Weekend 22/04/2023

Volleytour 2.0 meisjes Wivo Wingene – Elckerlyc Zwevezele 5-3

Met gelegenheidscoaches Kyenta en Ellen behaalde Wivo een mooie zege. Er werden een paar sets verloren maar de overige werden met mooi opbouwwerk duidelijk gewonnen. Prroooffiicciiiaaattt!!!!

 U13 reg meisjes Wivo Wingene – Ruvo Ruddervoorde 4-0 (25-20,25-10,25-19,25-16)

De laatste match van het seizoen die wil je altijd graag winnen. Met een voltallige groep van 9 speelsters gingen we alles geven. De meisjes begonnen goed aan de eerste set, we liepen al snel een aantal punten uit. Maar als het eventjes makkelijk gaat mag je de aandacht niet verliezen. Ruddervoorde krabbelde terug recht en vocht terug. We konden de voorsprong behouden en wonnen de eerste set. De volgende sets waren de meisjes gewaarschuwd, ze moesten aandachtig zijn. Door de opslagdruk hoog te houden en de ballen te plaatsen waar ze niet stonden konden ze de andere sets ook binnenhalen.
4-0 winst als eindtotaal

U17 prov meisjes Wivo Wingene – Hermes Oostende 0-4 (16-25,7-25,18-25,24-26)

Onze scholieren speelden niet zo een goede wedstrijd. Oostende was in alle onderdelen duidelijk beter. Wivo maakte veel te veel individuele fouten. Dit is toch een duidelijk werkpunt.

Reserven Promo 4 Wivo Wingene – Tievolley Tielt 1-2 (24-26,24-26,15-11)

Voor onze laatste wedstrijd nemen we het op tegen Tielt C, de vierde in het klassement.
In de reservenwedstrijd komen we meteen op achterstand, maar slagen er in om zes punten op te halen. Zo blijven we op de hielen van Tielt. In het slot van de set komen bij 22-21 zelfs aan de leiding. We stoten zelfs meteen door tot setbal, maar slagen er niet in af te werken. Tielt C weet zo op het nippertje de set nog binnen te halen met 24-26.
Set twee begint veel beter voor Wingene, en het is nu de ganse set nek-aan-nek. Het puntenverschil tussen de twee teams wordt nooit meer dan twee punten en zo komt er opnieuw een spannend slot aan de set. Opnieuw is het Tielt dat met 24-26 de set wint.
In set drie krijgen we een herhaling van de tweede set, het gaat volkomen gelijk op. Aan 8-6 wisselen we van zijde. Wingene herneemt het sterkst met stevige aanvallen en gewiekste legballen. We kunnen een kloofje bouwen en Tielt raakt niet dichter meer dan de eindstand van 15-11.
Zo eindigen we dit seizoen op de vierde plaats in het klassement van de beloften.

Hoofd Promo 4 Dames Wivo Wingene – Tievolley Tielt 2-3 (23-25,25-22,21-25,25-20,9-15)

De hoofdwedstrijd begint ook niet goed voor Wivo. Van 4-11 gaat het naar 7-14. We slagen er wel in Tielt bijna bij te benen aan 15-17, maar we blijven steeds twee puntjes op achtervolgen aangewezen. De eigen foutenlast van het begin van de set speelt ons parten, want ondanks lang zeven punten voor te staan wint Tielt de set met het minimale verschil: 23-25.
In set twee zetten we het momentum van het eind van de eerste set goed verder en kunnen meteen verschillende punten uitlopen. Opnieuw sluipen er af en toe foutjes in het eigen spel en zo kan Tielt bij 11-10 weer bijna langszij komen. Wingene blijft wel de betere ploeg en scoort in aanval, blok en opslag. We lopen opnieuw uit tot 19-12. Aan 24-17 krijgen we verschillende mogelijkheden op setbal, maar Tielt weet beetje bij beetje toch te naderen. Na een opslagmisser van Tielt kunnen we met 25-22 de set op onze naam schrijven.
Set drie begint spannender en gaat het mooi gelijk op tot 11-10, 14-14 en 18-16. Ondanks de sterke opslagreeksen kunnen we geen puntenkloof opbouwen en vasthouden. Tielt gaat steeds beter spelen naar het einde van de set toe en haalt deze set met 21-25 binnen.
Set vier begint in het zelfde stramien als het slot van de vorige set: Tielt speelt gretig en de foutjes stapelen zich op bij Wivo. We wisselen van libero en vragen een time-out om opnieuw orde op zaken te stellen bij 1-7. Dit doen de dames dan ook met stijl: we beginnen een opmars waar we naderen van 8-11 naar 14-15. Het aanvallend spel vertoont creativiteit en Tielt moet ondergaan. Aan 20-18 trekt Tielt aan de alarmbel. De sfeer zit er goed in bij Wingene en onder luid geroep blijven we scoren. Met 25-20 op het scorebord krijgen we de achtste vijfsetter van dit seizoen.
Het vuur en de energie lijken wat op hun laatste loodjes te komen, want we raken meteen op achterstand. Aan 4-8 wisselen we voor de laatste keer van kant. We klampen respectabel aan, maar de gemiste start kunnen we in een halve set niet meer ophalen. Met 9-15 sluiten we de laatste set en wedstrijd af. Dit 2-3 is wel een uitstekende afsluiter tegen een sterk Tielt. Wivo moest zeker niet onderdoen tegen de vierde in de rangschikking en dat toont dat de dames beschikken over een aardige dosis vechtlust. Zelf tekenen we voor de 8e plaats om het seizoen mee af te ronden.

