Weekend 25/04/2023

Reserven Promo 3 Dames Wivo Wingene – Gullegem 2-1 (25-18,25-19,10-15)

Wivo speelde een goede wedstrijd. De 1ste en de 2de set werden met mooi volleybal duidelijk gewonnen. Vanaf de 3de set ging Wivo echter minder presteren. Vooral receptioneel maakte Wivo tijdens deze set te veel fouten. Toch werd er met 2-1 gewonnen. Prroooffiiicciiiaaattt!!!!

Hoofd Promo 3 Dames Wivo Wingene – Gullegem 0-3 (13-25,21-25,24-26)

Tijdens de 1ste set begon Wivo goed maar halverwege maakten de bezoeksters met stevig aanvalswerk duidelijk het verschil. De 2de set was duidelijk beter. Nu kon Wivo tot het einde van de set aanklampen maar Wivo ging toen te vaak in de fout om setwinst te kunnen opeisen. Tijdens de 3de set daarentegen kwam Wivo 21-20 voor en had Wivo een setbal. Jammer genoeg werd er op dat moment niet afgemaakt en kon Gullegen deze set toch nog binnenhalen. Er zat meer in.

Reserven Promo 2 Heren Wivo Wingene – Lendelede 3-0 (25-21,25-21,15-10)

Aanvankelijk lijken we wat van onze melk want Lendelede loopt in een mum 0-4 uit, niet hun verdienste maar puur door eigen foutenlast. Een vroege time-out brengt de focus terug en in de herneming maakt Team Osaka een mooi statement met een 11-9 voorsprong. Via 16-11 en 23-19 gaat het de goede richting uit, en ondanks een kleine remonte van de tegenstander naar het set einde toe, laten we het niet meer hangen en sluiten mooi af met 25-21.

In set twee loopt het vrij gelijkgaand bij het set begin. Straffe opslagdruk van Lorre en Wim brengt de nodige druk bij het recepterende compartiment van Lendelede, dat zo geen goeie opbouw kan realiseren, en doet de bordjes in ons voordeel kantelen naar 11-4. Bij Team Osaka daarentegen wordt goed opgebouwd, de verdeling is snedig en het aanvallend compartiment kan zo goed als alle registers open trekken. Via 19-14, 22-20, 23-20, 24-20 gaat het naar 25-21 en een verdiende set winst twee. Mooi !Eenzelfde scenario in set drie, waar halverwege JT aan het opslagcanon komt en een mooie reeks neer zet. Met tussenstanden 7-4, 9-5 en 13-9 krijgen we bij 14-9 een eerste matchbaloptie, maar Wout zorgt voor wat uitstel (☺️) In de herneming gaan Arne en Lowie tot op het tandvlees, en dus voluit voor de balrecuperatie. Lowie besluit om hierbij letterlijk nog een tandje bij te steken en met 15-9 slaan we Lendelede een mooie 3-0 tegen de tanden. Mooie, volwassen, collectieve en positieve prestatie van Team Osaka, met een mooie 3-0 als logisch gevolg. Proficiat !  Met deze mooie overwinning nestelen onze jongens zich op een voorlopige vierde plaats in de rangschikking. Volgende wedstrijd (15/04) gaan we op bezoek bij Zedelgem, waar we opnieuw kunnen bevestigen. Maar eerst wat verdiende rust voor onze jongens.

Hoofd Promo 2 Heren Wivo Wingene – Lendelede 0-3 (21-25,20-25,22-25)

De hoge opslagdruk uit de beloften wedstrijd kunnen we helaas niet doortrekken in senioren wedstrijd. We acteren aanvankelijk veel te gelaten en te slap. Lendelede profiteert vanzelfsprekend en ook nu staan we al snel op een 1-3 achterstand. Receptioneel èn aanvallend staan we ècht niet scherp genoeg, waardoor er niet kan worden opgebouwd en/of gescoord, en we kunnen dan ook niet echt naderbij komen, 6-10 en 8-16, daarmee is veel gezegd. Een herpakte focus en enkele mooie acties brengt voor onze jongens even later toch nog wat zuurstof en we naderen nog mooi tot 20-23. Echter kunnen we dit elan en tempo niet volhouden en het is Lendelede dat uitserveert bij 21-25.

Wat verschuivingen in set twee brengen niet het verhoopte resultaat, want ook deze keer staan we vrij snel achter. Bij 3-7 moet een time out wat rust brengen, maar de motor slaat maar niet aan en even later staat het 8-15 en is het duidelijk dat ook winst in set twee niet voor vandaag zal zijn. Hoewel we nog een mooie remonte (alweer) inzetten, stranden we op 20-25. In set drie loopt het iets beter en houden we gelijke tred met de tegenstander, méér nog, we nemen even de leiding bij 8-7. Het wordt een spannende set, met mooi volleybal aan beide zijden van het net. Er wordt goed verdedigd, de opbouw is bij momenten héél goed en enkele snoeiharde aanvalsacties worden op de mat gelegd. Voeg daar nog wat hoge opslagdruk aan toe en je kan van een mooi spelniveau spreken. In een spannende set finale komen we nog héél mooi opzetten en dwingen de tegenstander bij 22-23 tot een time out. Lendelede laat zich echter niet meer verrassen en onze jongens buigen het hoofd met 23-25. Met 64 punten voor en 75 punten tegen kan je bezwaarlijk van een walk-over spreken, maar daar kopen we geen punten mee natuurlijk. De mentale beslommeringen van de laatste weken hebben wellicht voor een bepaalde weerslag gezorgd. Niks ergs op zich, we staan waar we staan, halverwege de rangschikking, als promovendus al bij al een goed resultaat. Even rust nu voor Team Osaka, met de nodige tijd om één en ander te laten bezinken, de mentale batterijen op te laden, en met een hernieuwde focus de volgende wedstrijd aan te gaan, zaterdag 15/04 op verplaatsing tegen Zedelgem.

U13 reg meisjes Wivo Wingene – Elckerlyc Zwevezele 4-0 (25-12,25-20,25-3,25-19)

De meisjes speelden de match met een groter enthousiasme dan vorige week. Door opslagdruk en slim geplaatste ballen lukte het om de eerste set binnen te halen. De 2de set maakte Zwevezele het ons wat moeilijker en hebben we moeten vechten voor de winst. Uiteindelijk werd ook de 2de set blauw gekleurd. Met de vechtlust in de handen was de eindstand van set 3 gelijk aan 25-3 voor wivo. Ook set 4 werd door Wingene gewonnen.
Eindstand 4-0 Wivo is “ploeg van tstad”.

U17 prov meisjes Wivo Wingene – Pervol Ruiselede 1-3 (27-25,13-25,15-25,22-25)

Voor deze wedstrijd schoten onze scholieren vrij goed uit de startblokken. Tegen het hoger gerangschikte Pervol  hield Wivo gelijke tred en dat bleef zo tot het einde. Wivo slaagde er zelfs in om met stevige aanvallen het laken naar zich toe te trekken. De 2de en de 3de set waren jammer genoeg van mindere makelij. Tijdens deze sets was Wivo telkens vanaf het begin op achtervolgen aangewezen en dat bleef zo. De 4de set verliep dan terug zoals de 1ste. Ook deze set kon de onze geweest zijn. Wivo maakte echter op het einde van deze set 2 opslagfouten en de zege was voor Pervol.

Volleytour 2.0 Wivo Wingene – Kortemark 8-0

Mooie vlotte overwinning van onze jongste groep.