Weekend 26/03/2022

NATIONALE 3 DAMES A

PROMO VOLLEY BASECLES – VC WIVO WINGENE VZW A: 0 – 3 (20/25, 23/25, 14/25)

reserven: 0 – 3 (11/25, 13/25, 3/15)

Na de bekermatch van de dag ervoor had Wivo iets goed te maken. Een nieuwe kans om toch een wedstrijd te winnen in het weekend werd dan ook met beide handen gegrepen.

Na een vlotte overwinning in de reservematch was het opletten geblazen om niet te laks te starten in de hoofdwedstrijd.

Wivo startte goed aan de match en kon al snel een kleine voorsprong opbouwen, deze werd behouden tot het einde van de set waardoor het al snel 0-1 stond op het scorebord.

De tweede set verliep wat moeizamer met een hogere foutenlast waardoor de Waalse tegenstander dichter kon achtervolgen. Toch kon Wivo nipt aan het langste eind trekken en zo ook de tweed set naar zich toetrekken.

We bleven op het goede ritme doorgaan en maakten minder fouten waardoor we de match naar ons toe konden trekken en een 0-3 overwinning terug mee konden nemen naar huis.

Een welgekomen overwinning voor het vertrouwen na 2 nederlagen op rij (competitie en beker).

Met nog 3 competitiematchen voor de boeg is er nog niets beslist in het klassement waardoor alles nog open ligt. Wie weet waar we nog kunnen terecht komen.

WVL Beker Dames Nationaal

VC Wivo Wingene VZW A – VKt Torhout A: 0 – 3 (17/25, 15/25, 17/25)

De bekermatch startte gelijk opgaand maar al snel kon Torhout een versnelling hoger spelen dan Wivo.

Wingene maakte teveel fouten waardoor de eerste set gemakkelijk werd gewonnen door de bezoekers.

De rest van de match verliep gelijkaardig. Torhout was de meest efficiënte ploeg en Wivo speelde niet op zijn beste niveau waardoor ze niet opgewassen waren tegen het geweld van VKT.

PROMO 3 Heren WVL Play Off A

Izegems Volley Team – VC Wivo Wingene VZW: 3 – 1 (25/12, 25/19, 18/25, 25/13)

Dat we het tegen een ervaren en geslepen Izegem niet zomaar makkelijk zullen hebben is meteen duidelijk bij het wedstrijdbegin. We zijn onmiddellijk op achtervolgen aangewezen en via 5-1 en 17-10 gaat het voor onze tegenstander bijzonder vlot. Tè vlot ! Om één of andere reden acteren onze jongens bijzonder nerveus en op geen enkel moment krijgen we de focus te pakken. We ondergaan de wedstrijd en in een vrij moedeloze set finale halen we amper nog twee punten. Het is Izegem dat met de borst vooruit set één pakt met duidelijke 25-12 cijfers.

Een wake-up call voor onze jongens zou je denken, maar ondanks een rotatie binnen het team vervallen onze jongens opnieuw in een zeer wisselvallig en héél nerveus spelniveau. Evident spelen de randomstandigheden een rol, met aan beide kanten soms onbegrijpelijke scheidsrechterlijke beslissingen, waardoor er meer te doen is rond het veld dan op het veld. In deze situatie blijkt onze tegenstander héél wat stress bestendiger en wij kunnen ons spelpeil niet opkrikken en verliezen we ons helemaal in onnodige reacties. Helaas… hoewel we al iets beter uit de verf komen dan in de eerste set, haalt Izegem ook set twee binnen, met 25-19 cijfers dit keer.

In set drie zien onze jongens het spreekwoordelijke licht en we halen eindelijk ons normale vormpeil. Er worden heel wat ballen van de grond gehaald, de verdeling is op niveau en met het betere aanvalswerk dit keer wel aan onze zijde scoren we vlot. Het lijkt wat stil te vallen bij Izegem en Team Osaka kan hiervan profiteren. Set drie gaat terecht naar ons met 18-25 op het scorebord.

