Weekend 26/11/2022

Wedstrijdverslagen Wivo Wingene

U17 meisjes provinciaal Wivo Wingene – Vkt Torhout 0-4 ( 27-29,14-25,5-25,17-25)

Een sterke start van onze U17 tegen de leider in het klassement, Wivo heeft veel gestalte in de groep en dat loonde alvast in de eerste set. Torhout schrok van onze vechtlust maar nog meer van ons blok en rake aanvallen. Maar helaas, verloren we toch nipt de eerste set, waardoor we wat ondersteboven en ontgoocheld aan de rest van de wedstrijd begonnen. Torhout werkte secuurder af en kon met weinig missers de volledige wedstrijd met gemak binnenhalen.

Reserven Dames Promo 3 Bidavo Bissegem – Wivo Wingene 0-3 (9-25,8-25,11-15)

Onze beloften speelden een schitterende wedstrijd. Met stevige opslagreeksen en goed gerichte aanvallen werd de thuisploeg overdonderd. Wivo won de 1ste en de 2de set met 8 – 25. Zoiets is toch echt wel uitzonderlijk. Ook de 3de set werd gewonnen maar bij het begin van deze set maakte Wivo een aantal receptiefouten waardoor de thuisploeg gelijke tred kon houden. Na de kampwissel plaatste Wivo de puntjes op de ‘i’ en de set was binnen.

Hoofd Dames Promo 3 Bidavo Bissegem – Wivo Wingene 3-0 (25-12,25-21,25-13)

Tijdens de hoofdwedstrijd zagen we jammer genoeg een omgekeerd beeld van de beloftenwedstrijd. Nu was de thuisploeg de betere ploeg. De 1ste en de 3de set kenden een gelijkaardig verloop. Wivo had het receptioneel moeilijk. Zodoende bouwde Bissegem telkens een stevige kloof op die onoverbrugbaar was. De 2de set was van betere makelij. Nu kon Wivo wel aanklampen maar op het einde van deze set was de thuisploeg vooral aanvallend de betere ploeg. Het weze wel gezegd dat Bissegem in onze reeks op de 1ste plaats staat. Zij hebben ons dan ook getoond hoe dat komt. Blijven trainen!!!

U13 meisjes regionaal Pervol Ruiselede – Wivo Wingene 2-3 (21-25,25-13,25-18,11-25,11-15)

Zeer spannende match tegen de buren, Ruiselede is een geduchte tegenstander. Onze meisjes hebben moeten tonen dat ze kunnen volleyballen. Dankzij opslagdruk, samenspelen en slim overspelen zijn ze er in geslaagd om de match te winnen met  2-3

Reserven Dames Promo 4 Wivo Wingene – Lichtervelde 3-0 (25-10,25-9,15-8)

In een voor de rest lege sporthal neemt Wivo een ware bliksemstart in de reservenmatch tegen het bezoekende Lichtervelde. In geen tijd timmert de goed geoliede machine van Wingene de 3-0 op het scorebord. 25-10, 25-9 en 15-8 zijn de dominante eindstanden. Met deze overwinning komt Wingene opnieuw op de eerste plaats van het klassement der reserven te staan.

Hoofd Dames Promo 4 Wivo Wingene – Lichtervelde 3-0 (25-13,25-12,25-12)

Met deze positieve wedstrijd in het achterhoofd beginnen de dames aan de hoofdwedstrijd. Meteen is het raak: opslagreeksen van Fien en Lisa en een efficiënt bombardement in aanval zorgen ervoor dat Wivo vlot kan scoren. De solide verdediging onder aanvoeren van libero Tine laat nauwelijks punten verloren gaan. De logische tussenstand is al snel 14-3.  Lichtervelde brengt op het einde van de set nog wat opslagdruk, maar Tiany kan met haar wissel het ritme verstoren en Wivo maakt bijgevolg de eerste set knap af met 25-13.
Set twee begint met een opslagreeks van Jade, die er meteen 5-0 van maakt. Wingene blijft vlot punten opstapelen en laat Lichtervelde op afstand. Aangemoedigd door een enthousiast thuispubliek kan Wivo het resultaat de eerste set zowaar nog verbeteren: 25-12 staat het aan het einde van de set.
Set drie is de klassieke ‘moeilijkste’ set. Het begin van de set brengt zowaar een gelijkopgaande puntenverdeling. Dit vooral door opslagmissers aan beide kanten van het net. Fien heeft er echter genoeg van en pakt nog eens uit met een opslagreeks, waardoor Wivo kan uitlopen tot 14-7. De voorsprong wordt behouden, maar wanneer Tiany bij 19-12 een invalbeurt maakt aan opslag serveert zij Lichtervelde van het veld. De weinige ballen die wel terugkomen, worden keurig afgemaakt door een sterk Wingene. 25-12 is de eindstand na een onbetwist seteinde.
Een dominant Wivo zette op deze manier in recordtempo een dubbele 3-0 overwinning neer dit weekend. Een voorbode om op te klimmen naar de bovenste helft van het klassement misschien?

