Weekend 12/03/2022

NATIONALE 3 DAMES A

VC WIVO WINGENE VZW A – VC OUDEGEM B: 3 – 0 (25/19, 25/20, 26/24)

reserven: 1 – 2 (19/25, 25/20, 13/15)

Wingene dat jammer genoeg met heel wat gekwetste speelsters af te rekenen heeft, had het niet zo gemakkelijk tegen Oudegem. In de eerste 2 sets duurde het telkens tot over de 20 punten vooraleer Wingene de set naar haar hand kon zetten. De derde set werd een ware triller, maar de vechtlust van Wivo haalde het.

PROMO 3 Heren WVL Play Off A

VC Wivo Wingene VZW – Volley Oudenburg-Gistel: 3 – 2 (17/25, 25/17, 17/25, 25/23, 17/15)

reserven: 2 – 1 (18/25, 25/17, 15/13)

Een klein zeven spelers dienen zich aan voor deze nieuwe confrontatie van de runner-up in de reguliere competitie, Oudenburg-Gistel, dat met bijna dubbel zoveel spelers de Wingense sporthal binnenhuppelt. Met Ruben, Przemec, Wim, Lorenzo, Lowie, Nicholas en Jan-Thomas kunnen we zeker ons spreekwoordelijke mannetje staan. Hoewel de voorwedstrijd van nul en generlei belang lijkt binnen de play-offs, dient deze wedstrijd toch gespeeld. Dat Griet de wedstrijdleiding in handen wil nemen is een pluspunt, gezien het weinig aantal spelers waarover we zelf beschikken. Bovendien is onze tegenstrever zo vriendelijk om het scorebord voor hun rekening te nemen, zodat wij met ons zevenen volop kunnen concentreren op de wedstrijd. Przemec neemt de libero positie in, de anderen hun gewone plaats op het veld.

In de aanvangsfase van de voorwedstrijd zijn we vrijwel onmiddellijk op achtervolgen aangewezen. Heel mooie acties worden jammer genoeg afgewisseld met magere verdedigings-en aanvalsexploten, wat ons niet echt in de wedstrijd brengt. Niet zo moeilijk, als je weet dat we eigenlijk een beetje met “de rem” op spelen, om het beste van elkeen over te houden voor de hoofdwedstrijd. Niettemin doet de volleybal microbe natuurlijk zijn werk en algauw worden onze jongens meegesleept in de lopende acties. De door Gistel uitgebouwde voorsprong kunnen we echter niet inhalen en set één laten we aan hen met 18-25 cijfers.

In set twee kunnen we spreken van een omgekeerd scenario, waarbij Team Osaka steevast de leiding houdt. Met een 25-17 als set stand zijn onze gasten tevreden, en er blijft zelfs nog tijd over voor een derde set. In een gelijk opgaande wedstrijdfinale slagen we erin steeds de voorsprong te houden en ondanks een aanvallende terugval in onze rangen, halen we ook deze set binnen met 15-13 cijfers. Overall wedstrijdwinst, goed en dus een verdiende proficiat !

Dezelfde zeven spelers maken ook de dienst uit voor de hoofdwedstrijd. Veel opties tot wissel zijn er niet, maar vol goede moed wordt de wedstrijd aangevangen. Enkele lichamelijke onhebbelijkheden bij een aantal spelers èn de instant verzorging door een charmante jonge dame (😊) ten spijt schiet Team Osaka niet echt goed uit de startblokken. We zijn steeds op achtervolgen aangewezen en zullen dit in de loop van set één ook niet kunnen veranderen. Over 7-9 (time out 1)) en 13-15 (time out 2) gaat het alsnog iets te vlot voor onze tegenstrever, die ietwat overmoedig lijkt te worden. Bij 23 punten voor Gistel lijken zij wat te stagneren en komen wij lichtjes opzetten tot 17-23, waarbij Gistel een time out neemt. Meteen een goeie interventie van de coach, want bij de herneming slagen wij er niet in nog één enkel punt te pakken. 17-25 setwinst voor Gistel, zonder meer terecht.

Bij de aanvang van set twee draaien we drie posities door en dit geeft toch wat zuurstof en nieuwe mogelijkheden voor het team. Met een blitz-start nemen we vrij vlot afstand tot 10-5 en lijken we gelanceerd. Een licht remonte van Gistel dwingt ons bij 15-11 tot een eerste time out. Die brengt de nodige focus en gemotiveerd gaan we de herneming in. Met bijzonder mooie acties en op karakter lossen we de wurggreep op de tegenstander niet en ondanks een time out bij 21-16 slaagt Gistel er niet in ons tempo te verstoren en met 25-17 is set twee voor ons.

Bij de aanvang van set drie ontstaat bij een rotatie wat verwarring omtrent de juiste positie, en algauw lijkt zich dit te gaan vertalen op de score. Bij 8-11 moet er een eerste keer ingegrepen worden en als de verwarring blijft, ziet een gretig en listig Gistel zijn kans en loopt uit tot 11-17. Ondanks een mooie remonte van 6 punten kunnen we het tij echter niet meer keren en is het de tegenstander die, opnieuw met dezelfde cijfers, 17-25, de setwinst pakt. Jammer, want dit ligt absoluut niet in de lijn van onze prestaties. Laat het ons houden op een mentaal off-momentje.

