Weekend 08/10/2022

Reserven Heren Team Osaka  Wingene – Rembert Torhout 2-1 (17-25,25-20,15-8)

Jan-Thomas, Ruben, Wout, Arne, Nicholas, Lowie, Jan V en Lorre vormen de harde kern die voor Team Osaka beide wedstrijden zal afhaspelen. Jan D en Ian vormen een mooie aanvulling van op de zijlijn. Gekwetsten zijn ons deel en dus zijn er niet echt veel opties in opstelling en/of vervangingen. Maar, we maken er allemaal het beste van. Hoewel we in de eerste set steevast op achtervolgen zijn aangewezen (3-8 en 8-13), slagen we er in op naar het seteinde toe het niveau op te krikken en te milderen tot 17-25. Eens de goede flow gevonden is hij gevonden, zegt men, en we starten furieus de tweede set met een 5-0 op het bord. Mooi ! Een time out bij Rembert brengt ons niet van de wijs en we lopen uit tot 17-11. Na een lichte remonte van de tegenstander brengt een eigen time out voldoende rust en halen we de set met 25-20 cijfers binnen. Ook in set drie houden we het niveau en het spelplezier hoog en met een ruime 15-8 pakt ons Beloftenteam verdiend twee punten.

Hoofd Heren Team Osaka Wingene – Rembert Torhout 2-3 (22-25,25-21,16-25,25-22 en 12-15)

Eenzelfde kern moet het vandaag waar maken tegen een jong en gretig Torhout. Geconcentreerd wordt aan de wedstrijd begonnen, wat zich vertaalt in een 17-15 voorsprong. Enkele spelfases later evenwel geven we de leiding weg en is het Torhout dat bij 22-25 kan uitserveren. Een wake-up call kan je het noemen want in set twee maakt Team Osaka een statement en zet heel mooie 9-2 cijfers op het bord. Iets te mooi om waar te zijn, want na een time out bij de tegenstander zijn zij het die komen opzetten. Met 13-11, 19-16 en 23-21 tussenstanden kan je spreken van een gelijkopgaande strijd en uiteindelijk maken wij het goed af bij 25-21.

In set drie loopt het niet echt vlotjes en we zijn steeds op achtervolgen aangewezen. Van 6-10 gaat het over 7-10 ineens naar 11-17. De kloof blijkt iets te groot om dichten en enkele acties later prikt Torhout set twee met iets te zware 16-25 cijfers.

Set vier kondigt zich spannend aan. Bij 11-11 neemt Team Osaka resoluut de leiding in handen en knalt door naar 14-11. Maar Torhout klampt aan en – iets te veel eigen foutenlast – brengt de bordjes in evenwicht. Even later staan we 16-14 voor maar de tegenstander dringt aan en een time out brengt geen rust, in ‘t tegendeel, Torhout neemt over bij 16-17. Een enig mogelijke wissel brengt wat zuurstof en nek aan nek gaan beide teams de eetfinale in. Via 16-17%, 17-18, 18-18, 18-20 en 20-22 kunnen we echt wel spreken van spanning. Mooie verdienste van Team Osaka om zich telkens terug in de set te vechten. Het loont dan ook echt want enkele bijzonder mooie verdedigingsacties later staan de bordjes gelijk : 22-22. In het set einde maken we een echte vuist en verdienstelijk slepen we een vijfde set uit de brand.

In de “belle” brengt een kill-block en een mooie legbal ons team op 2-0 en een paar mooie combinaties later zelfs op 4-1. Torhout breekt met een time out en mildert in de herneming tot 7-6. Een poging om ook met een time out te breken mislukt opnieuw, want het is Torhout dat met 7-8 de veldwissel afdwingt. Bij 8-10 dringt een tweede time out zich op en als ook die geen soelaas brengt is een ultieme (enige optie) wissel aan de orde. Die brengt ons via 9-11, 10-11 tot bij 11-11. Evenwel kunnen we de positieve lijn niet echt doortrekken en enkele persoonlijke foutjes later geven we met 12-15 Torhout de twee punten. We onthouden de getoonde vechtlust en een – bij momenten – mooie, lang en spannende wedstrijd. Team Osaka is opnieuw een stapje dichter bij het keerpunt naar een positieve vibe. Volgende week krijgen we een nieuwe kans om onze kwaliteiten en waarde en het geloof in eigen kunnen  op het veld te tonen.