Reserven Heren Promo 2 Lendelede – Wivo Wingene 2-1 (25-21,15-25,19-17)

Geen al te frisse start van onze jongens die, door eigen foutenlast, hoofdzakelijk van op de opslaglijn, al gauw tegen een achterstand van 7-2 aankijken. Een time out kan ietwat rust en focus brengen, maar Lendelede gaat door op eenzelfde elan en bij 16-12 nemen we de tweede time out. In de herneming gaat het vrijwel gelijkopgaand, waarbij we punten scoren en er weer verliezen. Vechtend en met grote inzet komen we dichterbij en bij 22-20 dwingen we de tegenstander tot een time-out. De kloof is echter iets te groot om volledig te dichten en een goed serverend Lendelede maakt de klus af met 25-21. We tappen uit een heel ander vaatje in set twee. Onze opslagdruk dwingt Lendelede tot op de achterlijn en ontwricht hun aanvalsmachine. Vanuit een goede achterbouw kan onze setter de nodige snedige aanvalsbewegingen aanvuren. Met 1-5 op het bord neemt de tegenstander een vroege time out. 

Die helpt, want onze motor sputtert plotseling en Lendelede neemt zowaar over bij 6-5. Onze time out zet de puntjes op de spreekwoordelijke “i” en de focus op scherp en in de herneming wordt nu wel vlot gescoord. Door mooi recuperatie volleybal en een ongelooflijke grinta buigen we de kleine achterstand om tot een mooie voorsprong en bij 6-12 neemt de tegenstander zijn tweede rustpauze.

De goede vibe in Team Osaka gaat evenwel niet verloren en met wervelend volleybal prijkt minuten later de 15-25 setstand op het bord. Puike prestatie ! In de laatste set blijven de bordjes in evenwicht maar zijn we steeds op achtervolgen aangewezen. Time outs bij 10-7 en 13-11 brengen ons steeds iets dichterbij en bij 16-15 kan Lendelede het afmaken, maar in een mooie setfinale maken beide teams het nog spannend en uiteindelijk trekt de tegenstander aan het langste eind en kan uitserveren bij 19-17. Een wedstrijd verliezen met 59-63, in ons voordeel ? Het kan.

Maar, een mooie en spannende wedstrijd, waarbij we vooral set twee en drie onthouden.

Hoofd Heren Promo 2 Lendelede – Wivo Wingene 3-2( 22-25,23-25,28-26,25-19,15-10)

Dat dit jonge team Lendelede zich niet zo maar zou laten doen was van meetaf duidelijk. Met enthousiast volleybal voeren zij meteen de forcing. Hoewel we tot diep in deze eerste set op achtervolgen zijn aangewezen (time out bij 11-8 en 19-15) komen we met grote inzet bij 20-18 op een keerpunt. Lendelede moet de wet van de sterkste ondergaan en bij 22-23 voelt men daar de bui al hangen en neemt men een ultieme time out. Onze jongens laten zich echter niet van de wijs brengen en in een strakke spelfase duwen we Lendelede tegen het canvas.

In set twee nemen we steevast de leiding in handen. Bij 1-4 neemt Lendelede alweer een vroege time out, maar het zijn onze jongens die met mooi en gevarieerd volleybal de bovenhand houden. Als de tegenstander bij 16-20 zijn tweede time out neemt kunnen ze wat milderen tot 18-21. Het wordt uiteindelijk nog vrij spannend, maar de kloof is net iets te groot en wij kunnen met 25-23 set twee op onze conto schrijven. Wat volleybalgewijs steeds de moeilijkste set is, set drie, maakt zijn naam waar, hoewel… de omstandigheden waarin stemmen tot nadenken. Aanvankelijk starten we niet echt goed en zijn op achtervolgen aangewezen. Wat vervangingen brengen evenwel zuurstof en een andere dynamiek, waardoor we via 10-12 en zelfs ook 17-21 de leiding resoluut in handen nemen. Als Lendelede ietwat nadert willen we een vijfde en zesde vervanging doorvoeren. Dit is evenwel zonder het markeerdersduo van Lendelede gerekend, die, geheel onterecht, de zesde vervanging weigeren, als zouden er maar vijf mogen worden doorgevoerd. Ook de tweede èn eerste scheidsrechter laten aanvankelijk begaan en we moeten onze zesde vervanging “on hold” zetten, geheel onterecht. Als ook de tweede scheidsrechter ons gelijk bevestigd, kunnen we niet anders dan “voorbehoud” aantekenen tegen het uiteindelijke wedstrijdresultaat, wat we dan ook prompt doen ! 

