Weekend 23/09/2023

U15 reg meisjes Wivo Wingene – Damme 4-0 ( 25-23,25-22,25-17,27-25)

Na het verlies van de vorige match wilden de meisjes het dit weekend beter doen. Het werd een zeer spannende match waarin de twee teams aan elkaar gewaagd waren. De setstanden hadden telkens een klein verschil.
De meisjes toonden hun wel de meerdere van Damme doordat ze echt wilden volleyballen en niet telkens na 1 of 2 contacten overspeelden. Super gedaan Wivo

U13 reg meisjes Wivo Wingene – Diksmuide 4-0 (25-9,25-12,25-13,25-18)

Onze youngsters behaalden hun 2de 4-0 zege op rij. Met stevig opslagwerk en mooie opbouw werd Diksmuide van het kastje naar de muur gespeeld. Iedereen kreeg speelgelegenheid en op geen enkel moment ging het niveau naar beneden. Een dikke prrrooofffiiiccciiiaaatt hiervoor.

Volleytour 2.0 Wivo Wingene – Rembert Torhout 1-7

De opslagen van de tegenpartij, waaronder af en toe zelfs bovenhandse, waren moeilijk onder controle te krijgen. Wanneer er een opbouw mogelijk was, speelden we slim over waardoor we de Torhoutse jongens toch wat onder druk konden zetten. Dankjewel aan de talrijke aanwezige supporters.

Reserven Dames promo 3 Wivo Wingene – Pervol Ruiselede 0-3

Onze beloften hadden het moeilijk van begin tot einde. Zelfs een 8-1 voorsprong tijdens de 3de set werd nog ongedaan gemaakt. Wivo speelde te onverzorgd om setwinst te kunnen opeisen.

Hoofd Dames Promo 3 Wivo Wingene – Pervol Ruiselede 0-3 (11-25,14-25,18-25)

Jammer genoeg kende de hoofdwedstrijd een gelijkaardig verloop. Opnieuw was Wivo door eigen fouten op achtervolgen aangewezen. Bij het begin van de 3de set kon Wivo nog gelijke tred houden maar eenmaal halverwege bouwde Pervol serverend en aanvallend een kloof op en die bleef er tot het einde. Jammer.

Reserven Dames promo 4 Wivo Wingene – Tievolley Tielt 0-3

De dames wisten dat het vandaag een moeilijke match zou worden. Tielt was lang op titelkoers vorig seizoen. Bij de reserven vochten we constant mee, telkens maar 2 punten verschil maar altijd in het voordeel van Tielt. De match duurde bijna anderhalf uur, we hoopten tot het laatste punt op die ene set maar helaas.

Hoofd Dames promo 4 Wivo Wingene – Tievolley Tielt 0-3 (14-25,13-25,12-25)

Tielt startte met serieus wat lengte hun hoofdwedstrijd. Wingene werd onmiddellijk met harde opslagen op hun plaats gezet. Met momenten hadden we echt mooie, lange rally’s. Beide kanten leuk en aangenaam om te volgen. Maar Tielt was oppermachtig. Vooral receptioneel en verdedigend gingen we volledig onderuit. Wanneer we dan konden opbouwen werd dit niet afgemaakt door de aanvallers van Wivo. Dus daarom de duidelijke setstanden. Tielt had een sterke opslag en was op alle posities, alle gebied heel goed aanwezig. Wivo kwam duidelijk tekort. Alhoewel de cijfers een mindere wedstrijd aantonen, probeerde wivo toch nog alles uit de kast te halen. Maar we waren eerder overdonderd. Blijven hard trainen verder!! Komende zaterdag wedstrijd tegen Dentergem, zonder reservewedstrijd.

Reserven Heren Promo 2 Wivo Wingene – Smashing Ingelmunster 2-1

Team Osaka start vol zelfvertrouwen aan de voorwedstrijd na dubbele winst in de seizoensopener tegen VC Jong Kuurne. Na een gelijkopgaande eerste set kosten ons enkele individuele receptionele fouten aan het einde van de set de setwinst. Meteen het sein aan onze jongens om een tandje bij te steken. In set twee en drie nemen onze jongens van in het begin een voorsprong en die laten zij niet meer los wat resulteert in een mooie 2-1 winst en een gedeelde eerste plaats in het klassement. Hoofd Heren Promo 2 Wivo Wingene – Smashing Ingelmunster 1-3 (19-25,22-25,25-23,23-25)