Dames Nationaal 3 Zele-Berlare  – Wivo Wingene

Reserven 2-1

Hoofd 0-3 (22-25,20-25,19-25)

Na het 3-2 verlies van vorig seizoen was Wivo uit op revanche. Desondanks was het Zele-Berlare dat het best aan de match begon. Wivo moest  meteen een 5-tal punten achtervolgen, maar haalde deze achterstand traag maar gestaag in. Net op tijd ging Wivo over Zele-Berlare en konden we de belangrijke eerste set pakken.Wivo startte een pak beter aan de tweede set en bouwde meteen een mooie voorsprong uit. Zele -Berlare dreigde af en toe terug te komen, maar Wivo wist telkens een voorspron te behouden en kon de set zonder problemen uitspelen. De derde set kende een gelijkaardig verloop als de tweede. Het was Wivo dat het best uit de startblokken schoot en met alweer mooi volleybal en een goeie serve, een voorsprong kon uitbouwen. Hoewel de thuisploeg af en toe paar punten na elkaar kon maken kwam de overwinning  niet meer in gevaar.

Reserven Dames promo 3 Wivo Wingene – Dentergem 0-3

Wivo speelde een goede beloftenwedstrijd maar bracht telkens iets te weinig om setwinst te kunnen opeisen. Aangezien wij voor de hoofdwedstrijd slechts 8 speelsters hadden, hebben er voor deze beloftenwedstrijd van de U17 5 speelsters meegespeeld en zij deden het voortreffelijk. Waarvoor dank uiteraard.

Hoofd Dames promo 3 Wivo Wingene – Dentergem 3-1 ( 25-27,25-16,25-15,25-20)

De 1ste set begon vrij gelijkopgaand met lange zeer lange rally’s. Op het einde versierde Wivo een setbal maar Ingelmunster gaf zich niet gewonnen. De bezoeksters hadden daarna 2 setballen en de 2de was de goede. Ook de 2de set begon vrij spannend. Gaandeweg ging Wivo echter beter serveren en vooral sluwer aanvallen. Wivo bouwde een kloof op en die bleef er. Tijdens de 3de set was Wivo baas. Vooral de stevige opslagreeks van Ineke Vancauwenberghe maakte hierbij het verschil. De 4de set werd een thriller. Pas op het einde (18-18) kon Anse Claeys serverend een kloof opbouwen (23-18). Wivo bleef bij de les en de zege was binnen. Prroooffiiicciaaattt!!!!

Volleytour Wivo Wingene – Rembert Torhout 3-5

Wivo speelde een degelijke partij maar vooral serverend is er nog werk aan de winkel. Er werden wel stevige lange rally’s gespeeld. Dat is OK natuurlijk. Blijven trainen.

U13 regionaal Wivo Wingene – Lichtervelde 3-2 (25-19,25-23,20-25,18-25,15-10)

De match was een belangrijke om eens te kijken wat we waard zijn in onze reeks, Lichtervelde stond namelijk bovenaan in de rangschikking. De eerste sets begon verrassend gemakkelijk tot 8-1 voor Wivo. Na de time-out van Lichtervelde werd het spannender. Toch waren de eerste twee sets voor ons. De volgende vochten de meisjes als tijgers, wivo-tigers maar waren set drie en vier voor Lichtervelde. De spannende vijfde set werd na veel zwoegen, slimme ballen en samenspel toch op de hoed van Wivo gezet. En vooral we springen over Lichtervelde in de rangschikking!

U17 meisjes provinciaal Wivo Wingene – Ruiselede 1-3 (10-25,26-24,18-25,19-25)

 Voor de 1ste set kwam Wivo niet zo goed uit de startblokken. Receptioneel had Wivo het moeilijk. Zodoende bouwde Pervol vanaf het begin een ‘onoverkoombare’ kloof op. De 1ste set was dan ook duidelijk voor de bezoeksters. Vanaf de 2de set ging Wivo veel beter acteren. Nu bouwde Wivo een kloof op. Geleidelijk aan kon Pervol de kloof dichten maar Wivo slaagde er toch in de 2de set binnen te halen. Wivo begon goed aan de 3de set maar naar het einde toe was Pervol aanvallend de betere ploeg. De 4de set kende een gelijkaardig verloop.