Wat het beste doet verhopen voor het vervolg van de avond smelt vrij snel als ijs voor de zon. De nervositeit stijgt opnieuw, met opnieuw een aantal onnodige (re)acties, waardoor ook het stress niveau weer omhoog gaat en het spelpeil weer naar beneden gaat. Het dreigt zowaar een afslachting te worden als onze tegenstrever vlotjes uitloopt, maar tegen het seteinde kunnen we gelukkig nog wat milderen en de kaap van 10 punten overschrijden. In een zo mogelijk nog nerveuzere set-en wedstrijdfinale acteren we zo mogelijk nog zwakker en kunnen we geen enkele actie meer in ons voordeel beslechten. Logische 25-13 set en 3-1 eindcijfers zijn het gevolg. Jammer, maar helaas.

Tijd voor bezinning, want Team Osaka presteerde niet op het normale niveau. Binnen goed achtenveertig uur hebben we de kans om dit recht te zetten en te bewijzen dat we de play-offs waardig zijn. Duimen maar !

VT Lendelede – VC Wivo Wingene VZW: 0 – 3 (22/25, 18/25, 19/25)

De youngsters van trainer/coach Joppe Paulides zijn al enthousiast en in grote getale aan het opwarmen als wij de arena betreden. Van onze kant sijpelen de spelers met mondjesmaat binnen, ééntje lijkt zelfs verdwaald tijdens de rit naar het verre Lendelede. Maar, de mindset zit goed, die zit positief, je voelt dat.

Met Ruben, Wout, Lowie, Lorenzo, Jan-Thomas, Wim, Przemec, Nicholas èn Otto zijn we trouwens eindelijk weer eens voltallig !

Een korte “debriefing” van de wedstrijd tegen Izegem gaat de opwarming vooraf en aan onze jongens wordt gevraagd afstand te nemen van het “randgebeuren” en te focussen op het eigen spelpeil èn de eigen prestaties op het terrein. Team Osaka neemt dit goed op en begint geconcentreerd aan de wedstrijd. Met Wim op de opposite positie en Przemec als libero start de wedstrijd op een vrij evenwichtige manier. Het is al vrij snel duidelijk dat de vorm dit keer wèl goed zit. Hoewel het aanvankelijk nog een klein beetje stroef loopt slagen onze jongens er in om een goed spelniveau te ontwikkelen en het vertrouwen  in eigen kunnen groeit.

Als we halverwege de eerste set door een paar eigen onzorgvuldigheden tegen een achterstand aankijken, nemen we een time-out (13-10) om het vizier weer op scherp te stellen. In de herneming knabbelen we resoluut aan de achterstand en Lendelede grijpt op z’n beurt naar een time-out (15-14). Die brengt voor hen geen aarde aan de dijk want het is Team Osaka dat met 17-19 de leiding overneemt. Opnieuw laten we echter wat steekjes vallen en beide ploegen komen gelijk : 20-20, veel spannender kan het niet. Toch trekken wij aan het langste eind. Met veel inzet en geloof in eigen kunnen halen we de eerste set binnen met 22-25 cijfers. We onthouden de goede opslagdruk, een magistrale tweede tijds plaatsbal van setter Ruben op een belangrijk moment en een aantal bijzonder mooie aanvalscombinaties van onze kant.

Ook in de tweede set gaat het aanvankelijk vrij gelijk op en halverwege mag Jan-Thomas het terrein betreden, na een goede prestatie van Wim. Bij 13-10 staan we echter opnieuw een beetje onder druk en moeten we een time-out nemen. Ook dit keer brengt die de rust en de focus terug en in de herneming kunnen onze jongens de achterstand inhalen, méér nog, we gaan er vlot over en bij 14-16 is het aan Lendelede om te pogen ons tempo te breken. Dit lukt hen echter niet, ons receptionele compartiment doet uitstekend werk, er wordt gevochten voor elke bal en ook blokkerend halen we stilaan een normaal niveau. We onthouden goede settings met een stabiel scorende en steeds rustige en effiënte Otto, en een vrijelijk rondfladderend en efficiënt middencompartiment met onze lange jongens Lorenzo en Nicholas. Ook Captain Lowie en Flying Dutchman Jan-Thomas acteren op niveau. We laten ons dan ook niet meer van de wijs brengen en met overtuigende 18-25 cijfers zijn de eerste twee punten alvast binnen voor Team Osaka.