Een héél cruciale fase in deze set èn dus ook in de wedstrijd, waarbij in de onmiddellijke nasleep de focus bij onze jongens geheel verloren gaat. Lendelede maakt gretig gebruik van dit gegeven en zet een remonte in die een bijzonder spannende setfinale inleidt. Afwisselend krijgen beide teams de mogelijkheid om uit te serveren, wij ook zelfs twee keer voor set-en totale winst, maar uiteindelijk kan Lendelede toch verzilveren met 28-26 cijfers… met “dank” aan het olijke markeerdersduo dat het blijkbaar ook niet nodig vond om zich naderhand te excuseren voor deze dwaling !   Heel andere wedstrijd dus en hoewel Team Osaka zich op een sportieve manier positief in de kijker speelt, met 2-4 en 7-9 voorsprong, sluipt de twijfel stilaan in onze rangen en bij 14-11 neemt Lendelede over. Een time out doet wat moet en we kunnen mooi onze neus aan het venster steken bij 18-17. Maar van dan af sputtert de motor opnieuw en ietwat teneergeslagen vieren we de teugels net iets te veel en de tegenstander profiteert om met overdreven 25-19 cijfers set vier binnen te halen.

In de “belle” doen we weer wat moet en nemen een furieuze start tot 3-6. Lendelede breekt ons tempo met een time out en nadert tot 5-6. Het is net het tikje te veel want we laten het tempo en dus ons spelniveau wat zakken en bij enkele persoonlijke foutjes later kan Lendelede fors uithalen en ondanks enkele vervangingen dringt zich bij 11-8 een tweede time out op. De kloof is echter te groot en ook in de herneming kunnen we geen echte vuist meer maken en het is Lendelede dat de overwinning naar zich toe trekt met 15-10 en dus 3-2.

Evenwel een héél mooie wedstrijd om naar te kijken, tegen een toch wel héél getalenteerde èn sportieve en aangename tegenstander. En tevens met een sympathieke Joppe Paulides als coach aan de andere zijde van het net, die deze jonge bende héél wat van zijn internationale ervaring kan meegeven. Maar wat een schril contrast met het plaatselijke “supporters”legioen, van “volwassen(?)” ouders, dat zich van zijn toch wel lelijkste kant heeft getoond met héél wat verbale nonsens, en er – bij onze opslagbeurten – zelfs ei zo na in slaagde het raam van de plaatselijke kantine te doen sneuvelen. Ik waande mij even op een rurale voetbalmatch ergens in ergens in de laagste regionen van het klassement… Gelukkig blijken de jonge spelers van Lendelede daar geen voorbeeld aan te nemen. Maar goed, we onthouden de positieve vechtlust van Team Osaka. Nipt verlies na een stevige en verdiende 0-2 voorsprong, mede door omstandigheden buiten onze wil, maar geen excuus. De verdienste ligt bij onze tegenstander die deze 0-2 achterstand kon ombuigen tot winst. 

Met een positieve mind set kijken we nu richting volgend weekend waar we Bavikhove partij geven. Een uitgelezen kans om ons weer eens positief in de kijker te spelen.

Volleytour 2.0 Ereklassse Rembert Torhout – Wivo Wingene 5-3

Onze youngsters van Wivo speelden in Torhout, net als in de heenmatch vochten we hard tegen de jongens van Rembert, met dezelfde cijfers gingen we terug naar Wingene. Mooi samenspel en hard gewerkt.

Start2volley

De allerjongsten hadden hun tweede tornooi in Zwevezele zondagnamiddag.

Met een grote, gemotiveerde spelersgroep had iedereen een fijn,  sportieve namiddag. Coach Griet was tevreden.

Wedstrijden komend weekend

U17 meisjes provZat 3 dec 13:00Wivo WingeneBevo Roeselare
U13 reg meisjesZat 3 dec 13:00Wivo WingeneTievolley Tielt
Volleytour 2.0Zat 3 dec 13:00Wivo WingeneSlovo Brugge
Promo 4 DamesZat 3 dec 16:30Wivo WingeneBevo Roeselare
Promo 3 DamesZat 3 dec 17:00Wivo WingenePacko Zedelgem
3e Nationale DamesZat 3 dec 20:30Wivo WingeneOudegem
Promo 2 HerenZat 3 dec 20:45Wivo WingeneBavikhove