Weekend 26/02/2022

PROMO 3 Heren A

Knack Roeselare E – VC Wivo Wingene VZW: 0 – 3 (12/25, 18/25, 22/25)

reserven: 1 – 2 (16/25, 16/25, 16/14)

Met Przemec en Lorenzo op het middencompartiment pakken we uit met een 5-1 opstelling met Ruben aan de passing. In de aanvangsfase van set één gaat het gelijk op maar het is aan Roeselare om onze lichte opmars te stoppen bij een 12-16 tussenstand. De time out van Knack lijkt te werken en in de herneming geven we twee punten weg. Bij 14-16 pakken wij een time out en als de focus terug is stomen de jongens lekker door en bouwen een mooie voorsprong uit tot 16-21. Een tweede time out bij onze tegenstrever brengt geen enkel soelaas, want team OSAKA bevestigt in een wervelend steende het goede vormpeil : 16-25 winst. Terecht.

In set twee nemen onze jongens een heuse blitz-start met puik serveerwerk en goed volleybal, en bij 4-12 moet de coach van Knack zijn eerste time out grijpen. Zonder veel resultaat echter en bij 7-16 komt JT op het veld en mag Captain Lowie in de rustzetel gaan zitten. We bouwen gestaag aan de voorsprong en voor de goede vorm nemen we bij 10-18 een time out om wat tactische bijsturingen te doen. Over 11-20 gaat het uiteindelijk naar 16-25. De twee punten zijn binnen, hoera.

Een 4-2 opstelling, met Nicholas op de middenpositie in set drie brengt wat nieuwe dynamiek en geeft een aantal spelers de nodige rust voor de hoofdwedstrijd. De druk lijkt wat van de ketel, net iets te veel blijkt, want aanvankelijk neemt Roeselare de lead (5-3) en hoewel we nog even de neus aan het venster steken (11-11) kunnen we niet meer doorduwen en trekt Knack aan het langste eind en haalt met 16-14 één setje binnen.

Niet getreurd echter. Onze jongens maken in deze reeks een heel seizoen het mooie weer… met geen enkele verloren wedstrijd, 32 gewonnen en slechts 4 verloren sets en met een ruime 8 punten voorsprong pakt Team OSAKA Wivo Wingene in de Reservenreeks de Kampioenstitel. Méér dan verdiend en dus een heel grote proficiat aan alle TEAMspelers !

De hoofdwedstrijd kondigt zich aan, de zenuwen staan gespannen. Voor Team OSAKA is het de ultieme wedstrijd om te winnen en te bewijzen dat we de eerste plaats echt wel verdienen. Na het schoonheidsfoutje bij de eerste competitiewedstrijd (verlies met het kleinste verschil 2-3 tegen Loppem), èn een vlekkeloos seizoensparcours, zijn onze jongens er ècht op gebrand om een mooie prestatie neer te zetten op het “vijandelijke” terrein van het talentrijke Knack Roeselare.

We zijn dan ook zo goed als voltallig voor deze wedstrijd en dat is fantastisch.

De instructies om snel te spelen èn de hoofdaanvaller van Knack uit de wedstrijd te houden door ononderbroken service druk blijken efficiënt, en we kunnen de opbouw bij Knack danig ontwrichten. Uiteraard alle credits aan onze opslaggevers van dienst, want er worden héél wat punten gescoord van op de opslaglijn. Als de bal eens terugkomt in ons eigen veld, staan we goed pal in de verdediging, wordt er prima en super snel verdeeld en bij momenten kan Roeselare niet echt meer volgen. We bouwen het tempo op en via 3-9 (als Knack een eerste time out neemt) stomen we onstuitbaar door tot 5-12 en dwingen we de Roeselare coach tot zijn tweede time out. Even sputtert onze motor, maar de “grinta” wint het van de “decompressie” en, hoewel het lijkt dat we in de eerste set Roeselare géén tien punten zullen gunnen, maken we finaal wat schoonheidsfoutjes, maar goed, in een razend snelle eindfase kegelen we de tegenstander met overduidelijke 12-25 cijfers van het veld.

Set twee kondigt zich iets gematigder aan. Van een blitz start is geen sprake meer, maar we slagen er toch in om in de aanvangsfase van de set de voorsprong te houden. Halverwege de set sputtert de motor, iets te nonchalance en een opbouw van de foutenlast geeft Roeselare de kans om toch wat op te zetten. Een time out bij 7-10 en een daarop aansluitende wissel brengen niet echt wat ervan wordt verwacht en een tweede time out bij 13-15 dringt zich op. Bij de herneming komt de focus bij team Osaka terug en in een vrij vlotte en goede setfinale halen we wel het normale niveau en klokken af op 18-25 setwinst.

In set drie willen we (na een 0-2 voorsprong) breken met de “traditie” dat we het deze set altijd moeilijk hebben. Iets tè gretig schieten we uit de startblokken, in die mate dat we ons letterlijk vergalopperen en de leiding steevast aan Roeselare moeten laten. Bij 12-7 dringt een time out zich op en stilletjes, dank zij hard werk en een begeesterende team spirit, komen we bijna langszij. Bij 15-14 voelt Knack een eerste keer onze briesende adem in de nek en grijpt naar een time out. Een onbesuisde actie in eigen rangen doen het tij evenwel weer wat kantelen en Roeselare neemt wat afstand en dwingt ons, bij 16-14 tot een time out. Een cruciale fase volgt, waarbij beide teams alternerend een punt pakken. Bij een 21-19 voorsprong voor Knack kondigt zich een spannend seteinde aan. Een zware kwetsuur bij een speler van onze tegenstrever stopt het ritme en de man in het zwart legt de wedstrijd ruim tien minuten stil, met een licht cool-down als gevolg.

