Weekend 29/10/2022

Reserven Dames promo 4  Vkt Torhout – Wivo Wingene 3-0 ( 25-21,25-19,15-13)

De reservenwedstrijd, vandaag versterkt door Axelle en Lara uit de U17, tegen VKT start al vanaf het eerste punt met een lange rally met hoogstaand volleybal. Wingene kan vervolgens uitlopen tot 5-10 maar na een time-out bij Torhout kunnen ze in één reeks bijhalen en zelf uitlopen tot 19-15. Wingene kan dit uiteraard ook en beent bij tot 19-20. Vkt kan echter toch de eerste set binnenhalen met 21-25. In set twee kan geen van beide ploegen initieel een kloof opbouwen en de stand blijft dan ook lange tijd gelijk. Van 4-4 naar 9-9 en 15-15. Het is vkt die vervolgens de leiding neemt en voor het eerste kan uitlopen, 22-16. Van hieruit scoren beide ploegen elk nog drie punten en eindigt de tweede set opnieuw in het voordeel van Torhout. Set drie start opnieuw gelijk tot 6-6 maar na wisselen van kant is het opnieuw Torhout die afstand kan nemen tot 12-8. Wingene krabbelt nog terug maar de  set gaat wederom naar vkt met 15-13.

Hoofd Dames Promo 4 Vkt Torhout – Wivo Wingene 3-1 (22-25, 25-19,25-21,

De eerste set van de hoofdwedstrijd begint naar goeie gewoonte gelijk opgaand met sterk volleybal. Vanaf 6-6 is Wingene echter de betere ploeg en kan vlot scoren aan het net. Verdedigend staan de dames ook paraat. Bij 14-18 is er een comfortabele kloof tussen de beide ploegen . Wingene kan profiteren van de vele opslagmissers van torhout en blijft zelf genadeloos scoren. Een time-out dwingt de opslag opnieuw in de fout bij 17-22 en vervolgens speelt Wingene de set uit 22-25.

In set twee begint Wingene met een flinke opslagreeks op aanvoeren van Jade. Torhout kreunt onder de verraderlijke korte opslagen en al wat geen rechtstreeks punt is wordt kortstondig afgemaakt door Fien, Chiara en Lisa die de aanvalslinie bezetten. Torhout wordt zelfs gedwongen tot een hele vroege wissel. Na een spectaculaire redding van Lisa staat het 1-6 voor Wingene. Nu begint de eigen foutenlast zich op te bouwen wat vkt weer moed en ademruimte geeft.  De opslagen die bij Torhout nog niet lukten bereiken nu wel hun doel en met desastreus resultaat. De ene na de andere opslagreeks vliegt bij Wingene rond de oren en vkt kan zwaar uitlopen 20-8. Nooit opgeven is de boodschap bij Wingene en de dames krabbelen zich sterk terug tot 22-16. Ondanks deze moedige vechtlust kan Torhout  de tweede set dan toch opstrijken met 25-19.

De waarschuwing na de talrijk scorende jumpfloats van de vorige set lijken al weer vervlogen want meteen kan Torhout een kloof maken aan opslag bij het begin van de set. Van 7-1 knokt Wingene zich opnieuw knap terug tot 8-5 met enkele loeiharde aanvallen van Fien. Het blijft vechten voor elk punt om Vkt bij te houden. Dat lukt ook, al is het dan vooral met legballen en door missers bij de overkant. Bij 16-16 staat het voor het eerst weer gelijk. Naar het einde van de tweede set komt er te weinig dreiging in aanval en weet Torhout vrijwel alles te verdedigen waardoor ze toch weer enkele punten kunnen uitlopen tot 22-19. De spanning speelt in het nadeel van de Wingense dames en bij 25-21 kan Torhout de derde set verzilveren.

Een herhaling bij de start, net als de vorige set, doet zich voor. Torhout kan via opslag opnieuw ferm uitlopen 8-1. Maar ook deze set geeft Wingene niet gewonnen. Deze vechtlust typeert onze dames deze wedstrijd. Terugklauteren tot 10-7 en die kleine kloof blijft voor een lange tijd. Bij 15-15 komen we zelfs eventjes langszij en dwingen we een time-out af. Eigen fouten blijven echter te vaak opsteken waardoor Torhout zonder moeite verschillende punten kan opstrijken. De tol van het harde vechten kost Wingene dan wel moeite en energie. Naar het einde van de set blijkt dat ook aan de domme foutjes en vele missers. Bij 25-19 moet Wingene zo ook de nederlaag erkennen, tegen een sterk Torhout dat na deze 3-1 eindstand de eerste plaats in het klassement bezet.  Er werd moedig gestreden  en sterk gevolleybald. Een weekend rust zal de dames goed doen.  Voor de volgende thuiswedstrijd tegen St Joris op de Wingense supportersdag. Opnieuw een klepper van formaat.