Met Wout aan de setting bij aanvang van set drie lukt het om het spelniveau uit de vorige sets aan te houden. De motor bij Team Osaka blijkt stilaan opgewarmd en aan te slaan. Verdedigend staan we pal en de verdeling kan snel en efficiënt gebeuren. Puike aanvallen zijn het gevolg en we slagen er in om steeds de leiding in handen te houden èn ons niveau nog wat op te krikken. Als we van achter de service lijn nog meer druk zetten èn we zo goed als alle ballen die ons gestuurd worden van de grond halen, horen we de tegenstrever stilletjes kraken. Als ons blokkerend compartiment de nochtans bijzonder puike aanvalsacties van Lendelede linea-recta naar onze tegenstrever terug begint te sturen en we met enkele kill-blocks het spreekwoordelijke lood in hun schoenen pompen, vertaalt zich dit in de tussentijdse cijfers : 9-10, 10-14, 16-21. Lendelede zwicht stilaan maar zeker onder onze druk en positieve vibes, en onder het toeziend oog van een delegatie Izegem-spelers èn een alweer vrij groot supporterslegioen, stoomt Team Osaka héél erg terecht naar set-en wedstrijdwinst. Met 19-25 en 0-3 zetten we de slechte prestatie van vrijdag recht.

PROMO 4 Dames D WVL

Davoz Zwevegem B – VC Wivo Wingene VZW C: 0 – 3 (22/25, 22/25, 19/25)

Deze wedstrijd tegen de tweede in de rangschikking kan zeker als beste wedstrijd van het seizoen gecatalogeerd worden voor Wivo. In de eerste set bleven de bordjes gelijk tot 15-15. Een sterke opslagreeks van Emma Dejonghe zorgde voor een kloof van 15-20. Wingene kon deze voorsprong vasthouden en zo verdiend de eerste set binnenhalen. Ook in set twee ging het gelijk op, Wivo nam wel een kleine voorsprong (8-11), maar Zwevegem kwam terug en zelfs even op voorsprong (19-18). Onze jongste, Merel Vancauwenberghe, kwam nu sterk uit de hoek met haar opslagen en meteen had Wivo een kloof van 4 punten (19-23). Deze werd niet meer uit handen gegeven en ook de tweede set was binnen. De veer leek wat gebroken bij de thuisploeg, Wingene nam van bij het begin de set in handen en bouwde haar voorsprong stelselmatig uit met een heel mooie overwinning als resultaat !!

VC Wivo Wingene VZW C – DVM MOORSELE TEAM AZUR B: 3 – 0 (25/10, 25/14, 25/16)

Na de vrijdagavondwedstrijd stond Wivo al op zaterdagmiddag terug op het veld om het team uit Moorsele te ontvangen. Al vlug bleek dat de mooie overwinning van vrijdagavond iedereen een boost gegeven had bij Wivo. Van bij het eerste balcontact had Wivo volledig de touwtjes in handen en kon het op weinig of geen foutjes betrapt worden. Wingene stevende zo af op een heel vlotte overwinning.

U17 Meisjes Regionaal B

ALFA SOLUTIONS TIEVOLLEY TIELT B – VC Wivo Wingene VZW: 3 – 1 (24/26, 25/16, 25/12, 25/18)

De 1ste set verliep gelijk opgaand. Naar het einde toe kwam de thuisploeg 24-21 voor. Wivo gaf zich echter niet gewonnen en met Yen Goethals aan de service ging Wivo er op en er over. De 2de en de 3de set kenden een gelijkaardig verloop. Tievolley bouwde serverend een kloof op en die bleef er tot het einde. De 4de set begon terug gelijk opgaand. Tot halverwege kon Wivo gelijke tred houden. Vanaf dat moment maakte Wivo te veel individuele fouten om de set te kunnen opeisen.

U13 Meisjes Regionaal E

Damesvolley Waregem E – VC Wivo Wingene VZW: 2 – 3 (25/10, 26/24, 20/25, 22/25, 12/15)

Even onze u13 meisjes in de kijker zetten.

De meisjes staan al bijna het volledige seizoen aan de leiding. Ze hadden vandaag match tegen Waregem het nr 2 van de reeks.

Na een 2-0 achterstand heel mooi teruggevochten en de wedstrijd toch nog met 2-3 gewonnen.

Zo blijven ze aan de leiding

Volleytoer 2B Ereklasse

VC Packo Zedelgem A – VC Wivo Wingene VZW: 4 – 4 (25/20, 21/25, 22/25, 25/23, 11/25, 23/25, 25/20, 25/18) Goede wedstrijd van onze younsters. Opnieuw werden er 4 sets gewonnen. De opslag en de opbouw lukken beter en beter. Doe zo verder.