Weekend 21/10/2022

Reserven Promo 2 Wivo Wingene – Packo Zedelgem 3-0 ( 25-13,25-18,15-4)

We zijn opnieuw met zes spelers voor deze wedstrijd. Met de aanwezige gekwetsten Ian, als ghost-speler, en Greg, als Assistant-Coach, kan de professionele omkadering alvast niet stuk. Opnieuw ook moeten we creatief zijn in de opstelling en Arne wordt dit keer als oppo uitgespeeld in een vier-één met Wout. Youngsters Nicholas en Jan VDB nemen het middencompartiment voor hun rekening en Lowie en Jan-Thomas zijn de gevleugelde spikers. Deze opstelling zal voor beide wedstrijden gelden en in de beloften kunnen onze jongens dus eens goed “warm draaien”.

Dat doen ze dan ook prompt en met goed volleybal en een groot hart staat het halverwege 16-11 in ons voordeel. Na de herneming blijft de focus en is er blijkbaar nog overschot want als onze jongens het gaspedaal volledig induwen, krijgt Zedelgem geen voet meer aan de grond. Amper 2 punten kunnen zij nog pakken en in een mum van tijd staan de 25-13 cijfers op het bord.

Ook in set twee loopt het gesmeerd. Een goede opslagdruk en flitsend volleybal brengen ons via 18-13 naar 22-17. Een time out breekt het opkomende ritme van de tegenpartij en op een verstandige en volwassen manier maakt Team Osaka de klus af : 25-18 setwinst èn een acte-de-présence van Ian bij het setpunt. Good !

In set drie staat er zo goed als geen maat op het niveau van Team Osaka. Stevige opslagdruk, mooie verdedigende acties, blokkerend sterk en snedig verdeelwerk en bij gevolg een knap aanvallende afwerking zorgen er voor dat Packo er eigenlijk niet aan te pas komt. Bij 14-4 kan Ian nog eens goedendag komen zeggen, serveert foutloos en pakt een mooie receptie en Team Osaka verzilvert de wedstrijdwinst. Proficiat jongens, méér dan verdiend.

Hoofd Promo 2 Wivo Wingene – Packo zedelgem 3-0 (25-23,25-11,25-19)

Waar we bij het begin van de beloften wedstrijd het heft in eigen handen nemen, is het nu een ander verhaal. Ietwat tè getriggerd starten we de wedstrijd en wat persoonlijke missers later kijken we tegen een 4-7 achterstand aan. Een vroege time out moet rust brengen, maar de herneming brengt niet meteen een kentering teweeg en beide teams scoren om beurt, wat ons bij een 10-14 achterstand noopt een tweede time out te nemen. Deze heeft dit keer wèl het beoogde effect en punt per punt vecht Team Osaka zich in de wedstrijd, neemt de leiding in handen en bepaalt nu zelf het tempo. In een mooie set finale zetten we de puntjes op de spreekwoordelijke i en zegevieren bij 25-23. De focus is gevonden en zo goed als alle spelers acteren op een hoog niveau, wat zich uit in een mooie 10-6 voorsprong. Vijf punten nog gunnen we Zedelgem en bij 24-11 mag Ian nog eens opdraven. 25-11 wordt het en de twee punten zijn alvast binnen.

Traditioneel moeilijk in de derde set, maar ook door een verminderde opslagdruk, is het aanvankelijk wat spannend en bij 7-6 nemen we een time out. Die slaat aan want in de herneming wordt opnieuw met de nodige grinta geacteerd en wordt een mooie voorsprong uitgebouwd. Als de tegenstander ietwat lijkt te komen opzetten, geeft een time out bij 17-13 wat zuurstof aan onze jongens en zij drukken door tot 21-14. De overwinning lonkt en hier en daar zorgt dit voor wat foutjes, maar, niet getreurd, de vibe zit goed en een alert Team Osaka doet wat het moet doen vandaag : winnen. 

Een grote opsteker voor onze jongens, die met een héél kleine kern, opnieuw het beste van zichzelf hebben gegeven. Proficiat !

We onthouden het getoonde spelplezier, de overgave en grinta waarmee deze wedstrijden werd gespeld. Dank ook aan de talrijk opgekomen supporters, aan Willy voor het fluiten van de beloftenwedstrijd en aan Kathy voor de wekelijkse tablet-handeling !

Met deze dubbele winst nemen onze jongens een optie op de middenmoot van het klassement en een mooie optie op een positieve flow en ruimte voor groei en resultaat. 

