Weekend 23/04/2022

NATIONALE 3 DAMES A

V.C. LESSINES-FLOBECQ – VC WIVO WINGENE VZW A: 1 – 3 (25/20, 9/25, 11/25, 17/25)

reserven: 0 – 3 (16/25, 18/25, 9/15)

Wingene kon haar laatste wedstrijd van het seizoen afsluiten met een mooie overwinning. De eerste set in de hoofdwedstrijd ging wel nog naar de thuisploeg. Maar daarna liet het Lessines geen schijn van kans meer om nog aanspraak te maken op setwinst. De overtuigende setstanden spreken voor zich !

PROMO 3 Heren WVL Play Off A

Volley Oudenburg-Gistel – VC Wivo Wingene VZW: 3 – 2 (14/25, 26/24, 18/25, 25/16, 15/7)

reserven: 1 – 2 (20/25, 25/10, 12/15)

Zoals de traditie het wil zijn de Beloften ook de spelers van de Hoofdwedstrijd. Hoewel een “au grand complet” vooropgesteld was, treden we aan met 7 spelers, waarvan 2 setters. Noodgedwongen een 4-2 opstelling dan maar en met het nodige gecontroleerde enthousiasme wordt aan de voorwedstrijd begonnen. Zaak is op niveau te presteren, zonder te veel te forceren, dit in het zicht van de Hoofdwedstrijd. In set één lukt dit vrij aardig. Rustige opbouw, gecontroleerde setting en efficiënt aanvalswerk in combinatie met een bevredigende opslagdruk zorgen er voor dat Team Osaka met 20-25 cijfers een eerste deelwinst mag noteren.

In set twee verliezen we de focus helemaal, receptioneel geen we even de mist in en al héél snel kijken we op een achterstand aan. Alle hens aan dek, maar helaas, want, ondanks twee time-outs blijkt Oudenburg niet te stoppen en moeten we ons nog reppen om het cijfer 10 op het scorebord te krijgen. Dat lukt uiteindelijk wel nog, maar verder geraken we niet : 25-10.

Hoewel de beloften rangschikking eigenlijk van generlei tel is, kunnen we het niet laten om het seizoen in schoonheid te eindigen. Met mooi volleybal en een inspirerende grinta drukken we onze stempel op set drie en halen de overwinning binnen met 12-15 cijfers.

Hoofdwedstrijd:

Ook zoals de traditie het wil zijn de spelers van de Hoofdwedstrijd ook zij die de Beloftenwedstrijd speelden. Met Wout en Ruben (setting), Nicholas en Lorenzo (middens) en aanvallers Lowie, Jan-Thomas en Wim kunnen we rekenen op een stevig potentieel, maar zijn de wisselmogelijkheden jammer genoeg nihil. We maken er – zoals al dit gehele seizoen – alweer het beste van en vatten de wedstrijd geconcentreerd en met volle goesting aan.

In set één tonen we onze echte waarde : met bijzonder mooi en heerlijk volleybal gaat het van 3-9 (time out Oudenburg), over 7-10 (time out Team Osaka), naar 9-16 (time out Oudenburg) en naar 14-24 met een ultieme time out Team Osaka > uit sympathie 🙂 Verder brengt Oudenburg het niet meer en met 14-25 is de eerste setwinst een feit. Sterk jongens…

Ondanks de blitz-start in set één kunnen we bij de aanvang van de tweede set de focus niet behouden en we kijken al snel tegen een achterstand aan : 12-8, met een time out voor Team Osaka. In de herneming kunnen we maar matig milderen en bij 18-10 dringt een tweede time out zich op. Stilaan komt het vertrouwen en de focus terug, slagen we erin op opnieuw de nodige opslagdruk te ontwikkelen en kunnen we de tegenstrever ietwat bedreigen. In de setfinale wordt het zelfs nog bijzonder spannend. We milderen tot 21-20, slagen er zowaar in om bij 23-24 een setbal te nemen, maar twee onbegrijpelijke onzorgvuldigheden in eigen rangen doen het tij keren en het is Oudenburg dat profiteert en met 26-24 cijfers de set naar zich toehaalt. Jammer maar helaas.