Reserven Promo 3 Dames Wivo Wingene – St Joris 2-1 (24-14,25-17,12-15)

Voor deze wedstrijd schoot Wivo sterk uit de startblokken. Wivo bouwde een kloof op en behield die met mooi volleybal tot het einde. De 2de set kende een gelijkaardig verloop. De 3de set was van iets mindere makelij en werd dan ook verloren. Toch prooffiicciaaattt voor de zege.

Hoofd Promo 3 Dames Wivo Wingene – St Joris 3-1 (17-25,25-15,25-22,25-19)

Bij het begin van deze wedstrijd was Wivo duidelijk niet bij de les en de bezoeksters bouwden een stevige kloof op. Vooral receptioneel had Wivo het moeilijk. De 1ste set was dan ook duidelijk voor St-Joris. Tijdens de 2de set zagen wij een omgekeerd beeld. Nu was Wivo heer en meester. Het begin van de 3de set was opnieuw van mindere makelij (6-12). Met Virginie Deprez aan de opslag kwam Wivo echter terug in de set en ook deze set werd nog nipt gewonnen. De 4de set was duidelijk voor Wivo. Wivo kwam 17-9 voor. Wivo speelde eigenlijk een mooie wedstrijd. Proooffiicciiiaaattt!!!.

Reserven Promo 2 Heren Wivo Wingene – Tievolley Tielt 3-0(25-20,25-19,15-10)

In een mooie eerste beloftenset acteren alle spelers op een hoog niveau en leggen we de youngsters van Tielt het vuur aan de schenen. Mooi en gevarieerd volleybal in onze rangen zorgt er voor dat we steeds aan de leiding blijven. Aanvankelijk nog wat spannend, met een 9-7 tussenstand, bouwen we naar het seteinde toe het overwicht uit en maken mooi uit met 25-20. In set twee blijft het eerst gelijk opgaan. Met 8-6 en 12-13 kunnen we van een gezonde spanning spreken. Beide ploegen leggen een uitstekende partij volleybal op de mat en het is genieten voor het talrijk opgekomen publiek. Met 14-14 op het bord kan het alle kanten uit. Met vier wissels in één keer keert het tij evenwel resoluut in ons voordeel, en gaat het naar 19-16 en een paar uitstekende acties later staat het zowaar 21-16. Bij 22-17 wordt een vijfde wissel uitgevoerd en stomen we door naar setwinst : 25-19. Nice ! Een gelijkaardig scenario in set drie, waar we virtueel van kant wisselen bij 8-7. Tielt kan ons niet meer bedreigen en na een time out bij 9-8 die wat laatste bijsturingen toelaat geven we de tegenstander nog één puntje en verzilveren de matchwinst met 15-10.  Drieje nul, drieje nul, drieje nul… een mooie opsteker voor Team OSAKA dat zo finaal een heel erg verdiende en mooi vierde plaats in de eindrangschikking kan claimen. Proficiat aan iedereen met deze mooie seizoensprestatie !

Hoofd Promo 2 heren Wivo Wingene – Tievolley Tielt 2-3 (20-25,25-23,25-10,19-25,15-17)

Bij het wedstrijdbegin laten we het receptioneel even hangen, en missen de start volledig. In een mum van tijd staat het 0-4 en een vroege time out dringt zich op. In de herneming kunnen we slechts lichtjes herstellen en een gretig en enthousiast Tielt loopt uit tot 7-16. Het kalf lijkt verdronken maar dat is zonder de grinta en veerkracht van onze jongens gerekend. Hoewel – zal blijken – net iets te laat, wordt een heel mooie inhaalbeweging ingezet. Vechtlust en spelplezier brengt ons terug tussen de mensen en finaal kunnen we de schade beperken en set één met milde 20-25 cijfers aan Tielt laten. Een gewaarschuwd man is er twee waard en in set twee zijn we bij de les. Het gaat mooi gelijk op in een evenwichtige en smaakvolle pot volleybal. Het is genieten van een mooie wedstrijd tussen twee enthousiaste teams. Bij 14-13 komt Tielt langszij en wordt de druk groter. Een time out brengt niet wat moet en het is de tegenstander die uitloopt tot 17-20. Opnieuw zet Team Osaka een inhaalbeweging in, vecht voor elke schijnbaar verloren bal en slaagt er in om langszij te komen. Bij 20-21 lijkt Tielt te gaan plooien en ondanks hun time out is het even later een feit, met 23-21 nemen we een mooie optie op setwinst. We maken die ambitie ook hard en serveren uit bij 25-23. 