Volleytour Wivo Wingene – De Haan 4-4

Wedstrijd zonder vertrouwde coach Griet dit weekend, wat af en toe zorgde voor verminderde concentratie. Aan enthousiasme was er geen gebrek en ze gingen er allemaal vol voor. Spannende setjes gezien met heel veel rally’s en mooi volleybal van beide partijen. Eindresultaat, met wat geluk voor de tegenstanders, 4-4. Het kon evengoed, 5-3 geweest zijn…

Dankjewel aan de grote hoeveelheid supporters. En merci aan interim-coaches Anse en Nathalie.

U13 regionaal Wivo Wingene – St Joris 1-3  (25-22, 16-25,19-25,22-25)

Spannende eerste set voor onze U13 meisjes. Door goeie opslagen en mooi samenspel kunnen we de setwinst binnenhalen. Set twee ging heel wat moeizamer. Wivo start niet goed en St Joris begint beter en zwaarder te serveren. We staan meteen op achtervolgen en krijgen geen vat meer op deze set. OP naar set drie. We starten terug wat beter en kunnen aanklampen. Rec eptie begint terug te sputteren waardoor St Joris uitloopt en set drie kan binnenhalen. Set vier zelfde verhaal. Wivo speelt mooi volleybal maar moet aan de service hun meerdere herkennen in de tegenstander. Receptie komt niet goed waardoor we veel punten verliezen. We hebben gestreden maar jammer genoeg verloren. Op naar de volgende.

Reserven Dames promo 4  Wivo Wingene – Gidas Gits 3-0

De reservenwedstrijd tegen Gits begint gelijkopgaand met mooi volleybal aan beide kanten. Maar eens de Wingense motor warm gedraaid is kan het vlot uitlopen. Met nog een late opslagreeks kan Gits nog enkele punten oprakelen maar dichter dan 25-20 komen ze niet.

IN set twee is het Gits die een vroege voorsprong kan nemen. Afwisselend wordt een sterke opslagreeks gemaakt waardoor de spanning er in blijft  tot 18-16, waarna Wingene na een knap staaltje volleybal kan uitlopen en afmaken met 25-18. In set drie schiet Wingene er meteen als een pijl vandoor en met 8-1 voorsprong is het wisselen van kant. De wissel brengt beterschap bij Gits en het kan de kloof bijna dichten maar blijft steeds met minstens drie punten op achtervolgen.

Met 15-10 maakt Wingene het keurig af. Nog een overwinning om op de mouw te spelden.

Hoofd Dames Promo 4 Wivo Wingene – Gidas Gits 3-0 (25-16,25-21,25-22)

De hoofdwedstrijd begint opnieuw gelijkopgaand. Met Jade aan de pass, Emma op opposite, Chaira en margaux in het midden en Ellen en Fien als jong geweld op de hoeken. Tine leidt opnieuw de verdediging als libero. Aan de tussenstand 7-5 schiet het Wingense team met sterk aanvallend en defensief werk uit de startblokken en kan het een behoorlijke voorsprong opbouwen. Bij 19-11 krijgen we aan de overzijde verschillende wissels en time-outs, maar het schip is zo goed als gezonken voor Gits. De set eindigt na meerdere opslagmissers aan beide kanten met 25-16. Set twee begint  wat minder maar na een goeie inhaalbeweging kan Wingene Gits bijhalen en meteen ook inhalen tot 12-9. Wanneer de aanvalsdekking ook vorm begint te krijgen tegenover het toch wel grote en bij momenten efficiënte blok van Gits, krijgt de aanval opnieuw vertrouwen en maakt zo weer mooie punten. De kloof wordt iets groter bij 18-14 tussenstand. De opslag verloopt ook goed en de tegenaanvallen van Gits worden prima verdedigd. Van 22-17 gaat het tot 25-21 in een behoorlijk spannende eindfase. Set drie begint met tiany als opposite in plaats van Emma, die na even rusten Chiara verdiend wat respijt mag geven in het midden. De wissels zorgen voor wat stabiliteit bij Wingene waardoor er opnieuw hard gestreden moet worden om elk punt. Wingene houdt stand en ondanks de spanning in deze set, houden de dames het hoofd koel en blijven zo aan de leiding. Lisa maakt ook nog een invalbeurt na een poosje afwezig wegens ziekte. Het team blijft vechten al lijkt een late boost bij Gits toch roet in het eten te gooien. Het wordt daardoor nog bibberen in de eindfase maar met een eindstand van 25-22 haalt Wingene verdiend de drie punten binnen en belandt zo in de middenmoot van het klassement.

Wedstrijden komend weekend

Promo 3 DamesZat 29 okt 20:00Slovo BruggeWivo Wingene
Promo 4 DamesZon 30 okt 15:00Vkt TorhoutWivo Wingene
U17 prov meisjesZon 30 okt 16:00Vkt TorhoutWivo Wingene
3e Nationale DamesZon 30 okt 18:00Volley BaseclesWivo Wingene

12 november SUPPORTERDAG Wivo Wingene!