Het ervaren team van Smashing Club Ingelmunster toont meteen dat zijn 3-2 winst in zijn eerste match tegen vicekampioen ACV Harelbeke geen gelukstreffer was. Meteen zijn onze jongens op achtervolgen aangewezen na een furieuze start van de tegenstander. Wanneer onze spelverdeler uitvalt bij een 8-10 achterstand zorgt concentratieverlies ervoor dat de tegenstander verder kan uitlopen tot 10-16. Het vervolg van de set verloopt gelijkopgaand waarbij Smashing Club Ingelmunster de setwinst met 19-25 naar zich toe haalt.  Zelfde scenario in set twee. Opnieuw neemt de tegenstander direct de leiding. Onze jongens leggen bij momenten mooi volleybal op de mat. Enkele individuele fouten zorgen er echter voor dat we nooit in helemaal in de wedstrijd komen waardoor set twee ook naar Smashing Club Ingelmunster gaat met 22-25. In set drie worden de rollen omgedraaid. Team Osaka neemt resoluut de leiding in handen. Met enkele mooie verdedigingsacties en gevarieerd volleybal resulteert dit in een verdiende setwinst (25-23). Een opdoffer wel aan het einde van de set dat onze opposite nog uitvalt met een achillespeesblessure.  In het begin van set vier zijn we helemaal niet bij de les. De foutenlast stapelt zich op in eigen rangen en ook de scheidsrechter neemt enkele dubieuze beslissingen in het voordeel van de tegenstander waardoor Team Osaka snel tegen een zware achterstand aankijkt. Een noodzakelijke time out doet de mindset keren en met de nodige inzet slagen we er beetje bij beetje in om de achterstand goed te maken. Team Osaka slaagt er uiteindelijk in om langszij te komen en het wedstrijdeinde belooft super spannend te worden. Bij een score van 23-23 beoordeelt de scheidsrechter een cruciale fase ongelukkig tot grote ergernis van een verontwaardigd thuispubliek. Ingelmunster profiteert opnieuw gretig en serveert uit tot 23-25. Teleurstelling overheerst na het 3-1 verlies tegen Ingelmunster. We onthouden echter ook de goede mentaliteit en de strijdlust tegen een ervaren en sterke tegenstander.  Volgende week krijgen we tegen Rembert Torhout een nieuwe kans om de 3 punten mee naar huis te nemen. 

Reserven Dames 3e nat Meerbeke – Wivo Wingene 0-3

Hoofd Dames 3e nat Meerbeke – Wivo Wingene 3-1 (28-30, 25-22,25-21,25-17)

Afgelopen weekend stond de verplaatsing naar Meerbeke op het programma voor Wivo.
Na de nederlaag tegen Zwevezele was Wivo erop gebrand om met de 3 punten naar huis te gaan.
Wivo startte heel sterk in de 1e set, en kon de kloof telkens op 4 punten houden tot 12-16. Daarna stak Meerbeke een tandje bij en werd het nog een zenuwslopend einde van de set. Uiteindelijk kon Wivo de set toch nog over de streep trekken, 28-30.
Wivo startte het best in de 2e set en kon 2-8 uitlopen. Het was voor wivo moeilijk om deze voorsprong vast te houden en Meerbeke keerde terug tot 19-21. Daarna kon Wivo geen vuist meer maken en werd het 25-22, een opdoffer.
In set 3 liet Wivo het op het begin van de set wat lopen, en keek het snel tegen 4 punten achterstand aan. 8-4 werd 16-12. Wivo probeerde terug te vechten maar ook deze set ging naar Meerbeke, 25-21. Set begon zeer gelijk opgaand, 8-7 voor Meerbeke. Ook nu werd Wivo overdonderd door het enthousiasme van Meerbeke, een 16-10 achterstond kon niet meer opgehaald worden en de 4e set werd 25-17. Toch alweer een opdoffer voor Wivo, dat volgende week promovendus Waregem ontvangt in de Wivo Arena.

Komende wedstrijden

U 13 reg meisjesZat 30 sept 13:00Wivo WingeneDe Haan
U15 reg meisjesZat 30 sept 13:00Wivo WingeneRuddervoorde
3e nat damesZat 30 sept 20:30Wivo WingeneWaregem
Volleytour 2.0Zat 30 sept 12:30Slovo BruggeWivo Wingene
Dames promo 3Zat 30 sept 16:00Elckerlyc ZwevezeleWivo Wingene
Heren promo 2Zat 30 sept 18:30Rembert TorhoutWivo Wingene
Dames promo 4Zat 30 sept 19:00Dentergem ZRWivo Wingene