In set drie voeren we de enige wissel optie op de setting door en slagen er opnieuw in om het vormpeil uit set één op het veld te leggen. Via 10-15 gaat het al vrij snel naar 16-22. Als de tegenstrever bij 17-22 zijn tweede time out neemt, is het voor hen eigenlijk al te laat, want het is Team Osaka dat dit keer aan het langste eind trekt en met mooie 18-25 cijfers set drie op haar conto mag schrijven. Met een 1-2 voorsprong is de overwinning nu echt wel in zicht…

Je kent het gezegde van de beer en zijn vel ? Wel, niks is minder waar. Ondanks enkele bezwaarlijk te noemen scheidsrechterlijke fouten (de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit aan beide zijden van het net het geval was), slagen we er niet in om het niveau te brengen dat we gewoon zijn te brengen… De opslagdruk verdwijnt, receptioneel en blokkerend staan we er niet en onnodige nervositeit dringt onze gelederen binnen. De focus gaat verloren, we beginnen wat te vitten op elkaar en hoewel bij de eerste time out (15-11) er nog mogelijkheden zijn, is duidelijk dat setwinst er echt niet meer in zit. Bij time out twee (18-13) buigen we het hoofd veel te vroeg en minuten later mag Oudenburg uitserveren bij 25-16. De bordjes meteen op 2-2, de belle zal de beslissing brengen…

De nervositeit wordt zo mogelijk nog wat groter bij de aanvang van set vijf. Een scheidsrechterlijke beslissing en wat insinuerende randcommentaar bij de tegenstrever, kunnen jammer genoeg niet “plaatsen” en één en ander doet alweer veel te veel stof opwaaien in eigen rangen. Jammer, want weer verliezen we de focus en laten we ons verleiden tot echt onnodige reacties in de rand van het spel, buiten het terrein en niet op het veld. Opnieuw kanaliseren we de frustraties naar onszelf, de eigen spelers en brengen zo ons eigen team in verlegenheid. Wisselmogelijkheden om één en ander te temperen zijn er niet, dan maar proberen milderen met time outs. Bij 5-7 is nog alles mogelijk, maar na de kantwissel is duidelijk dat we nooit meer het vormpeil zullen halen, want het is Oudenburg dat 4 punten sprokkelt, bij ons blijft het bij ééntje. 11-6 en een laatste time out dan maar. Zonder soelaas, want in de herneming eenzelfde scenario, Oudenburg neemt 4 punten, wij amper nog ééntje. 15-7 set einde, en 3-2 wedstrijdresultaat.

Stevig weerwerk evenwel van onze jongens, die er uiteindelijk weer ruim 8 sets op hebben zitten. Respect daarvoor, uiteraard !

Met een tweede plaats in de rangschikking van de play-offs, en het ultieme duel tussen leider Izegem en onze runner-up Oudenburg, zal volgende week zaterdag het doek vallen over deze nacompetitie. Of we de promotie naar Promo 2 effectief ook kunnen verzilveren zal afhangen van het resultaat op de laatste speeldag. Wij moeten niet meer aantreden, dus ons lot ligt in de handen van anderen.

Feit is dat Team Osaka Wivo Wingene dit seizoen twee keer kampioen heeft gespeeld : één keer in de Beloftenrangschikkking en één keer in de Hoofdwedstrijdrangschikking, telkens met een ruime voorsprong op nummer twee. Een grote verdienste van alle spelers van Team Osaka en een welgemeende proficiat is hier dan ook méér dan op zijn plaats !

Nu is het tijd voor rust en bezinning. Dank aan alle medewerkers van Wivo Wingene en alle supporters van Team Osaka voor de niet aflatende steun en het enthousiasme.

PROMO 2 Dames A WVL

Hermes Rekkenshop Oostende B – VC Wivo Wingene VZW B: 3 – 0 (25/19, 25/11, 25/11)

Deze uitgestelde wedstrijd (omwille van COVID) werd op vrijdagavond gespeeld. In de eerste set kon Wingene nog een tijd lang aanklampen. Maar daarna moest het lijdzaam toezien hoe Oostende de volledige buit thuis haalde.

Pervol Ruiselede A – VC Wivo Wingene VZW B: 3 – 0 (25/17, 25/15, 25/14)

reserven: 3 – 0 (25/11, 25/15, 15/12)

Onze beloften schoten niet zo goed uit de startblokken. Vooral receptioneel had Wivo het moeilijk. Naar het einde van de 1ste set speelde Wivo wel beter maar de kloof was te groot om nog in te halen. De 2de set was van betere makelij maar nog steeds onvoldoende. De 3de set verliep zoals de 2de.

Tegen de kampioenenploeg van Pervol was Wivo in de hoofdwedstrijd niet opgewassen. Wivo had het vooral receptioneel moeilijk. Halverwege kon Wivo telkens milderen maar dat was onvoldoende om setwinst te kunnen opeisen. De 3de set was de beste. Tijdens deze set kon Wivo tot halverwege wedijveren. Vanaf dan was de thuisploeg vooral aanvallend de betere ploeg.

U13 Meisjes Regionaal E

VKt Torhout C – VC Wivo Wingene VZW: 1 – 3 (12/25, 25/27, 25/21, 16/25)

Ook in de laatste wedstrijd konden onze meisjes van de U13 een mooie overwinning boeken. Hiermee bevestigen onze meiden nogmaals dat ze de verdiende kampioen zijn !! Met 17 overwinningen op 18 wedstrijden is hier geen enkele twijfel over !!  Proficiat !!