Om Captain Lowie’s kwetsuur toch ietwat te ontzien doen we in set vier enkele positie switches, en ondanks dat we in het set verloop zo goed als steeds op achtervolgen zijn aangewezen (10-13, 14-15, 16-17) kondigt het set einde zich als een ware thriller aan. Bij een 21-21 stand voelt Gistel onze adem in de nek en grijpt naar een ultieme time-out. Zonder resultaat echter want met wervelende acties en bijzonder mooie acties knokt Team Osaka zich naar de overwinning en met 25-23 cijfers mogen beide ploegen zich opmaken voor een vijfde en beslissende set.

Dat beide teams hun spreekwoordelijke vel duur zullen verkopen ligt in de lijn van de verwachtingen. Team Osaka wisselt geniale acties af met onbegrijpelijke missers en onzorgvuldigheden, en is zo goed als deze gehele set op achtervolgen aangewezen. De kloof is echter heel klein, en hoewel Gistel zich als vrij snel als overwinnaar ziet, en bij een 13-14 voorsprong héél ludiek, krachtig en tot twee keer toe de woorden “matchbal” krijst, is het het karakter, de wilskracht, de onvoorwaardelijke vechtlust en de begeesterende teamspirit dat Team Osaka in een wervelende wedstrijdfinale naar de overwinning stuwt. Mede dank zij het talrijk opgekomen en zéér internationaal supporterslegioen haalt Team Osaka een bijzonder mooie en deugddoende overwinning. Een héél grote proficiat èn respect voor de inspanningen van alle spelers is hier op zijn plaats. Een opsteker voor het team en het doet deugd te zien dat de teambuilding haar vruchten heeft opgebracht !

Op naar de volgende dubbel confrontatie : vrijdag 25/03 op Izegem èn zondag 27/03 op Lendelede. Meteen zullen we dan kunnen zien welk vlees we in de spreekwoordelijke kuip hebben en waar we kunnen staan in de strijd naar de promotie.

PROMO 2 Dames A WVL

VC Wivo Wingene VZW B – RUVO RUDDERVOORDE A: 0 – 3 (23/25, 20/25, 19/25)

reserven: 1 – 2 (11/25, 15/25, 15/8)

Tijdens de eerste 2 sets speelde Wivo goed mee maar recepterend maakte Wivo te veel fouten om setwinst te kunnen opeisen. De 3de set daarentegen was duidelijk de onze.

Net als tijdens de beloftenwedstrijd speelde Wivo terug goed mee maar maakte Wivo te veel individuele fouten om een set te kunnen winnen. De 1ste set was de beste. Die set moest de onze geweest zijn want Wivo kwam 23-21 voor. Jammer genoeg maakte Wivo op het einde van die set 2 receptiefouten.

PROMO 4 Dames D WVL

VC Wivo Wingene VZW C – Evoco Comines: 3 – 1 (25/20, 25/14, 22/25, 25/22)

Komen en Wingene startten beide even sterk aan de wedstrijd en het ging dan ook gelijk op tot 18-18. Wivo kon een kleine reeks van 4 punten neerzetten en hield deze voorsprong. In set twee nam Wivo meteen de bovenhand en via 10-6 en 20-12 was de set al gauw binnen. Ook in de derde set had Wivo telkens een kleine voorsprong van 2 of 3 punten, maar bij 19-19 stonden de bordjes gelijk en Komen ging hier met de winst lopen. Wingene liet het niet aan haar hart komen en nam in de vierde set meteen terug de touwtjes in handen en kon opnieuw een kloofje slaan. Komen kwam naar het einde nog sterk terug, waardoor het toch nog spannen werd, maar ook deze keer trok Wivo aan het langste eind en kon het de volle 3 punten thuis houden.

U17 Meisjes Regionaal B

VC Wivo Wingene VZW – Sarrako Kortemark: 3 – 1 (25/16, 24/26, 25/11, 25/13)

De 1ste set begon vrij gelijk opgaand maar een mooie opslagreeks van Nina Parisis bracht Wivo op voorsprong en de set was binnen. De 2de set verliep spannend van begin tot einde. Jammer genoeg maakte Wivo op het einde 2 individuele fouten en de bordjes stonden gelijk. De 3de set was terug duidelijk de onze. Nu maakte Bo Dobbelaere serverend het verschil. Ook tijdens de 4de set bouwde Wivo vrij snel een kloof op en de zege was binnen.

U13 Meisjes Regionaal E

VC Wivo Wingene VZW – Sarrako Kortemark: 4 – 0 (25/15, 25/18, 25/14, 25/18)

Duidelijke zege van onze youngsters. Wivo was serverend en opbouwend duidelijk de baas. Kortemark moet blijkbaar nog leren opbouwen.

Volleytoer 2B Ereklasse

VC Wivo Wingene VZW – VC Packo Zedelgem A: 4 – 4 (13/25, 16/25, 25/0, 25/0, 14/25, 8/25, 25/0, 25/0)

Aangezien de bezoekers slechts met 3 waren wonnen wij sowieso 4 sets. Tijdens de overige sets speelde Wivo goed mee maar setwinst zat er niet meer in.