 en een time out lijkt het scenario zich door te trekken maar Knack is efficiënter in de afwerking en serveert uit bij 25-19.

Bij het begin van set twee zijn we even niet gefocust en alras staat een zware 4-0 op het bord, waardoor een time out nemen ècht moet. Goed wakker geschud zet Team OSAKA een heel mooie remonte in en mildert tot 12-10. Het vertrouwen krijgt een boost en in een heel spannende tweede sethelft wordt gretig en gevarieerd gespeeld. Beide teams zijn echt aan elkaar gewaagd en het komt bij wijlen ècht op details aan. We houden de bordjes steeds in evenwicht, 21-21 zegt genoeg. Vier opslagmissers in eigen rangen blijken nefast en bepalend voor het set resultaat en met het kleinste verschil trekt Knack aan het langste eind : 25-23.

Een opsteker evenwel die een boost geeft aan het vertrouwen bij onze jongens. In set drie wordt dit dan ook bevestigd. Hoewel we aanvankelijk op achtervolgen zijn aangewezen en bij 6-2  een time out noodzakelijk blijkt om de spelers op hun taken te wijzen en de grinta wat op te peppen, komt het geloof in eigen kunnen net op tijd. Met een bijzondere vechtlust knokken onze jongens zich terug in de wedstrijd, komen bij Knack en gaan er op en over, zodat Roeselare bij 12-16 zowaar een time out moet nemen. De tempobreker lijkt te lukken, en ze komen ietwat dichter bij : 14-18. Een time out brengt wat moet en in de herneming is Team OSAKA niet meer af te stoppen. In een wervelend set einde kloppen we Roeselare met 19-25. Alles is dus nog mogelijk…

Set vier doet aanvankelijk het beste verhopen, maar jammer genoeg is eerder opgestapelde frustratie (part one/two) opnieuw een spel-en focusbreker. Geel wordt ons deel en de gevolgen daarvan laten zich al snel blijken. Ondanks grote inzet en overgave slagen we er niet in om de positieve lijn uit de vorige sets door te trekken en de hoofdjes gaan hangen. Halverwege staat het nog 15-7, en als daar nog eens een rode kaart bovenop komt voor frustratie (part two/two), is de veer helemaal gebroken. Jammer, want zonder dit randgebeuren zat er wellicht wel iets meer in voor onze jongens. Maar goed, dit werkpunt blijft bestaan. We onthouden de bijzonder mature prestatie van onze youngsters, die stilaan volledig kaar zijn voor het grote werk, de standvastigheid van de andere spelers en bovenal het spelplezier dat toch opnieuw aanwezig was, een lijn die we de komende wedstrijden zullen doortrekken. Een positieve outcome, daar werken we samen als team naar toe. Verlies of winst is hierbij van ondergeschikt belang ! Overgave, inzet, vertrouwen en kameraadschap zullen de ingrediënten blijken voor een goed resultaat èn voor winst. Intussen staan we nog steeds mooi halverwege de rangschikking, dus we hoeven ons helemaal geen zorgen te maken en moeten we verder blijven bouwen aan een breed en stabiel team, klaar voor de toekomst. Met een positieve attitude kunnen we nog mooie een smakelijke prestaties neerzetten waar iedereen van geniet.

Volleytour 2.0 Elckerlyc Zwevezele – Wivo Wingene 2-6

Wederom een  overwinning van onze jonge speelsters, zij speelden dit weekend tegen onze buren uit Zwevezele/  Ze konden veel sets heel vlot binnenhalen, voor enkele andere moest er wat meer gewerkt worden. Maar de ploeg behaalde terug dezelfde score als vorige week. Goed gewerkt!

U17 provinciaal meisjes Pervol Ruiselede – Wivo Wingene 3-1 (25-13,19-25,25-10,25-20)

Bij het begin van de 1ste set had Wivo het receptioneel moeilijk. Pervol bouwde een kloof op maar wivo gaf zich niet gewonnen. Met een paar opslagreeksen kwam Wivo terug in de set maar het verschil was te groot. De 2de set verliep gelijkopgaand. Naar het einde toe scoorde Nina Parisis blokkerend een 3-tal keer en zodoende kon Wivo een kleine kloof opbouwen. Wivo ging nu vrij secuur spelen en de 2de set was de onze. De 3de set verliep ongeveer zoals de 1ste. Bij het begin van de 4de set was Wivo op achtervolgen aangewezen maar met stevig opslagwerk kon Wivo terugkomen. Jammer genoeg ging Wivo op het einde iets te veel individuele fouten maken en de zege was voor de thuisploeg.

Komende wedstrijden

Volleytour 2.0Zat 28 jan 13:00Wivo WingeneRembert Torhout
U 17 meisjes provZat 28 jan 13:00Wivo WingeneSlovo Brugge
3e Nationale DamesZat 28 jan 20:30Wivo WingeneZele-Berlare
U13 reg meisjesZat 28 jan 11:00LichterveldeWivo Wingene
Promo 3 DamesZat 28 jan 17:30Divo IngelmunsterWivo Wingene
Promo 2 HerenZat 28 jan 18:15Rembert TorhoutWivo Wingene
Promo 4 DamesZat 28 jan 20:30Tievolley TieltWivo Wingene