Met de bordjes in evenwicht kunnen we in set drie bevrijd spelen en via 7-3 en 15-8 lijkt het een makkie te gaan worden. De tegenstander kan even niet meer volgen met ons gevarieerd en efficiënt volleybal en stond er bij en keek er naar… Bij 15-8 gaat het vrij vlotjes, gaandeweg krijgt Tievolley nog twee puntjes, maar daar houden we het bij. Verdiende en ruime setwinst met sprekende 25-10 cijfers. Top ! We genieten eventjes tè lang van set drie en voor we het weten vervallen we in het scenario van set één, met een vroege achterstand als gevolg. Bij 5-6 tracht een time out soelaas te brengen, quid non, want even later staat het 10-16. Ondanks een kleine remonte en stevig weerwerk slagen we er niet in om onze ambities op wedstrijdwinst hard te maken want we lopen steeds iets achter de feiten aan, en na 14-19 komt de 19-25 op het scorebord.  Met de bordjes in evenwicht geven we de vele toeschouwers waar voor hun zaterdagavond. In de belle kijken we héél snel opnieuw tegen een achterstand aan. Bij 2-5 kunnen we wat rust inbouwen, maar net niet genoeg. Bij 5-9 ziet Tielt de wedstrijdwinst zelfs binnen handbereik. Maar opnieuw slagen onze jongens erin om een vuist te maken en met een stevige opslagdruk en powervolleybal krijgen ze de tegenstander opnieuw in het vizier. Bij 9-11 moet Tievolley naar een time out grijpen, die niet veel uithaalt want wat minuten later komen we langszij : 11-11.  Spanning ten top, en in een razend spannende wedstrijdfinale waarbij de voorsprong telkens gewisseld wordt, is het uiteindelijk onze Tieltse tegenstander die aan het langste eind trekt : 15-17 setwinst en 2-3 wedstrijdwinst.

Heerlijke, volwassen partij volleybal, op èn naast het terrein, met twee heel sterk acterende teams, en met 104 gescoorde punten voor, en 100 gescoorde punten tegen… kunnen we met opgeheven hoofd het seizoens-strijdtoneel verlaten. Mooi orgelpunt evenwel voor Team OSAKA dat als promovendus in deze reeks een heel mooie vierde stek bij de beloften en een gezegende zevende plaats bij de senioren kan noteren. 

Reserven 3e Nat Dames Wevelegem – Wivo Wingene 2-1(20-25,25-16,15-5)

Hoofd 3e Nat Dames Wevelgem -Wivo Wingene 3-0 (25-20, 25-17, 25-15)

De laatste match van het seizoen was er een in Wevelgem. Wevelgem zat ik een goeie flow met een aantal overwinningen tegen topploegen. Wivo startte goed aan de match maar zag doorheen de eerste set Wevelgem wat punten voorsprong nemen. De vele foutjes aan de Wivo kant zorgden voor een eerste setwinst voor Davo.
De tweede en derde set lagen in dezelfde lijn. Wivo geraakte nooit in de match en niet op hun niveau. Een 3-0 nederlaag als laatste match. Niet het afscheid die we gewenst hadden voor onze trainer en 4 speelsters maar we mogen trots zijn op onze 3e plaats dit seizoen.

Volleytour in Zwevezele

Op zondag gingen onze jongste sporters aan de slag in Zwevezele voor een heuse apotheose van de volleybaltour. 20 kindjes uit Wivo Wingene gaven het beste van zichzelf samen met coaches Flore en Griet en gingen trots met een mooie medaille naar huis!!

Einde seizoen

Wij bedanken alvast iedereen die op de éen of andere manier Wivo Wingene fel blauw deed kleuren!! We hadden een pracht van een seizoen, zonder kampioen, maar met des te meer nieuwe vriendschappen die gemaakt zijn! We hadden vreugde en verdriet, we wonnen en verloren, maar speelden vooral met plezier! We houden ons al snel terug klaar voor seizoen 23-24 en hopen jullie terug talrijk te mogen ontvangen.

Je kan nog steeds inschrijven voor onze Wivo Volleybalmarathon op zondag 30 april.

De ideale afsluiter van het seizoen. Kom spelen 3 tegen 3, 15/ploeg voor uurtje volleybal.

Dit alles ten voordele van kom op tegen kanker. Info wivokotk@gmail.com