Reserven Dames promo 4  Wivo Wingene – Tievolley Tielt  2-1 (25-16,25-11,13-15)

Meteen bij aanvang blijkt duidelijk dat Tielt zich niet zomaar gewonnen zou geven. De eerste punten waren hevig bevochten lange rally’s, die afwisselend werden gewonnen. Na een gelijkopgaande start kon Wingene een heuse kloof maken door zeer sterk te serveren. Bij 15-5 ging het vuur echter even uit, en kon Tielt nog terugkrabbelen tot 18-10. Maar de dames namen het heft in eigen  handen en eerste set was binnen 25-16. Set identiek, terug sterk serverend werk van Wingene, waardoor we uitliepen naar 19-5. De time-outs van Tielt hielpen niet, 25-11.

Derde set bleef spannend en Wivo leed hun eerste setverlies dit seizoen. 13-15,  waarschuwing voor de hoofdwedstrijd. Met 11 op 12 pronken de dames nog steeds op de eerste plaats.

Hoofd Dames Promo 4 Wivo Wingene – Tievolley Tielt 0-3 (26-28,24-26,20-25)

We beginnen wankel aan de match en het kost veel moeite om het strijdende Tielt bij te benen. Bij 6-8 schieten de motoren in gang, en kunnen de dames een mooie inhaalbeweging doen tot 15-11 na enkele mooie opslagreeksen. Tielt neemt gedwongen time-out en schiet hierna terug in actie. Het is alle hens aan dek wanneer het 18-22 staat. De vechtlust van Wingene zorgt immers dat we een spannend einde krijgen. Beide teams komen afwisselend op setpunt. De zenuwachtigheid sluipt er echter in en de dames van Tielt houden het hoofd koels en sluiten af met 26-28.

Set twee begint opnieuw bijster spannend. Mooie lange rally’s met punten aan beide zijden. De lange rally’s worden afgewisseld met opslagmissers door beide ploegen. We lopen uit tot 18-13. Waarna Tielt enkele wissels doorvoert. Ze benen bij tot 19-19. Opnieuw spannend einde. Ook voor de scheidsrechter, die in het heetst van de strijd bij een discutabele situatie wel heel snel een gele kaart naar de coacht van Wivo trekt.  Maar de clash gaat onverstoord verder, 24-24. Maar Wivo heeft terug last van zenuwen en Tielt maakt daar gebruik van. 24-26

Set drie start met opslagmissers aan beide kanten, maar het is Tielt die kan uitlopen en het kalf lijkt verdronken, met een wissel en grote vechtlust komt Wivo echter terug tot 18-18. Het wordt voor de derde maal nagelbijtend. Maar ook de scheidsrechter laat zich weer gelden, en trekt bij een discutabel punt zowaar na een gele kaart, nu zelf een rode kaart.. Wingene vecht echter door en neemt voor het eerst de leiding. Maar na een tegenprik van Tielt met een groot scorend midden zijn de zenuwen alweer niet veraf. Twee tim-outs helpen niet, Tielt vecht vurig, terwijl de Wingense aanval hun potentieel niet meer weet te gebruiken.  Met 20-25 eindigt een zwaar bevochten wedstrijd tussen twee buren. Prachtig staaltje volleybal gezien aan beide kanten.

Wedstrijden komend weekend

Volleytoer 2.0Zat 15 okt 12:30Slovo BruggeWivo Wingene
Promo 4 damesZat 15 okt 15:00Tievolley Tielt CWivo Wingene
Promo 2 herenZat 15 okt 20:00VC Jong KuurneWivo Wingene
U13 meisjes regZon 16 okt 15:30Venus OostkampWivo Wingene
S2V-tornooiZon 16 okt 14u – 16uTe Zwevezele