Weekend 21/10/2023

Volleytour 2.0 Wivo Wingene – Venus Oostkamp 7-1

Mooie zege van Wivo. Wivo was duidelijk de betere ploeg. Vooral opbouwend maakte Wivo het verschil. Ook de service draaide op volle toeren. Prrroooffiiicciiiaaatttt!!!!!

Reserven Dames promo 3 Wivo Wingene – Davolo Loppem 3-0

Onze beloften waren tegen Loppem de beteren van begin tot einde. Met stevige opslagdruk bouwde Wivo telkens een mooie kloof op en vooral aanvallend werd die kloof behouden tot het einde van iedere set. Prroooffiicciiiaaattt!!!!

Hoofd Dames promo 3 Wivo Wingene – Davolo Loppem 3-0 (25-13,25-15,25-11)

Tegen het ongeslagen Loppem waren de verwachtingen niet zo hoog. Wivo schoot echter zo sterk uit de startblokken dat Loppem niet kon volgen. Wivo serveerde zeer gericht zodanig dat de bezoeksters hun spel niet konden spelen. Wivo won deze set met duidelijke 25-13 cijfers. Het begin van de 2de set was gelijkopgaand. Met Anse Claeys aan de opslag bouwde Wivo echter terug een stevige kloof op en ook voor de 2de set was Loppem er aan voor de moeite. De 3de set begon net als de 2de gelijkopgaand. Opnieuw maakte Wivo het verschil met Anse Claeys aan de opslag en deze set werd zelfs met 25-11 gewonnen. Niet alleen de service was sterk bij Wivo maar ook aanvallend en verdedigend speelde Wivo een superwedstrijd. Prrooffiiicciiiaaattt!!!!!!

Reserven Heren promo 2 Wivo Wingene – Marke Webis 2-1

In set 1 gaan beide teams gelijk tegen elkaar op. Uiteindelijk is het team OSAKA die aan het kortste eind trekt en de set binnen haalt. In set 2 komen onze jongens direct sterk uit de hoek wat leidt tot een mooie setwinst. In de laatste set lijkt de concentratie weg waardoor team OSAKA hard achter komt te staan. Ondanks de inzet geven we het setje toch weg.

Hoofd Heren promo 2 Wivo Wingene – Marke Webis 2-3 (25-20,18-25,18-25,25-18,12-15)

Bij de hoofd starten onze jongens sterk en halen we zonder teveel moeilijkheden onze eerste set binnen. In set 2 lijkt de tegenstander een knop te hebben omgedraaid waardoor team OSAKA achter komt te staan. Ze doen nog hun best om het in te halen maar tevergeefs. In de derde set zien we een weerspiegeling van set 2. Onze jongens blijven het moeilijk hebben. Uiteindelijk lukt het ons om daar in set 4 verandering in te brengen. Dankzij onze sterke start en de goede concentratie winnen we onze 2e set. In de 5e en laatste set gaat het gelijk op. Beide teams stijgen met gelijke sprongen, beiden verlangend naar de overwinning. Na deze 5 setter is het uiteindelijk Marke-Webis die de overwinning mee naar huis neemt.

Reserven Dames Promo 4 Wivo Wingene – Gidas Gits 0-3

De reservenwedstrijd ging constant gellijk op. Er zaten telkens kansen in die we dan niet konden afmaken of benutten. We werden niet echt beloond voor het goeie werk en verdienden zeker een setje. Maar we kwamen iedere keer dat klein beetje kracht tekort om de winst in Wivo te laten.

Hoofd Dames promo 4 Wivo Wingene – Gidas Gits 0-3 (17-25,21-25,23-25)

De hoofdwedstrijd idem. Gidas Gits speelde iets verward, heel snel en soms moeite met posities. Maar zij hadden veel meer aanvalskracht en opslagdruk. Dat wat wij bij Wivo wel misten. We konden telkens maar de ballen terughalen en verdedigen maar hadden veel te veel moeite om punten te scoren tegen een ongeslagen leider. Gidas Gits kon onmiddellijk met harde aanvallen antwoorden op onze te makkelijke aanvallen of plaatsballetjes. Jammer want hier zat eigenlijk wel meer in….

U13 meisjes reg Zuienkerke – Wivo Wingene 4-0 (25-23,25-12,25-19,25-22)

Onze youngsters speelden een behoorlijke partij. Veel beter dan dat de uitslag doet vermoeden. Zowel de 1ste, de 2de als de 4de set konden de onze geweest zijn. Opbouwend was het OK. Vooral de bovenhandse service van de thuisploeg heeft ons de das omgedaan. Zuienkerke speelt dan ook met een volledige 2de jaars ploeg. Wij spelen vooral met 1ste jaars U13-speelsters. Blijven trainen.

U15 meisjes reg St Joris – Wivo Wingene 0-4 (13-25,21-25,13-25,16-25)

We zijn altijd op onze hoede als we naar St-Joris moeten gaan. De meisjes hadden de eerste set wat moeite om op hun niveau te komen. Eenmaal gevonden konden ze met opslagdruk de eerste set binnen halen. De rest van de match was afwisseld, maar toch konden we set na set binnen halen.
Er is nog werk, maar ze tonen telkens dat ze mooi volleybal kunnen spelen.

Reserven 3e nat dames Lede – Wivo Wingene 1-2

Hoofd 3e nat dames Lede – Wivo Wingene 0-3 (17-25,17-25,17-25)

Wivo maakte afgelopen zondag de verplaatsing naar Lede. 
De eerste set ging zeer gelijk op, geen enkele ploeg kon een kloof slaan tot 15-16.
Hier kon Wivo voor het eerst doorduwen tot 16-21, en de set uiteindelijk binnenhalen met 17-25. 
Wivo begon scherper aan de 2e set en kon een mooie voorsprong uitbouwen. 3-8 werd 10-16. 
De aandacht verslapte even en Lede kwam terug in de match (16-21), Wivo besefte het gevaar en begon opnieuw wat slimmer te spelen. Ook set 2 werd 17-25. 
Lede begon met verse moed aan de 3e set, en kon Wivo volgen tot 7-8. Hierna nam Wivo terug de bovenhand en het bouwde een voorsprong uit van 9-16. Lede toonde zich een taaie klant en knokte terug tot 17-21. Wivo was niet onder de indruk en maakte de match af met (alweer) 17-25.
Door de afgelaste bekermatch van komend weekend, heeft Wivo nu 2 vrije weekends. 
Op naar 11 november voor de verplaatsing naar Saint-Ghislain !

Start to Volley tornooi Zwevezele

Wat een namiddag! Wivo met 21 kindjes naar S2Vtornooi in Zwevezele. Grote pluim voor de sportieve meisjes en jongens, dikke merci aan de helpende handen en de vele supporter!