Reserven 3e Nationale Dames Promo Basecles – Wivo Wingene 1-2

Hoofd 3e Nationale Dames Promo Basecles – Wivo Wingene 1-3 ( 14-25, 26-24,21-25,19-25)

Een verre verplaatsing naar het laatst geklasseerde Basecles. We namen een goeie start in de match. We scoorden veel met onze middenaanval. We gaven deze snelle voorsprong niet meer uit handen en haalden heel vlot de eerste set binnen met 14-25. Set 2 waren we eventjes onze concentratie kwijt, en niet stabiel bezig. De tegenstrevers waren gretig en kwamen opzetten met een stevige blokkering. Onze aanvallers hadden het moeilijk om er voorbij te geraken en te scoren. Zodoende won Basecles de tweede set. Set drie waren we op ons hoede, de set ging voortdurend gelijkopgaand, met sterke volleybal aan beide kanten. Maar het was toch Wingene die op het einde er van door ging en zo de derde set binnenhaalde. Set vier was gelijk aan de derde set. We speelden stabiel en verstandig en haalden rustig de vierde set binnen en namen zo de driepunten mee naar Wingene. Nog steeds nemen we zo de kop van het klassement in.

Reserven Dames promo 4 Slovo Brugge – Wivo Wingene 1-2

De 1ste set werd een thriller. Wivo bouwde een kloof op maar de thuisploeg gaf zich niet gewonnen. Naar het einde toe stonden de bordjes gelijk maar na een paar individuele fouten van Wivo kon Slovo de 1ste set binnenhalen. Vanaf het begin van de 2de set ging Wivo stevig serveren. Opnieuw werd er een kloof opgebouwd. Slovo slaagde er in nog wat terug te komen maar Wivo was nu wel bij de les en de 2de set was de onze. De 3de set kende een gelijkaardig verloop zoals de 2de. Het werd tenslotte een zege waarvoor prooffiicciiiaaatttt!!!!

Hoofd Dames promo 4 Slovo Brugge – Wivo Wingene 0-3 ( 16-25,11-25, 15-25)

De 1ste set werd de spannendste. Tot halverwege kon Slovo gelijke tred houden maar met Mira Delahaye aan de opslag werd het verschil gemaakt. Met enkele rake middenaanvallen van Silke Depaepe werd deze set binnengehaald. De 2de en de 3de set kenden een gelijkaardig verloop. Vanaf het begin ging Wivo zo stevig serveren dat de thuisploeg een 10-tal punten achter kwam. Telkens speelde Wivo met mooi aanvalswerk de set uit. Proooffiiciiiaatt!!!

U17 provinciaal meisjes Vkt Torhout – Wivo Wingene 4-0 ( 25-8,25-22,25-16,25-19)

Tijdens de 1ste set had Wivo het receptioneel zeer moeilijk. Torhout belaagde Wivo met stevige jump-float opslagen en Wivo was er aan voor de moeite. Vanaf de 2de set ging Wivo gerichter opslaan en nu kwam Wivo op voorsprong. Deze set kende een gelijkaardig verloop en Wivo speelde duidelijk mee tot het einde van de set. Jammer genoeg maakte Wivo dan 2 individuele fouten en ook deze set was voor de thuisploeg. Voor de 3de set ging Wivo verder op zijn beter élan en Wivo kwam 0 – 6 voor. Opnieuw ging VKT stevig serveren en ook nu kreeg Wivo het moeilijk. Wivo bleef wel meespelen maar bracht iets te weinig om setwinst te kunnen opeisen. De 4de set was behoorlijk maar verliep ongeveer zoals de 3de. Tegen het 1ste geplaatste Torhout speelde Wivo al bij al goed mee maar Wivo moet nog veel meer lef tonen/hebben om tegen dergelijke ploegen sets te kunnen winnen. Blijven trainen.

Wedstrijden komend weekend

U17 meisjes BekerZat 5 nov 15:30Wivo WingeneWaregem
3e nationale damesZat 5 nov 20:30Wivo WingeneOudenaarde
Volleytour 2.0Zat 5 nov 11:00De HaanWivo Wingene
Promo 3 Dames BekerZon 6 nov 18:00AvelgemWivo Wingene
Promo 2 Heren BekerZon 6 nov 15:30MoorsledeWivo Wingene

12 november SUPPORTERDAG Wivo Wingene!

Iedereen welkom op onze dag van de supporter. Genieten vanaf 13u tot ’s avonds van volleybal.
In de bar is deze dag alles aan 1.5€, speciaal om alle supporters te bedanken! Er kan gesmuld worden van lekkere hotdogs en croques!

 Kom maar eens af!