Een ondersteunend applaus van àlle spelers èn àlle supporters (jawel, een competitiewedstrijd kan wel degelijk héél sportief en vriendschappelijk verlopen ! > mooi !) begeleidt de onfortuinlijke Knack speler naar de gepaste zorg (we wensen hem een goed, spoedig en volledig herstel).

Bij de herneming starten we met een 21-20 achterstand. De motivatie om deze wedstrijd met een clean-sheet te winnen is bij Team OSAKA héél groot en op karakter, met wilskracht en onvoorwaardelijke inzet voor elkaar en het team buigen we de achterstand om in een voorsprong die we niet meer afgeven. Met bijzonder mooie 22-25 cijfers en een knallende 0-3 hangen we de spreekwoordelijke scalp van dit goed acterende Knack Roeselare aan onze gordel en bevestigen we de verwachtingen : Knack Roeselare in eigen huis met duidelijke cijfers verslaan op de slotdag èn Kampioen spelen, ook in deze reeks. Een mooie bevestiging van de voorbereiding en het vele werk tijdens het voorbije seizoen.

De jongens van Team OSAKA Wivo Wingene legden ook in de Hoofdwedstrijdreeks een bijna vlekkeloos parcours af. Met 47 gewonnen sets, slechts 8 verloren sets, 15 winstwedstrijden en slechts 1 magere verlieswedstrijd (2-3 op de openingsspeeldag), èn ruim 9 punten voorsprong op de tweede gerangschikte, kunnen we ook hier spreken van een perfect parcours en dus een schitterende prestatie van onze jongens. Proficiat TEAM ! Jullie hebben dit ècht verdiend.

Nu wacht ons nog de eindronde, met wedstrijden tegen de beste ploegen uit beide reeksen. We ambiëren opnieuw een goede prestatie neer te zetten en zullen opnieuw vechten om een mogelijke promotie af te dwingen.

Ik zou zeggen, dierbare supporters, hou de kalender in de gaten en kom ons aanmoedigen. Bij voorbaat dank !

PROMO 2 Dames A

VC Wivo Wingene VZW B – Volare Roeselare: 2 – 3 (23/25, 17/25, 25/12, 25/15, 5/15)

Onze dames schoten voor de 1ste set vrij goed uit de startblokken. Wivo speelde mee van begin tot einde. Jammer genoeg maakte Wivo op het einde een aantal individuele fouten en de 1ste set was voor de bezoeksters. De 2 de set was van mindere makelij. Wivo was op achtervolgen aangewezen en dat bleef zo tot het einde. Vanaf de 3de set ging Wivo veel beter serveren en aanvallen en deze set was zelfs duidelijk de onze. Voor de 4de set ging Wivo op zijn élan door en ook deze set was de onze. Bij het begin van de belle kwam Wivo 2-0 voor maar vanaf dat moment ging Wivo vooral recepterend in de fout en bij de kampwissel stond Wivo 3 -8 achter. Wivo slaagde er niet meer in het tij te keren en de zege was voor de bezoeksters. Al bij al slaagde Wivo er toch in om tegen een hogergeplaatste ploeg een punt te pakken. Op zich is dat ook niet slecht.

PROMO 4 Dames D

BEVO BEOBANK ROESELARE F – VC Wivo Wingene VZW C: 0 – 3 (18/25, 20/25, 17/25)

In de eerste set nam Bevo een sterke start en keek Wivo tegen een 4-0 achterstand aan, maar al gauw zette Wingene deze situatie recht en bij 9-9 stonden de bordjes terug gelijk. Hierna was het Wingene die duidelijk het voortouw nam. Met sterke opslagen en een goeie verdediging kon Wivo de eerste set binnen halen.

Wivo ging op haar elan verder en in de tweede set nam Wingene meteen het heft in eigen handen. Wingene speelde als “one team” en liet mooi volleybal zien. Voor iedereen het goed en wel besefte stond het al 8-16. Bevo kon geen tegenwerk meer bieden en ook de tweede setwinst was een feit.

Ook in de derde set kwam Wivo nooit in gevaar en kon zo verdiend de 3 punten mee naar huis brengen.

U13 Meisjes Regionaal E

VC Wivo Wingene VZW – VKt Torhout C: 3 – 1 (17/25, 25/20, 25/9, 25/17)

Torhout nam duidelijk het voortouw in de eerste set, qua gestalte en bij gevolg dus ook qua aanvallend vermogen staken zij er duidelijk boven uit. Vandaar ook dat zij relatief gemakkelijk de eerste set wonnen. Wivo dat in de eerste set nog duidelijk onder de indruk was van de bezoeksters herstelde zich volledig in de tweede set. Torhout ging wat meer foutjes maken en Wivo daarentegen vond zichzelf volledig terug. Wivo kon vooral haar punten sprokkelen met sterke opslagen en een sterke verdediging. De tweede set was het nog spannend, maar in de 3e en 4e set nam Wingene het volledig over van Torhout en liet zo weer een mooie overwinning noteren.